Бодибилдинг суплементи

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ај едно мислење..може ли да користам само креатин без протеини (јбг,многу ми се скапи) .. и некој да ми каже какво е дејството на аминокиселините,точно ли е дека се топачи на мастите..(веројатно има одговорено на ова прашање,ама да не барам,се извинувам)..?
Многу убаво ти кажа sajSiGa погоре, освен тоа ќе се надополнам. Можеш да добиеш на издржливост од користење на аминото (барем јас имам искусено) а и многу ќе помогне да оној мускул кој го имаш не се разгради.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Има некој информации што гејнери има во било која продавница во Скопје? Баш тоа што планирав да земам изгледа се распродало, така да барам алтернатива.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Има некој информации што гејнери има во било која продавница во Скопје? Баш тоа што планирав да земам изгледа се распродало, така да барам алтернатива.
Што ти бараш? Потребно ти е за зголемување на калорискиот дневен внес или важни ти се и вредностите на самиот гејнер?

Sent from my LT22i

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што ти бараш? Потребно ти е за зголемување на калорискиот дневен внес или важни ти се и вредностите на самиот гејнер?

Sent from my LT22i
Битно ми е да има профил на PW shake. Околу 30тина грама веј протеин во него, и ЈХ да надополнуваат до 500-600 калории со тоа што не сите да се шеќери. Нешто како Мега Гејнер што беше.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Hyper Mass 5000 види го (го има во Sportix)... еден пријател го користеше и беше задоволен... имаш и 6,5 г креатин монохидрат во една доза

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Hyper Mass 5000 види го (го има во Sportix)... еден пријател го користеше и беше задоволен... имаш и 6,5 г креатин монохидрат во една доза
Го погледав и тој ми е во опција на избор само не ми се допаѓа што сите ЈХ во него се шеќери

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.300
Поени од реакции
21.412
Го погледав и тој ми е во опција на избор само не ми се допаѓа што сите ЈХ во него се шеќери
Побарај CRITICAL MASS 4.5кг = 2550 ден. + гратис шејкер!

Еве во 100гр. што содржи:
- 390 калории
- 20гр протеини (whey концетрат и whey изолат)
- 68гр јагленихидрати
- 12гр креатин монохидрат
- БЕЗ ШЕЌЕРИ (на пакувањето пишува DEXTROSE FREE)

Celtics BABE!

You Can't Handle US! <<<Celtics>>>
Член од
8 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
22
Дали би биле добра комбинација за кревање мускулна маса - Протеин + Креатин момци? Инаку имам 190цм, 80кг и работам веќе 3 месеци на тоа, само штотуку завршив со комбинацијата Хипер Мас 5000 + Микро Креатин, сакам да пробам сега со чист протеин и креатин дали може да биде поефикасно или незнам, затоа да прашам дали е добра оваа комбинација и некој друг суплемент можам да земам за зголемување на мускулна маса, btw(средена ми е исхраната). Хелп?

S

Stef Bachatero

Гостин
Дали би биле добра комбинација за кревање мускулна маса - Протеин + Креатин момци? Инаку имам 190цм, 80кг и работам веќе 3 месеци на тоа, само штотуку завршив со комбинацијата Хипер Мас 5000 + Микро Креатин, сакам да пробам сега со чист протеин и креатин дали може да биде поефикасно или незнам, затоа да прашам дали е добра оваа комбинација и некој друг суплемент можам да земам за зголемување на мускулна маса, btw(средена ми е исхраната). Хелп?
А тренингот каков ти е?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Mutant Whey каде може да се најде знае некој? Пошто кога и да прашам во califit и во getready немаат,а и во sportix незнам дали го продаваат уште

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Да прашам како се користи Dianabol суплементот ? И дали може да го комбинирам со креатин ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да прашам како се користи Dianabol суплементот ? И дали може да го комбинирам со креатин ?
Дианаболот, е стероид не е суплемент. И мој совет ти е да се држиш подалеку од лекови ако си почетник и немаш големи амбиции.

Ако ти е средена исхраната, односно внесуваш повеќе калории одошто трошиш, и тренингот и одморот ти се сихронизирани тогаш нема да биде многу битно дали е протеин или гејнер, разлката е во тоа што гејнерот има повеќе калории и на додаток со протеинот има и јаглехидрати, кои се потребни по вежбање.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Како PW шејк баш и е ОК се да е брз ЈХ, како во случајов ( декстроза и малтодекстрин).

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ако ти е средена исхраната, односно внесуваш повеќе калории одошто трошиш, и тренингот и одморот ти се сихронизирани тогаш нема да биде многу битно дали е протеин или гејнер, разлката е во тоа што гејнерот има повеќе калории и на додаток со протеинот има и јаглехидрати, кои се потребни по вежбање.
Заборави изгледа да го подсетиш дека мора да прави пауза од сегашното користење на креатинот пред да почне пак да користи или пак од твое искуство нема врска? Јас знам дека после користење на креатин треба да паузираш некој 3-4 недели пред да почнеш нов циклус со креатин.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Заборави изгледа да го подсетиш дека мора да прави пауза од сегашното користење на креатинот пред да почне пак да користи или пак од твое искуство нема врска? Јас знам дека после користење на креатин треба да паузираш некој 3-4 недели пред да почнеш нов циклус со креатин.
Не советувам никој ништо околу тоа од причина што јас користам креатин преку текот на целата година. Ретко ако направам пауза од недела-две додека купам нов.

Но ова е мое искуство, и нешто што функционира кај мене :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom