Бодибилдинг суплементи

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Најдобро е во соодност 2:1:1
За почетник
Цитрулин 2 - 4
Аргинин 2 - 3
Бета аланин 1 - 2

за напредни

Цитрулин 6-8 max
Аргинин 3-5 max
Бета аланин 2-5 max

Бета аланин нека биде малце по малку за секој случај

Друго што можеш да додадеш
Б витамини
Витамин ц
Цитрус биофлавоноидс

Ако земаш кофеин/кафе обавезно да земеш и Таурин

За да избалансираш малце.

Последно уредено:
Член од
10 март 2014
Мислења
1.027
Поени од реакции
1.286
Најдобро е во соодност 2:1:1
За почетник
Цитрулин 2 или 2
Аргинин 1 или . 2
Бета аланин 1 или 1

за напредни

Цитрулин 6-8 max
Аргинин 3-5 max
Бета аланин 2-5 max
Ме интересира како ти се разбираш во овие "хемии", планинару?
Без да се навредиш.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Скоро година дена пиев еден ист креатин монохидрат и немав никакви болки во бубрезите. Скоро купив нов креатин (составен од 7 различни вида креатин) и при конзумирање после пола саат-саат почнувам да имам болки во бубрезите. Го пијам директно со вода, без мешање. Што мислите за ова?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Колку грама пиеш.
Колку вода пиеш.
Дали покрај креатинот си зголемил количина на месо.
Дали си имал од претходно проблеми со бубрезите.
Moжда дека е микс има повисока доза од твојата вообичаена но не си приметил.
Дај да го видиме кој е тој креатин.
Генергално 3-5г не би требало да прави проблеми и на долг рок.
Но можда ти е време за принудна пауза :D
Или пробај со Creatine hydrochloride ...малце е полесен на бубрези и ствара помалку мачнина во стомак/дигестија и гастроинтестинален тракт

Последно уредено:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.700
Поени од реакции
11.518
Скоро година дена пиев еден ист креатин монохидрат и немав никакви болки во бубрезите. Скоро купив нов креатин (составен од 7 различни вида креатин) и при конзумирање после пола саат-саат почнувам да имам болки во бубрезите. Го пијам директно со вода, без мешање. Што мислите за ова?
Читаше ли пред да го земеш креатинот за нус појави на интернет?

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Читаше ли пред да го земеш креатинот за нус појави на интернет?
Знам за нус појави. Зборот ми е, со предходниот немав никакви проблеми.
Автоматски споено мислење:

Колку грама пиеш.
Колку вода пиеш.
Дали покрај креатинот си зголемил количина на месо.
Дали си имал од претходно проблеми со бубрезите.
Moжда дека е микс има повисока доза од твојата вообичаена но не си приметил.
Дај да го видиме кој е тој креатин.
Генергално 3-5г не би требало да прави проблеми и на долг рок.
Но можда ти е време за принудна пауза :D
Или пробај со Creatine hydrochloride ...малце е полесен на бубрези и ствара помалку мачнина во стомак/дигестија и гастроинтестинален тракт
3 грама ми е дозерката, толку пијам, еднаш на ден. Вода не мерам ама сметам дека пијам доволно. За месото не мислам дека сум превишил со конзуѓација, секогаш во нормала.
Ова е креатинот

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Во 10 грама има 4.9г микс од креатин
Ти ако земаш 3 грама тука би имало 1.47г креатин
Што нема шанса да ти е од толку мала доза... можда си претерал со првиот па сега на овој осети...
Или се работи за проблем надвор од користењето на креатин
Пишува да се искористи во наредните 6 месеци по отворањето...

Начин на употреба WTF :pos:

Attachments

Последно уредено:
Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Ајде малку помош, веќе година и пол одам во теретанa, од 111 кила симнав на 94, висок сум 1.94 и имам голема промена ама последните неколку месеци како да стагнирам. Исто така имам приметено дека немам доволно сила кога вежбам, чуствувам умор, тешко ми е да кревам тегови и сл. Инаку имам 39 години две деца и фамилијарни обврски, обично секој ден ми почнува со станување во 6 30 сабајле и ми трае цел ден со обврски и околу 20 30 навечер после секојдневни обврски одам да вежбам околу 1 саат до саат и пол. Што да направам за да имам повеќе сила за вежбање и што да променам за да имам резултати. Или дајте било каков совет како треба да продолжам.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Ајде малку помош, веќе година и пол одам во теретанa, од 111 кила симнав на 94, висок сум 1.94 и имам голема промена ама последните неколку месеци како да стагнирам. Исто така имам приметено дека немам доволно сила кога вежбам, чуствувам умор, тешко ми е да кревам тегови и сл. Инаку имам 39 години две деца и фамилијарни обврски, обично секој ден ми почнува со станување во 6 30 сабајле и ми трае цел ден со обврски и околу 20 30 навечер после секојдневни обврски одам да вежбам околу 1 саат до саат и пол. Што да направам за да имам повеќе сила за вежбање и што да променам за да имам резултати. Или дајте било каков совет како треба да продолжам.
Пауза од вежбање на одреден мускул од 72 часа.
4 -3 дена вежбај со тежини 1 ден кардио или хиит.
Броење калории,масти,јх,протеини. (На некоја апликација)
Добра исхрана.
Добар сон
Помалце стрес.
Од суплементи д3,к2,магнезиум, б-витамини, по потреба креатин и веј протеин.

Исфрли-намали од исхраната леб,благо(шеќер), и масло

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Тие што имате myprotein претставништво во земјите каде што живеете, проверете си дали имате на акција и кај вас.
Само што нарачав, карамелот изолат им беше на пола цена, а на многу други имаше 35% попуст со овој код: FLASHDEAL.

1682074987828.png

Со ова сум обезбеден со протеин за наредни 4-6 месеци :D
Автоматски споено мислење:

Ако пиеш константно кафе, прекини го барем на 2-3 недели, ќе се чувствуваш попара тие недели но ќе ги рестартираш рецепторите, па и со мала количина на кофеин ќе имаш сила.
Почни да ја темпираш храната, т.е доколку внесуваш да кажеме 100 гр јаглехидрати, појадокот и ужинките терај ги без јаглехидрати, а се што имаш за тој ден искористи со ручекот/вечерата пред тренинг (пример ако одиш во теретана 20:30, накај 6 саат изеди го тој оброк со јаглехидратите).
Суплементи (креатин, цитрулин, бета аланин), само за суплементите внимавај да не мешаш со алкохол или пак ако имаш некаков здравствен проблем провери си дали воопшто смееш да ги земаш.

За крај, колку калории внесуваш на ден, и колку дена неделно одиш на тренинг?

Последно уредено:
Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439

Многу сличен на myprotein и добра цена.
Само брендов е малце incognito.

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.403
Поени од реакции
9.703
vie "mlekarite" so piete whey so mleko,
koga go piete so mleko?
osven na sabajle mi nema logika vo drug del od denot, ni posle trening, ni navecer. eventualno na off training denovi, kako milkshake :D

nikogas ne sum piel whey so mleko, golema li e razlikata vo vkusovite?

Член од
10 март 2014
Мислења
1.027
Поени од реакции
1.286
vie "mlekarite" so piete whey so mleko,
koga go piete so mleko?
osven na sabajle mi nema logika vo drug del od denot, ni posle trening, ni navecer. eventualno na off training denovi, kako milkshake :D

nikogas ne sum piel whey so mleko, golema li e razlikata vo vkusovite?
Според мене огромна е разликата во смисла на вкус и нормално секој со свој вкус.

Kajgana Shop

На врв Bottom