Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ај едно мислење..може ли да користам само креатин без протеини (јбг,многу ми се скапи) .. и некој да ми каже какво е дејството на аминокиселините,точно ли е дека се топачи на мастите..(веројатно има одговорено на ова прашање,ама да не барам,се извинувам)..?
Многу убаво ти кажа sajSiGa погоре, освен тоа ќе се надополнам. Можеш да добиеш на издржливост од користење на аминото (барем јас имам искусено) а и многу ќе помогне да оној мускул кој го имаш не се разгради.

Има некој информации што гејнери има во било која продавница во Скопје? Баш тоа што планирав да земам изгледа се распродало, така да барам алтернатива.

Има некој информации што гејнери има во било која продавница во Скопје? Баш тоа што планирав да земам изгледа се распродало, така да барам алтернатива.
Што ти бараш? Потребно ти е за зголемување на калорискиот дневен внес или важни ти се и вредностите на самиот гејнер?

Sent from my LT22i

Што ти бараш? Потребно ти е за зголемување на калорискиот дневен внес или важни ти се и вредностите на самиот гејнер?

Sent from my LT22i

Битно ми е да има профил на PW shake. Околу 30тина грама веј протеин во него, и ЈХ да надополнуваат до 500-600 калории со тоа што не сите да се шеќери. Нешто како Мега Гејнер што беше.

Hyper Mass 5000 види го (го има во Sportix)... еден пријател го користеше и беше задоволен... имаш и 6,5 г креатин монохидрат во една доза

Hyper Mass 5000 види го (го има во Sportix)... еден пријател го користеше и беше задоволен... имаш и 6,5 г креатин монохидрат во една доза
Го погледав и тој ми е во опција на избор само не ми се допаѓа што сите ЈХ во него се шеќери

Го погледав и тој ми е во опција на избор само не ми се допаѓа што сите ЈХ во него се шеќери
Побарај CRITICAL MASS 4.5кг = 2550 ден. + гратис шејкер!

Еве во 100гр. што содржи:
- 390 калории
- 20гр протеини (whey концетрат и whey изолат)
- 68гр јагленихидрати
- 12гр креатин монохидрат
- БЕЗ ШЕЌЕРИ (на пакувањето пишува DEXTROSE FREE)

769667225.jpg

Дали би биле добра комбинација за кревање мускулна маса - Протеин + Креатин момци? Инаку имам 190цм, 80кг и работам веќе 3 месеци на тоа, само штотуку завршив со комбинацијата Хипер Мас 5000 + Микро Креатин, сакам да пробам сега со чист протеин и креатин дали може да биде поефикасно или незнам, затоа да прашам дали е добра оваа комбинација и некој друг суплемент можам да земам за зголемување на мускулна маса, btw(средена ми е исхраната). Хелп?

Дали би биле добра комбинација за кревање мускулна маса - Протеин + Креатин момци? Инаку имам 190цм, 80кг и работам веќе 3 месеци на тоа, само штотуку завршив со комбинацијата Хипер Мас 5000 + Микро Креатин, сакам да пробам сега со чист протеин и креатин дали може да биде поефикасно или незнам, затоа да прашам дали е добра оваа комбинација и некој друг суплемент можам да земам за зголемување на мускулна маса, btw(средена ми е исхраната). Хелп?
А тренингот каков ти е?

Mutant Whey каде може да се најде знае некој? Пошто кога и да прашам во califit и во getready немаат,а и во sportix незнам дали го продаваат уште

Да прашам како се користи Dianabol суплементот ? И дали може да го комбинирам со креатин ?

Да прашам како се користи Dianabol суплементот ? И дали може да го комбинирам со креатин ?

Дианаболот, е стероид не е суплемент. И мој совет ти е да се држиш подалеку од лекови ако си почетник и немаш големи амбиции.

Ако ти е средена исхраната, односно внесуваш повеќе калории одошто трошиш, и тренингот и одморот ти се сихронизирани тогаш нема да биде многу битно дали е протеин или гејнер, разлката е во тоа што гејнерот има повеќе калории и на додаток со протеинот има и јаглехидрати, кои се потребни по вежбање.

Како PW шејк баш и е ОК се да е брз ЈХ, како во случајов ( декстроза и малтодекстрин).

Ако ти е средена исхраната, односно внесуваш повеќе калории одошто трошиш, и тренингот и одморот ти се сихронизирани тогаш нема да биде многу битно дали е протеин или гејнер, разлката е во тоа што гејнерот има повеќе калории и на додаток со протеинот има и јаглехидрати, кои се потребни по вежбање.
Заборави изгледа да го подсетиш дека мора да прави пауза од сегашното користење на креатинот пред да почне пак да користи или пак од твое искуство нема врска? Јас знам дека после користење на креатин треба да паузираш некој 3-4 недели пред да почнеш нов циклус со креатин.

Заборави изгледа да го подсетиш дека мора да прави пауза од сегашното користење на креатинот пред да почне пак да користи или пак од твое искуство нема врска? Јас знам дека после користење на креатин треба да паузираш некој 3-4 недели пред да почнеш нов циклус со креатин.

Не советувам никој ништо околу тоа од причина што јас користам креатин преку текот на целата година. Ретко ако направам пауза од недела-две додека купам нов.

Но ова е мое искуство, и нешто што функционира кај мене :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom