Бодибилдинг суплементи

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Добар избор. Би додал, црн ким, црно семе (nigella sativa) како и Na-R-ALA

А ако сакате побрзо топење на масти, прво проверка на шеќер у аптека, ПОСЛЕ СЕ друго.

Добар дел од вас затоа имате проблем со тешко чистење, или w/e.

Висок инсулин и спајкови = fat, контролирајте ја гликозата и ќе добиете одма резултат.
Како се проверува шеќерот во аптека ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јадеш 1 лажица мед и 1 жолта јаболка од благите + 2 урми. После 100 минути идеш и мериш шеќер у аптека, мерете 2x на истиот прст но на двете раце.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.055
Поени од реакции
1.548
mislenje za dymatize i muscletech proizvodite?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да бидам појасен, имаат апаратчиња за мерење шекер во зегин во поголемите аптеки, 30 денари чини те боцкаат на лице место (пред да отидеш инфомирај се во кои аптеки вршат мерење)

T

the.equalizer

Гостин
Ми треба помош/мислење за протеин, имам неколку прашања ако може некој да ми одговори.
Каков протеин да купам?
Знам дека скоро секој го прашува ова и повеќето ќе одговорат купи го најскапиот и немај гајле..сум го земал тој што сите викаат дека е најдобар а и најскап Optimum Gold Standard Whey ама сакам да слушнам за други протеини т.е добар и докажан протеин а не како оние 2кг протеин за 2000 ден. незнаеш што пиеш.
Јас размислувам за MyProtein Impact Whey и Scitec 100% Whey Protein Professional.
За Scitec не ми е јасно дали има и која е разликата помеѓу црвениот, зелениот и плавиот?
И ако може некој да ми ги кажи цените на протеинот на Scitec, мислам дека концентратот беше околу 3600 ако не се лажам..

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Ми треба помош/мислење за протеин, имам неколку прашања ако може некој да ми одговори.
Каков протеин да купам?
Знам дека скоро секој го прашува ова и повеќето ќе одговорат купи го најскапиот и немај гајле..сум го земал тој што сите викаат дека е најдобар а и најскап Optimum Gold Standard Whey ама сакам да слушнам за други протеини т.е добар и докажан протеин а не како оние 2кг протеин за 2000 ден. незнаеш што пиеш.
Јас размислувам за MyProtein Impact Whey и Scitec 100% Whey Protein Professional.
За Scitec не ми е јасно дали има и која е разликата помеѓу црвениот, зелениот и плавиот?
И ако може некој да ми ги кажи цените на протеинот на Scitec, мислам дека концентратот беше околу 3600 ако не се лажам..

Ја пиев скроз мајпротеин (50е 5кг) и импакт и исолат (70е 5кг), после земав да пробам биотеч (3200ден 2.2 кг) и сега пијам амикс 2990ден (2.2 кг) , и мислам дека освен у вкусот нема разлика да речеш овој брат е поскап 100 посто сурутка ке се набилдаш поише

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.055
Поени од реакции
1.548
Ја пиев скроз мајпротеин (50е 5кг) и импакт и исолат (70е 5кг), после земав да пробам биотеч (3200ден 2.2 кг) и сега пијам амикс 2990ден (2.2 кг) , и мислам дека освен у вкусот нема разлика да речеш овој брат е поскап 100 посто сурутка ке се набилдаш поише
od kade go zede my protein za 50 evra 5kg? :O posto gledam na stranicata brutal.com.mk 2,5 kg e 2850 denari :)

