Бодибилдинг суплементи

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ова не се однесува на нас. Кај нас не е забрането продажба на суплементи со DMAA, проблемот е што големите фирми увезуваа од земји во кој што сега е забрането .
Кај нас сеуште може „легално“ да продаваш/купуваш продукти со DMAA .

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
За 20 тина дена се префрлам на маса ај совет што да земам од следните производи:
Horse Power (Го имам еднаш пиено ми даде добри резултати)
М-стак од универзал (дали некој го имате досега пиено, резултати и дали има некој контраиндикации.
Трибулус + ЗМА
TESTOSTROGROW 2 HP
(ај за ова нешто повеќе немам бидејќи досега сретнато некој што има пиено и незнам дали дава ефект или не)
Моја намера е да го земам Хорсот повторно бидејќи еднаш добро ми делуваше кренав доста маса и имав поголема сила за дигање во теретана. Кревав +10-20 кг на бенч и грб +15 кг на лат машина.
Според вас совет да знам да си планирам со пари во наредните денови.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ај еден краток осврт да дадам за Mega Gainer. Денеска го завршив пакувањето од 3,6кг. Дневно земав по 125 грама од истиот (540калории/30гр протеини) секој ден без разлика дали вежбам или не, одлично се меша во шејкер и вкусот на ванила е добар. Со средена исхрана ми помогна да качам 3 кг маса.

За 20 тина дена се префрлам на маса ај совет што да земам од следните производи:
Horse Power (Го имам еднаш пиено ми даде добри резултати)
М-стак од универзал (дали некој го имате досега пиено, резултати и дали има некој контраиндикации.
Трибулус + ЗМА
TESTOSTROGROW 2 HP
(ај за ова нешто повеќе немам бидејќи досега сретнато некој што има пиено и незнам дали дава ефект или не)
Моја намера е да го земам Хорсот повторно бидејќи еднаш добро ми делуваше кренав доста маса и имав поголема сила за дигање во теретана. Кревав +10-20 кг на бенч и грб +15 кг на лат машина.
Според вас совет да знам да си планирам со пари во наредните денови.
Horse Power најдобар ефект би ти дал од овие 3 комбинации.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ме интересира и нечие друго мислење да слушнам што би избрале од следниве 3 гејнери во комбинација со креатин монохдират.

Mega gainer 3,6kg

Muscle Juice 5,04kg

Super Mass Gainer 5,45kg

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ме интересира и нечие друго мислење да слушнам што би избрале од следниве 3 гејнери во комбинација со креатин монохдират.
Овој последниов Super Mass, според составот (кој секогаш мора да биде точно прикажан) доминира со Whey Isolate, што веќе и самиот знаеш дека е за неколку класи подобар од Whey Concentrate и доколку не е многу поскап во сооднос со другите два, тогаш јас ти го препорачувам тој.

S

Stef Bachatero

Гостин
Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.
DMAA е супстанца што ја забранија во САД и сите производи што има како Jack3d и други додатоци во исхраната што ја имаа.Се докажало дека 3-4 војника умреле од тоа средство а дали се работело за предозираност или било која друга причина не се знае.Но од друга страна алкохолот и цигарите не се забранети а дневно умираат многу повеќе од еден суплемент.Така да луѓето треба да си одлучат што треба да купат.Ако за нив тоа работи нека земат јас се базирам на 3 додатоци во исхраната.Кретин монохидрат за снага,протеин од сурутка и ленено семе.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Ги има ли некој користено, да каже нешто...

S

Stef Bachatero

Гостин
Ги има ли некој користено, да каже нешто...
Од перспектива на купувач сите амино киселини се пари потрошени залудно.
Тоа ти е протеин од сурутка дали концентрат или изолат во апчиња.Ако толку ти е тешко да вариш секој ден по 400 грама пилешко слободно купи ги но не очекувај некој големи рез.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Од перспектива на продавач и човек кој во животот буквално пробал се од суплементација, ништо не е фрлање пари, ако имаш цел повисока од форма за плажа. Дури ни тогаш не е фрлање пари.
Со гаранција тврдам дека, средена исхрана, редовни и интензивни тренинзи со соодветна суплементација доведува до поголеми резултати отоколку без суплементација. Проблемот е во тоа, дали секој може да си го дозволи тоа или не.
Инаку, истото би било вежбање на кеј или во теретана. Но, не е исто.
Вистина е дека и без суплементација се постигнуваат резултати, но со неа резултатите се и тоа како видливи и полесни. Само потребно е да одберете тоа што ви недостасува, како би го дополниле во денот.
Конкретно ме интересира зашто Стеф користи протеин, сурутка ??? Ако е фрлање пари.

