Бодибилдинг суплементи

Член од
28 август 2013
Мислења
32
Поени од реакции
4
Dali nekoj ima koristeno Animal Test?
Iskustvo i poveke za nego..

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Lugje denovive planiram da idam za Bugarija nekoja prodavnica za suplementi vo sofija imam slusnato tamu bile dosta eftini i sali bi mi pravele problem na granica proteini sakam da zemam 2-3kg

Sent from my LG-P700 using Tapatalk

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
Lugje denovive planiram da idam za Bugarija nekoja prodavnica za suplementi vo sofija imam slusnato tamu bile dosta eftini i sali bi mi pravele problem na granica proteini sakam da zemam 2-3kg
За една/две канти протеин не би требало да ти кењаат. Ако планираш багажник со протеини да внесеш, ќе има реакции :)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998

Sent from my LG-P700 using Tapatalk
Џабе се тамо. Плус и на пишенка даваат.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
"Crea genic" mi go posochija kako dobar kreatin...
Iskustva, razmisluvanja....sovet za nekoj drug eventualno

S

Stef Bachatero

Гостин
Креатин монохидрат микронизиран било која фирма ќе ти даде исти резултати :)

Sent from my ME173X using Tapatalk

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сепак, ќе чекам македонски превод на личноста која ми се обрати. Во секој случај, благодарам.
Баш тоа шо ти пишаа на англиски значи
Ќе ти преведам

Butthurt е онлајн сленг термин користен да се опише негативен или премногу емоционален одговор. Обично е користен да се привлече внимание на личност која покажува знаци на иритација поради не постоечка навреда - незгодна ситуација или недоволно јасна комуникација.

tl;dr (too long; didn't read - или сума сумарум) - се најде у туѓ пост кој немаше поврзаност со тебе да се навредиш и напиша иронично мислење пошто трчаат луѓето да купуваат у бугарија место од тебе

или butt hurt

ex. Gjoroski e butt hurt бидејки луѓето се уверени дека во бугарија е поефтино од тука - и има внатрешна нервоза дека не купуваат од кај него - при што постира саркастични коментари на форум

Доволно јасно?

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
Не разбирам зошто Ѓороски би бил батхрт, страничните трошоци што ќе ги направиш ќе ти дојде иста цена ко овде да си го купил, за 2 канти нема разлика, освен ако не планираш камион протеини да внесеш.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Баш тоа шо ти пишаа на англиски значи
Ќе ти преведам

Butthurt е онлајн сленг термин користен да се опише негативен или премногу емоционален одговор. Обично е користен да се привлече внимание на личност која покажува знаци на иритација поради не постоечка навреда - незгодна ситуација или недоволно јасна комуникација.

tl;dr (too long; didn't read - или сума сумарум) - се најде у туѓ пост кој немаше поврзаност со тебе да се навредиш и напиша иронично мислење пошто трчаат луѓето да купуваат у бугарија место од тебе

или butt hurt

ex. Gjoroski e butt hurt бидејки луѓето се уверени дека во бугарија е поефтино од тука - и има внатрешна нервоза дека не купуваат од кај него - при што постира саркастични коментари на форум

Доволно јасно?
Воопшто не е јасно, од причина што незнам кој тебе те повика да преведуваш што сакам и мислам да кажам. Кога ќе најдеш во Бугарија поефтин производ од оние кои јас ги увезувам и продавам во МК, тогаш трчи или пиши било што.
Можеби некогаш биле поефтини од нас, овде. Но во моментов имате толку многу увозници кои директно ги носат производите од истите места како и бугарите. Ако најдете нешто поефтино, тогаш тоа е сигурно само производ кој е на акција или рекламата на нивниот сајт е маркетиншки трик да ве довлечкаат кај нив во продавница.
Мојот коментар е од позитивна природа, од 1990 продавам протеини во МК и воопшто не ни молам ниту пак присилувам било кого да дојде кај мене да пазари. А тоа можевте до сега да во видите од тоа што се сум ви понудил искористувајки го овој форум.
Жал ми е што сте скептични во секој поглед кога понудата во и од Македонија, од МК фирми и луѓе секојпат ја ставате на второ место.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Воопшто не е јасно, од причина што незнам кој тебе те повика да преведуваш што сакам и мислам да кажам. Кога ќе најдеш во Бугарија поефтин производ од оние кои јас ги увезувам и продавам во МК, тогаш трчи или пиши било што.
Можеби некогаш биле поефтини од нас, овде. Но во моментов имате толку многу увозници кои директно ги носат производите од истите места како и бугарите. Ако најдете нешто поефтино, тогаш тоа е сигурно само производ кој е на акција или рекламата на нивниот сајт е маркетиншки трик да ве довлечкаат кај нив во продавница.
Мојот коментар е од позитивна природа, од 1990 продавам протеини во МК и воопшто не ни молам ниту пак присилувам било кого да дојде кај мене да пазари. А тоа можевте до сега да во видите од тоа што се сум ви понудил искористувајки го овој форум.
Жал ми е што сте скептични во секој поглед кога понудата во и од Македонија, од МК фирми и луѓе секојпат ја ставате на второ место.
Ама мене не треба да ми се правдаш јас од нигде не купувам ни користам суплементи - не ме сфаќаш очигледно :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ама мене не треба да ми се правдаш јас од нигде не купувам ни користам суплементи - не ме сфаќаш очигледно :D
Веројатно ни ти самиот не се разбираш.

