- Член од
- 14 февруари 2013
- Мислења
- 1.797
- Поени од реакции
- 2.365
Некој заинтересиран за земање суплементи од СИЛА БГ да делиме поштарина ??
Продолжи да го земаш, не е голема количина тој од протеинот.[DOUBLEPOST=1401655602][/DOUBLEPOST]Ми треба малку помош за глутаминот. Користам протеин Nitro Pure Whey Gold, каде пишува дека има доволно количество Л-глутамин. Почнав и со Л-глутамин L-glutamine 5000. Кога го земав, ми рекоа дневни потреби се негде просек 10 грама.
Дали да продолжам истовремено да земам и глутамин или е доволно количински оној од Nitro Pure Whey Gold от.
Земи го најефтиниот монохидрат што можеш да го најдеш и кило декстроза.Не сум сеа до толку нуб со теретани имам врокупно поминато околу 4-5 пуни месеци таму незнам дали прочита али веќе со години сум многу активен со вежбање ( иако 90% е bodyweight и вратило и мали домашни тежини)
За сила се испробав пред некој ден не сум толку лош....105 кг на бенч , 15 кг во секоја рака за lateral raises и curls 5x5 исто и за милитари прес итн така да не сум баш новајлија.
Иначе никад не сум имал проблеми со бубрези така да топ
Али сепак би било добро ако ми препорачате стриктно кој вид/бренд на креатин да го земам.
Јас не упатив никаде навреда и на никого не му се силев.Веројатно ни ти самиот не се разбираш.
Потребата да упатиш таков термин кон човек кој е во спортов уште од време кога ти најверојатно си бил во јајцата на татко ти, е само доказ на културата и почитта која ја имаш оформено на (верувам) долгогодишното блеење пред монитор.
Ме интересира ако утре се случи таа собиранка и седнеме на пиво, дали ќе добиеш нагон да го употребиш истиот термин доколку е во тек иста или слична ситуација како оваа предмалку?
Само имај на ум дека овој пат не се тастатурата и мониторот пред тебе, туку личноста до која е упатена навредата и/или придавката
Бадивејт вежби и 4 месеца во теретана а веќе креваш над 100 кила на бенч и 15 кила летањеНе сум сеа до толку нуб со теретани имам вкупно поминато околу 4-5 пуни месеци таму незнам дали прочита али веќе со години сум многу активен со вежбање ( иако 90% е bodyweight и вратило и мали домашни тежини)
За сила се испробав пред некој ден не сум толку лош....105 кг на бенч , 15 кг во секоја рака за lateral raises и curls 5x5 исто и за милитари прес итн така да не сум баш новајлија.
Иначе никад не сум имал проблеми со бубрези така да топ
Али сепак би било добро ако ми препорачате стриктно кој вид/бренд на креатин да го земам.
Прво, побарав превод не од позиција на сила, него погрешно да не се разбереме.Јас не упатив никаде навреда и на никого не му се силев.
Очигледно вие не знаете која е употребата на терминот кој го користев.
А како доказ на тоа дека баш правилно го употребив терминот е начинот на кој тој како постар се постави со мене откако му беше објаснето која е поентата + оној цитат со синдром на мил силеџија “Преведи што сакаш да кажеш, да не преведувам јас, може лошо ќе те сватам.“ каде што е повеќе од јасно дека се алудира на физичка сила која би била на дело ако дотичниот биде навреден после објаснувањето од моја страна.
Муабетов со “силен си позади тастатура“ е типично тепачки настроен каде војната со зборови не може да победена од тој што се сили.
Како прво - без непочит кон @Gjoroski ама не му е прв пат да цитира туѓи мислења каде прашањето не било поставено кон него ниту неговото мислење било на тема (т.е. било офтопик) и не повикан пробува да ги отргнува луѓето од нивните одговори и да ги предомислува за нивните акции.
Ако ова би го направил @Stef Bachatero инстантно би бил избришан опоменет или баниран (како што се докажало до сега - бидејки на прашањата “каде можам да најдам протеин“ одговарал неповикано со “не ти требаат суплементи - јади исхрана“ при што како лавина му се нафрлате со “не е тоа прашањето - ако сакаш помагај ако не - не збори“)
Дечкото праша што да купи и каде од бугарија бидејки ќе оди натака, дали СТРИКНО за суплементи или има работа па дур е таму да земе нешто што реално може да биде поефтино од тука не е ни битно - и немаше простор за некој како @Gjoroski кој е официјално и главно лице во овој спорт и газда на продавница на суплементи да цитира со коментари во кои ги исмејува оние кои сакаат да купат од друго место и го омаловажува нивното право на свое мислење. Притоа откривајки дека потсвесно е повреден бидејки нашиот народ поради неукост парите ги остава на “комшијата“ место да се вртат во македонија - или поточно кај него.
Е сега место да пробате да ме сфатите - се карате со мене 22 годишен дечко кој doesn't even lift - само бидејки јас на некого му го повредив егото бидејки ја обелоденив поентата на коментарот кој беше реплика на горенаведениот пост со едноставно и јасно Butt hurt - на кое џабе ви објаснив - не ја сфативте поентата/корисноста (usage).
Притоа како што кажав - без навреда - се поставивте како јас да сум “тепачот“ и да ако се видиме на собиранка ќе треба да се плашам да кажам што мислам за да не се сносам со последици.
Неам намера што повеќе да се објаснувам пошто немам ни потреба - а дај боже и да се видиме на собиранка и да пиеме по едно пиво и да си кажеме јасно и гласно кој што мисли без да пробуваме да се вреѓаме без разлика дали сум бил во нечии муда до вчера.
Во однос на второто, никој не те повика да делиш саркастични коментари на прашања кои не ти одговараат лично. Што значи во старт беше во офсајд бидејки на форумов сите сме еднакви и никој не треба да добива третман според заслуги надвор од него.Прво, побарав превод не од позиција на сила, него погрешно да не се разбереме.
Второ, преку глава ми е веќе да ве убедувам дека и дома, овде во МК имате се што ви е потребно да добиете се што посакувате од обликување на тело (рекреативно, до форма за почит на меѓународни натпревари ( од суплементација до стручни лица).
Тоа што имаме ген на самоуништување и не почитување, никој не ни е виновен.
И најбитен факт во сето ова горе кое го имаш постирано е тоа дека никојпат не сум ја злоупотребил ниту функцијата на која се наоѓам, ниту пак знаењето или искуството кое го имам.
Сеуште чекам да се организирате, како помлади на таа собиранка и час по историја.
Вака, најпрвин да се извинам за офтопикот, морав да напишам. Исто така, знам дека никој не ме ни спомна и сам си се умешав од нигде никаде во муабетов. Никој не ме плаќа, ниту ме пратил да пишувам тука, јас сум обичен член исто како и другите, само што сакам да го искажам своето мислење и мислам дека во ваква ситуација е оправдано, а ниту се знам лично со Ѓороски, ниту со било кој од членовите. Прво, ти самиот рече дека не купуваш суплементи, тогаш што к*р бараш овде на оваа тема од подфорумот? Да паметуваш ли? Знам дека беше револтиран од тоа што Ѓороски „нон-стоп“ ги „рекламира“ своите производи, што во секој случај го оправдувам ако би се стаел на негово место, а тоа тебе воопшто не треба да те засега. Второ, отвори на википедија и прочитај за интернет-форуми. Цитирам „форумите преферираат отворена и слободна дискусија“. Исмејувањето сепак во повеќе случаи не се прифаќа позитивно, ете на пример од страна на такви „тралалајки“ кои засегнати од тоа што во лоша конотација било постирано мислењето, мораат да го истакнат своето мислење, без притоа водејќи грижа за главната цел на темава. Зборот ми е , дека во темава добро се одвиваше муабетот, и сметам дека ништо погрешно немаше во тоа што тој го постира! Колку и да е вознемирувачки тоа што го повторува некој член , обиди се да сфатиш зошто е тоа така и стави се на негово место.Во однос на второто, никој не те повика да делиш саркастични коментари на прашања кои не ти одговараат лично. Што значи во старт беше во офсајд бидејки на форумов сите сме еднакви и никој не треба да добива третман според заслуги надвор од него.
Никој не побара да не убедуваш што има и што нема тука подобро од некаде надвор од земјава, и џабе се караш со мене за тоа бидејки како што реков јас не ни купувам суплементи - а кога би купил би купил од тука бидејки имам мозок и знам математика.
Јас многу згрешив кога место да те пријавам за не следење на форумските правила - се приклучив на прекршување на истите само за да ја покажам природата на твоето мислење кое колку и да негираш - е точно.
Ќе ми биде памет за другпат, а @Myers како колега модератор, да го земе во предвид делот во мојов пост кој збори за "форумски правила и екстерни заслуги" за да нема инфлуенца од ликот позади форумскиот профил кога се работи за редот и мирот во подфорумов.