S

Stef Bachatero

Гостин
Од перспектива на продавач и човек кој во животот буквално пробал се од суплементација, ништо не е фрлање пари, ако имаш цел повисока од форма за плажа. Дури ни тогаш не е фрлање пари.
Со гаранција тврдам дека, средена исхрана, редовни и интензивни тренинзи со соодветна суплементација доведува до поголеми резултати отоколку без суплементација. Проблемот е во тоа, дали секој може да си го дозволи тоа или не.
Инаку, истото би било вежбање на кеј или во теретана. Но, не е исто.
Вистина е дека и без суплементација се постигнуваат резултати, но со неа резултатите се и тоа како видливи и полесни. Само потребно е да одберете тоа што ви недостасува, како би го дополниле во денот.
Конкретно ме интересира зашто Стеф користи протеин, сурутка ??? Ако е фрлање пари.
Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.
Така да сите почетници прво нешто што ќе прашат е што земаш а никогаш не тренираат правилно и со правиот интензитет.Точно е дека земам протеин од сурутка,креатин и NOXplode 2.0.Задоволен сум но сепак има некој плацебо ефект.Знам што е плацебо ефект и сите вежбачи бараат нешто да ги подигне,а не го користат својот разум и тоа што е пред нив богат извор на храна.Храната е најскапото нешто посебно за билдерите рекреативци,а во споредба со еден протеин од 1500 ден што е 800 грама протеин доаѓа по 50 ден по порција.За разлика едно килограм пилешко е 200 ден кг и е 30 % протеин и кошта 20 ден по порција :).
Плус ако си на диета еден суплемент не може да го замени термичкиот ефект на храната.А ние сакаме да се чувстуваме полни.Единствена предност е дека не треба да се готви и мoже да се конзумира веднаш.
А дека има некоја друга предност и дека дава подобри резултати од нормалната храна за почетници збориме тоа е не докажано и нема никаква студии што го потврдуваат тоа.
Споредив 3 недели без никакви стимуланси и после тоа и видов дека единствено нешто што ми помага креатинот е да издржам повеќе во последните 2-3 повторувања.
NO-xplode побрзо закрепнувам и добар фокус.
Тоа е нешто што експериментирам лично на себе за да знам што да препорачам на некој што долго време нема резултати или било што друго кога се работи градење на тело.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Stef Bachatero, не ми го разбра изгледа прашањето.... ја прашав дали некој ги има користено, за да ми каже дали е задоволен, а не дали има потреба или не од нивно купување.
Gjoroski, целосно си во право, и ја го имам истото мислење кога се поставува дали суплементите се потребни.

S

Stef Bachatero

Гостин
[URL='http://forum.kajgana.com.mk/members/stef-bachatero.3343/'][SIZE=13px][B][U][COLOR=#000000]Stef Bachatero[/COLOR][/U][/B][/SIZE][/URL], не ми го разбра изгледа прашањето.... ја прашав дали некој ги има користено, за да ми каже дали е задоволен, а не дали има потреба или не од нивно купување.
Gjoroski, целосно си во право, и ја го имам истото мислење кога се поставува дали суплементите се потребни.
Имам користено Amino Max од Гаспари и тие пари требаше да ги дадам за изолат или било кој друг протеин.Ама како бев запален тогаш за добивање 6 pack не размислував како сега.Али ајде секое добро за лошо е :)

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.
Така да сите почетници прво нешто што ќе прашат е што земаш а никогаш не тренираат правилно и со правиот интензитет.Точно е дека земам протеин од сурутка,креатин и NOXplode 2.0.Задоволен сум но сепак има некој плацебо ефект.Знам што е плацебо ефект и сите вежбачи бараат нешто да ги подигне,а не го користат својот разум и тоа што е пред нив богат извор на храна.Храната е најскапото нешто посебно за билдерите рекреативци,а во споредба со еден протеин од 1500 ден што е 800 грама протеин доаѓа по 50 ден по порција.За разлика едно килограм пилешко е 200 ден кг и е 30 % протеин и кошта 20 ден по порција :).
Плус ако си на диета еден суплемент не може да го замени термичкиот ефект на храната.А ние сакаме да се чувстуваме полни.Единствена предност е дека не треба да се готви и мoже да се конзумира веднаш.
А дека има некоја друга предност и дека дава подобри резултати од нормалната храна за почетници збориме тоа е не докажано и нема никаква студии што го потврдуваат тоа.
Споредив 3 недели без никакви стимуланси и после тоа и видов дека единствено нешто што ми помага креатинот е да издржам повеќе во последните 2-3 повторувања.
NO-xplode побрзо закрепнувам и добар фокус.
Тоа е нешто што експериментирам лично на себе за да знам што да препорачам на некој што долго време нема резултати или било што друго кога се работи градење на тело.
Пријателче, во овој спорт сум од 1983. Од 84-та сум на сцена. Од 89-та продавам додатоци во исхраната во Македонија.Ти си експериментирал три недели, јас цел живот го работам тоа. Не ми кажувај плацебо ефект и слични нешта. Не споредувај килограм пилешко со килограм сурутка или не дај боже аминокиселини. Тоа се небо и земја разлика.
Не само почетници, рекреативци и сл. и професионални билдери и спортисти мора да знаат како да се хранат, вежбаат и одмараат, ако сакаат било каков успех. Додатоците во исхраната не се применуваат само во бодибилдингот. Од такво размислување во државава немаме спортови. Додека цел свет ги користи во сите дисциплини, додека поголем дел од НАТО ги користи за дополна во исхраната на својата војска, ние овде уште тврдиме дека спортот е физичка култура и дека со ајвар и изварка се постигнуваат резултати. Се додека така размислуваш ти или било кој друг, никогаш нема да можеш да поставиш овде слики на кои сите би ти позавиделе.
Факт е дека додатоците како такви треба да земат само дел од редовната исхрана. Но факт е дека се неизбежни во постигнување на резултат во сите спортски дисциплини и секој производ има своја намена и начин на употреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom