Од интернет ќе ги порачуваш или тука негде си ги нашол?
денеска планирам да купам едно од тие 3, па сакам да слушнам ваше мислење. мислам пред се од искуство и некој со е повеќе упатен во тие водиОд интернет ќе ги порачуваш или тука негде си ги нашол?
True Mass би го откачил ради цената, дефинитивно најнеисплатлив е, составот му е ок али за тие пари не се исплаќа.денеска планирам да купам едно од тие 3, па сакам да слушнам ваше мислење. мислам пред се од искуство и некој со е повеќе упатен во тие води![]()
Побарај малце пред да постираш прашање некоја страна понапред баш јас постирав како сум задоволен од Мега Гејнер. Инаку на кратко добар е гејнеров, јас земав по 3 дози по тренинг и во рок од еден месец успеав да качам околу 4 кг во комбинација со креатин.ми треба ваше мислење околу гејнеров дали е добар за мускулна маса)
http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&keyword=Dymatize Hy Protein Mega Gainer &category_id=40&product_id=187
3 дозерки (една доза 125 грама) вајда мислеше?Побарај малце пред да постираш прашање некоја страна понапред баш јас постирав како сум задоволен од Мега Гејнер. Инаку на кратко добар е гејнеров, јас земав по 3 дози по тренинг и во рок од еден месец успеав да качам околу 4 кг во комбинација со креатин.
Да.3 дозерки (една доза 125 грама) вајда мислеше?![]()
Јас лично имам одлично искуство со продуктите од BSN , N.O Explodot и Cellmass се одчични продукти со висок квалитет. True Mass го немам пробано ама верувам дека ке се покаже како добар суплемент. Иначе цениве се малце високи а според мене нема некоја драстична разлика на гејнер од 50 евра и гејнер од 30 евра, можеби ке има некаков импулс ако се занимаваш со овој спорт повеке години (5-6). Иначе ти го препорачуам Truemass BSN.
Некогаш и количината е во прашање (скоро секогаш) види колкаво пакување е True Mass а види ги останатите за тие пари.Јас лично имам одлично искуство со продуктите од BSN , N.O Explodot и Cellmass се одчични продукти со висок квалитет. True Mass го немам пробано ама верувам дека ке се покаже како добар суплемент. Иначе цениве се малце високи а според мене нема некоја драстична разлика на гејнер од 50 евра и гејнер од 30 евра, можеби ке има некаков импулс ако се занимаваш со овој спорт повеке години (5-6). Иначе ти го препорачуам Truemass BSN.
Затоа и споменав во постот, дека гејнер си е гејнер безразлика на цена и количина. Нема да имаш нешто позначителни резултати ако внесеш 2 и пол или 3 кила. Сепак е додаток на исхрана и клучниот фактор треба да ти биде исхраната. Доколку јадеш леб и ајвар земи и 7 кила високо квалитетен пак ке стагнираш. Суплементот никогаш не сум го приоритизирал во мојот тренинг , секогаш на прво место ми е Исхрана, Вежбање, Одмор,... суплементација.Некогаш и количината е во прашање (скоро секогаш) види колкаво пакување е True Mass а види ги останатите за тие пари.
Нормално дека исхраната е на прво место ама не сфаќам како може да е исто ако овој месец се напијам 2 кила или 7 кила гејнер? Освен ако не накачиш исхрана тој период кога пиеш од помалото пакување гејнер, што е пак правење трошок.Затоа и споменав во постот, дека гејнер си е гејнер безразлика на цена и количина. Нема да имаш нешто позначителни резултати ако внесеш 2 и пол или 3 кила. Сепак е додаток на исхрана и клучниот фактор треба да ти биде исхраната. Доколку јадеш леб и ајвар земи и 7 кила високо квалитетен пак ке стагнираш. Суплементот никогаш не сум го приоритизирал во мојот тренинг , секогаш на прво место ми е Исхрана, Вежбање, Одмор,... суплементација.![]()
Секако дека е важна исхраната ама реално има и разлика од гејнер до гејнер и тоа забележителна. Најголемиот дел гејнери се конструирани само како празни калории чисто да ти го надоплонат калорискиот внес често и со мизерни 5-10% протеин во нив. Од друга страна постојат и оние посолени по цена гејнери, потполни со додаден креатин во него, витамини, минерали и добри 40-50% протеин во него како што беше Изомас кој прави голема разлика со и без него, се зависи од потребите и целите кои ги имаш.Затоа и споменав во постот, дека гејнер си е гејнер безразлика на цена и количина. Нема да имаш нешто позначителни резултати ако внесеш 2 и пол или 3 кила. Сепак е додаток на исхрана и клучниот фактор треба да ти биде исхраната. Доколку јадеш леб и ајвар земи и 7 кила високо квалитетен пак ке стагнираш. Суплементот никогаш не сум го приоритизирал во мојот тренинг , секогаш на прво место ми е Исхрана, Вежбање, Одмор,... суплементација.![]()