S
Ова не се однесува на нас. Кај нас не е забрането продажба на суплементи со DMAA, проблемот е што големите фирми увезуваа од земји во кој што сега е забрането .
Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.
Horse Power најдобар ефект би ти дал од овие 3 комбинации.За 20 тина дена се префрлам на маса ај совет што да земам од следните производи:
Horse Power (Го имам еднаш пиено ми даде добри резултати)
М-стак од универзал (дали некој го имате досега пиено, резултати и дали има некој контраиндикации.
Трибулус + ЗМА
TESTOSTROGROW 2 HP (ај за ова нешто повеќе немам бидејќи досега сретнато некој што има пиено и незнам дали дава ефект или не)
Моја намера е да го земам Хорсот повторно бидејќи еднаш добро ми делуваше кренав доста маса и имав поголема сила за дигање во теретана. Кревав +10-20 кг на бенч и грб +15 кг на лат машина.
Според вас совет да знам да си планирам со пари во наредните денови.
Овој последниов Super Mass, според составот (кој секогаш мора да биде точно прикажан) доминира со Whey Isolate, што веќе и самиот знаеш дека е за неколку класи подобар од Whey Concentrate и доколку не е многу поскап во сооднос со другите два, тогаш јас ти го препорачувам тој.Ме интересира и нечие друго мислење да слушнам што би избрале од следниве 3 гејнери во комбинација со креатин монохдират.
DMAA е супстанца што ја забранија во САД и сите производи што има како Jack3d и други додатоци во исхраната што ја имаа.Се докажало дека 3-4 војника умреле од тоа средство а дали се работело за предозираност или било која друга причина не се знае.Но од друга страна алкохолот и цигарите не се забранети а дневно умираат многу повеќе од еден суплемент.Така да луѓето треба да си одлучат што треба да купат.Ако за нив тоа работи нека земат јас се базирам на 3 додатоци во исхраната.Кретин монохидрат за снага,протеин од сурутка и ленено семе.Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.
Од перспектива на купувач сите амино киселини се пари потрошени залудно.Ги има ли некој користено, да каже нешто...
Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.Од перспектива на продавач и човек кој во животот буквално пробал се од суплементација, ништо не е фрлање пари, ако имаш цел повисока од форма за плажа. Дури ни тогаш не е фрлање пари.
Со гаранција тврдам дека, средена исхрана, редовни и интензивни тренинзи со соодветна суплементација доведува до поголеми резултати отоколку без суплементација. Проблемот е во тоа, дали секој може да си го дозволи тоа или не.
Инаку, истото би било вежбање на кеј или во теретана. Но, не е исто.
Вистина е дека и без суплементација се постигнуваат резултати, но со неа резултатите се и тоа како видливи и полесни. Само потребно е да одберете тоа што ви недостасува, како би го дополниле во денот.
Конкретно ме интересира зашто Стеф користи протеин, сурутка ??? Ако е фрлање пари.
Имам користено Amino Max од Гаспари и тие пари требаше да ги дадам за изолат или било кој друг протеин.Ама како бев запален тогаш за добивање 6 pack не размислував како сега.Али ајде секое добро за лошо е[URL='http://forum.kajgana.com.mk/members/stef-bachatero.3343/'][SIZE=13px][B][U][COLOR=#000000]Stef Bachatero[/COLOR][/U][/B][/SIZE][/URL], не ми го разбра изгледа прашањето.... ја прашав дали некој ги има користено, за да ми каже дали е задоволен, а не дали има потреба или не од нивно купување.
Gjoroski, целосно си во право, и ја го имам истото мислење кога се поставува дали суплементите се потребни.
Пријателче, во овој спорт сум од 1983. Од 84-та сум на сцена. Од 89-та продавам додатоци во исхраната во Македонија.Ти си експериментирал три недели, јас цел живот го работам тоа. Не ми кажувај плацебо ефект и слични нешта. Не споредувај килограм пилешко со килограм сурутка или не дај боже аминокиселини. Тоа се небо и земја разлика.Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.
Така да сите почетници прво нешто што ќе прашат е што земаш а никогаш не тренираат правилно и со правиот интензитет.Точно е дека земам протеин од сурутка,креатин и NOXplode 2.0.Задоволен сум но сепак има некој плацебо ефект.Знам што е плацебо ефект и сите вежбачи бараат нешто да ги подигне,а не го користат својот разум и тоа што е пред нив богат извор на храна.Храната е најскапото нешто посебно за билдерите рекреативци,а во споредба со еден протеин од 1500 ден што е 800 грама протеин доаѓа по 50 ден по порција.За разлика едно килограм пилешко е 200 ден кг и е 30 % протеин и кошта 20 ден по порција .
Плус ако си на диета еден суплемент не може да го замени термичкиот ефект на храната.А ние сакаме да се чувстуваме полни.Единствена предност е дека не треба да се готви и мoже да се конзумира веднаш.
А дека има некоја друга предност и дека дава подобри резултати од нормалната храна за почетници збориме тоа е не докажано и нема никаква студии што го потврдуваат тоа.
Споредив 3 недели без никакви стимуланси и после тоа и видов дека единствено нешто што ми помага креатинот е да издржам повеќе во последните 2-3 повторувања.
NO-xplode побрзо закрепнувам и добар фокус.
Тоа е нешто што експериментирам лично на себе за да знам што да препорачам на некој што долго време нема резултати или било што друго кога се работи градење на тело.