Исмејување и не повикан сарказам и офтопик се исти за секој од нас вклучувајки и мене.
А сега како примерни ко-форумџии ве повикувам да не цитирате понатамошно за да не се шири веќе проширенава тема а да не се бришат залудно пишувани зборови.
Како прво - не знам дали виде дека повикав да се прекине муабетот и цитирањето во таа тема и тој подфорум. (а ти ме цитираше)Вака, најпрвин да се извинам за офтопикот, морав да напишам. Исто така, знам дека никој не ме ни спомна и сам си се умешав од нигде никаде во муабетов. Никој не ме плаќа, ниту ме пратил да пишувам тука, јас сум обичен член исто како и другите, само што сакам да го искажам своето мислење и мислам дека во ваква ситуација е оправдано, а ниту се знам лично со Ѓороски, ниту со било кој од членовите. Прво, ти самиот рече дека не купуваш суплементи, тогаш што к*р бараш овде на оваа тема од подфорумот? Да паметуваш ли? Знам дека беше револтиран од тоа што Ѓороски „нон-стоп“ ги „рекламира“ своите производи, што во секој случај го оправдувам ако би се стаел на негово место, а тоа тебе воопшто не треба да те засега. Второ, отвори на википедија и прочитај за интернет-форуми. Цитирам „форумите преферираат отворена и слободна дискусија“. Исмејувањето сепак во повеќе случаи не се прифаќа позитивно, ете на пример од страна на такви „тралалајки“ кои засегнати од тоа што во лоша конотација било постирано мислењето, мораат да го истакнат своето мислење, без притоа водејќи грижа за главната цел на темава. Зборот ми е , дека во темава добро се одвиваше муабетот, и сметам дека ништо погрешно немаше во тоа што тој го постира! Колку и да е вознемирувачки тоа што го повторува некој член , обиди се да сфатиш зошто е тоа така и стави се на негово место.
Дај ќе земам две јас. Ако можи од овие со Мики Маус опаковка?....евтини пуканки повелете
Местово во моментот е калакурница заради тебе, ти го започна ова. Иначе, кој и да пишува што било на форумот (не буквално, ете кај случајот со Ѓороски постот беше во склад со темата) не значи дека треба да се сфати здраво за готово. И цело време уште од почетокот потенцираш со други зборови за тоа Ѓороски да се „заќути“ на некој начин или пак да се средат работите тука во подфорумот. Ти си модератор на друг подфорум, тоа е се во ред, и тебе работата не ти е да се мешаш во овој подфорум ниту да одредуваш правила или да одлучуваш кој што да прави. А за тоа дека ги знаеш правилата, и тоа е во ред, и ако постои такво правило, секогаш треба да постои исклучок наспроти секое правило, и тоа кај Ѓороски конкретно се однесува само заради возраста, но се до умерени граници. Сите како луѓе треба да бидеме разумни, а не крајно да ги оцрнуваме луѓето поради фактот што постапиле до одредена мера против некое правило. Сега, може слободно да се избришат овие постови. Си кажав тоа што треба, и иако беше офтопик се извинувам, али што се мора, се мора.Како прво - не знам дали виде дека повикав да се прекине муабетот и цитирањето во таа тема и тој подфорум. (а ти ме цитираше)
Како второ - не знам дали сфаќаш дека сум дел од форумската администрација (модератор на друг подфорум) што алудира на тоа дека повеќе од тебе знам и ги сфаќам формските правила дали пишани или етички/морални
Како трето - не знам дали сфаќаш дека било какво исмејување од било кој член и притоа негово не санкционирање само резултира со другите членови да добиваат сила да пишуваат и тие се шо ќе им дојде на памет без разлика дали е офтопик - исмејување - или било што кое не е соодветно на темата. Ако се оставаат сите членови кои “заслужиле“ и се “револтирани со причина“ да делат памет и фаќаат сеир или исмејуваат - местово ќе беше (а ко што гледам и е) калаку*ница.
Поради тоа што се оставаат членови како Ѓороски кој има статут надвор од форумов да пишува што ќе му текне - членови како тебе имаат сила да се мешаат во проблеми кои не ги засегаат нив.
Срам да му е, не го проследил твојот совет! Замисли сите да можевме вака да затвораме дискусијаКако прво - не знам дали виде дека повикав да се прекине муабетот и цитирањето во таа тема и тој подфорум. (а ти ме цитираше)
Знаеш дека нема везе ова, без разлика кој е у право у случајов.Кога член од 2010 му објаснува форум на член од 2008ма..