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.055
Поени од реакции
1.548
Каков протеин да купам?
kvalitetot na my protein nemozes da go sporeduvas so kvalitetot na scitech. crveniot protein od scitech ti e mesavina na koncetrat i izolat od protein od surutka. vonego imas L- leucin,L- glutamin i taurin. zeleniot e whey isolate cist protein od mlecna surutka po nase kazano brzo apsorbiracki protein dosta e dobar ako se koristi odma posle trening.
i siniot e cist whey protein dobien samo od surutka ima l glutamin 4 grama vo doza. gold standard e eden od najkvalitetnite proteini i zato e dosta skap. odnego treba da pies sekoj den po 3 pati ali so 2kg protein nema dobivka. za da vides rezultati treba da ispies 4 tubina za da vidis rezultati :) ne samo od nego tuku i so site ostanati tipovi na proteini ali kvalitetot ne e ist. na olimp,my protein,FA,amix i tako dajle mozda pisuva 4 grama na l glutamin vo doza i 30 grama na proteini ama vonego nema ni pola od toa sto go pisuva i zatoa se eftini,kolku pari tolku dobivka. koristev gejner od FA xtreme beef mass gainer ispiv 8kg nekladov ni 1 kilo za vreme od 2 meseci,nema dobar vkus, si go zaebav apetitot,dobiv gasovi. zedov gejner od optium nutrition za 2 nedeli odma vidov rezultat,2 kg kaciv plativ isto ali razlikata i dobivkata sosema razlicni. ;)

T

the.equalizer

Гостин
Според оваа страна на MyProtein е најдобар, тие што ги кажавте погоре Olimp, Scitec, Biotech, Amix ги нема на оваа страната.
Имам уште едно прашање за БЦАА и Глутамин..
Што е целта на тие суплементи?
Некој вика дека се исти некој вика БЦАА гради мускул а глутамин го опоравува мускулот..јас барав на гугл ама секаде различно пиши..знам дека БЦАА е isoleucine, leucine и valine но за што служат/како помагаат тие и глутаминот?
И ако може да ми препорачате БЦАА

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.055
Поени од реакции
1.548
Според оваа страна на MyProtein е најдобар, тие што ги кажавте погоре Olimp, Scitec, Biotech, Amix ги нема на оваа страната.
Имам уште едно прашање за БЦАА и Глутамин..
Што е целта на тие суплементи?
Некој вика дека се исти некој вика БЦАА гради мускул а глутамин го опоравува мускулот..јас барав на гугл ама секаде различно пиши..знам дека БЦАА е isoleucine, leucine и valine но за што служат/како помагаат тие и глутаминот?
И ако може да ми препорачате БЦАА
bcaa na optium nutrition ti se solidni jas gi imam koristeno isto i od trec nutrition se dosta kvalitetni. vo proteinite imas i bcaa i glutamin taka da nema potreba da frlas pari po amino i glutamin :) my protein e sranje sprema biotech scitech optium nutrition dymatize muscletech. koristev proizvodi od my protein nese bass kvalitetni kako sto pisuva na stranicive. mozda za kajnas se fake :)

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Кревај братучед рачна, кревај.... Тоа дека Olimp, MyProtein, Amix не чинат грешка си, моментално на нашиот пазар единствени што можеш да бидеш сигурен дека не ги полнат во некоја визба во Бугарија или тука кај нас... ON, UN и брендовиве што ги наведе ако не ги купуваш од места ОВЛАСТЕНИ или со друг збор директни увозници (сите лажат дека се увозници барај му сертификат) ќе лапаш сурутка од 100 денари кг и какао....

Со еден збор купувајте од продавници кај што имаат доказ дека продаваат оригинални производи...

Препорака за БЦА од мене лично:
SynTech - BCAA+Glutamine
Trec Nutrition - BCAA

Избегнувај производи на FA, бидејќи им се срање (гејнери, веј, креатин, бцаа) од нив можеш само ЗМА и мулти-витамините да ги земаш тие им се добри... Levron исто гледај да избегнуваш

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Од Myprotein, Carnipro го имате некој пиено? Гледам на нет се жалат дека не се раствора најдобро, истото можам да го кажам после 2 испиени канти и за Impact Whey, само во блендер може да се раствори идеално, во шејкер со ладна вода секогаш ми остануваат грутчиња.
Е сега Карнипро гледам има поголема количина на неесенцијални аминокиселини, а помала на есенцијални, спротивно на Импактот. Процент на протеин гледам на хартија дека Carnipro e подобар, но дали е само од филери набилдан истиот :(
Муабетот е дека и двата ми ги даваат за истата цена, па се чудам дали да експериментирам со Карнипро или ако е фушарија да не си фрлам пари залудно?
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/carnipro/10902405.html
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

Kajgana Shop

На врв Bottom