Потребата да упатиш таков термин кон човек кој е во спортов уште од време кога ти најверојатно си бил во јајцата на татко ти, е само доказ на културата и почитта која ја имаш оформено на (верувам) долгогодишното блеење пред монитор.

Ме интересира ако утре се случи таа собиранка и седнеме на пиво, дали ќе добиеш нагон да го употребиш истиот термин доколку е во тек иста или слична ситуација како оваа предмалку?

Само имај на ум дека овој пат не се тастатурата и мониторот пред тебе, туку личноста до која е упатена навредата и/или придавката :icon_lol:

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Дечко, постот како што можеш да видиш Ѓороски го стави за сите да го прочитаат, или пак што зборам јас, сигурно ти персира, мн јак му се покажа вака пред комп.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Многу слабо стојам со познавање на суплементи како протеини, креатини итн...а сега деновиве ќе прекинам со домашен / кеј тренинг и се селам во теретана така да ако може некој да ми препорача добар креатин...а исто така да ми кажете дали има нуспојави при користење на истиот и дали е ризичен за здравјето.

не ме хејтајте што сум волку нуб за суплементи скоро никад неам користено :)

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
Многу слабо стојам со познавање на суплементи како протеини, креатини итн...а сега деновиве ќе прекинам со домашен / кеј тренинг и се селам во теретана така да ако може некој да ми препорача добар креатин...а исто така да ми кажете дали има нуспојави при користење на истиот и дали е ризичен за здравјето.

не ме хејтајте што сум волку нуб за суплементи скоро никад неам користено :)
Креатинот може да штети само ако имаш историја со проблеми со бубрезите, така да прилично безопасен е. Не би ти препорачал одма да почнеш со креатин, затоа што некои вежби за прв пат ќе ги правиш, така да нема да имаш којзнае колкава сила и издржливост одпрвин. Би ти препорачал да почнеш да го земаш веќе во вториот или третиот месец од вежбањето, ќе имаш добиено некоја сила(ако се ти е како што треба-вежбање, исхрана, одмор) и тогаш ќе има ефект, вака одпрвин нема ни да осетиш некоја разлика без креатин и со креатин.
А за кој креатин, па кој и да е , само да е монохидрат, и да не е измешан со други работи, тој е докажан дека работи.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Креатинот може да штети само ако имаш историја со проблеми со бубрезите, така да прилично безопасен е. Не би ти препорачал одма да почнеш со креатин, затоа што некои вежби за прв пат ќе ги правиш, така да нема да имаш којзнае колкава сила и издржливост одпрвин. Би ти препорачал да почнеш да го земаш веќе во вториот или третиот месец од вежбањето, ќе имаш добиено некоја сила(ако се ти е како што треба-вежбање, исхрана, одмор) и тогаш ќе има ефект, вака одпрвин нема ни да осетиш некоја разлика без креатин и со креатин.
А за кој креатин, па кој и да е , само да е монохидрат, и да не е измешан со други работи, тој е докажан дека работи.
Не сум сеа до толку нуб со теретани имам вкупно поминато околу 4-5 пуни месеци таму незнам дали прочита али веќе со години сум многу активен со вежбање ( иако 90% е bodyweight и вратило и мали домашни тежини)
За сила се испробав пред некој ден не сум толку лош....105 кг на бенч , 15 кг во секоја рака за lateral raises и curls 5x5 исто и за милитари прес итн така да не сум баш новајлија.

Иначе никад не сум имал проблеми со бубрези така да топ :)

Али сепак би било добро ако ми препорачате стриктно кој вид/бренд на креатин да го земам.

Kajgana Shop

На врв Bottom