Бодибилдинг дневник

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Да, искрено имаат некој одвратен горко-солен вкус, но немам проблеми да ми се гади од такви работи, веќе имам пиено и Леутор исто имаа таков вкус, а и било кои други БЦАА ќе имаат ист вкус освен ако не се засладени Стиснеш заби и ги голтнеш со вода за 2 секунди. Значи не ги растворам во вода зошто и така не се раствораат добро, туку ги ставам во устата и ги голтам со вода
јас ги пиев со вода ми се раствараа во шејкерот по некое време мешање само се правеше како пена на површината почесто, а за вкусот ..... носот затнат и голтај :) ако ги купам ке пробам вака директно во уста да видам дали ке ги можам, иначе како ги пиеш, дали две дози се доста дневно 10г вкупно барав на нет не успеав да најдам, ми требаат за на гладно тренинг одсабајле

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
јас ги пиев со вода ми се раствараа во шејкерот по некое време мешање само се правеше како пена на површината почесто, а за вкусот ..... носот затнат и голтај :) ако ги купам ке пробам вака директно во уста да видам дали ке ги можам, иначе како ги пиеш, дали две дози се доста дневно 10г вкупно барав на нет не успеав да најдам, ми требаат за на гладно тренинг одсабајле
Сега кога сум на дефинција ги пијам 2 пати дневно. Пред тренинг и пред кардио (ако правам). Исто ако некој ден имам слаби оброци може да ги додадам со тој слаб оброк за да го појачам амино-профилот на оброкот

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
7 сабајле на гладно ~1 саат одење. Околу 13-14 попладне 1 саат скокање на јаже. Околу 18 п90х.
Висина 174цм, тежина 86кг. Дневен внес ~1600 калории.
Би требало по 1 кило неделно да кинам, па ке видиме.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
7 сабајле на гладно ~1 саат одење. Околу 13-14 попладне 1 саат скокање на јаже. Околу 18 п90х.
Висина 174цм, тежина 86кг. Дневен внес ~1600 калории.
Би требало по 1 кило неделно да кинам, па ке видиме.
Секоја чест ако можеш саат време на јаже ?!? со вакво темпо и добро средена храна сигурно кило неделно

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Секоја чест ако можеш саат време на јаже ?!? со вакво темпо и добро средена храна сигурно кило неделно
Па не без престан, едно 4-5 паузи по 2-3 минути имам :)

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Па не без престан, едно 4-5 паузи по 2-3 минути имам :)
5 паузи по 3 минути се 15 минути
значи имаш најмалку 45 активни минути распоредени во 6 циклуси по 7,5 минути на јаже без престан.......незнам за другите но ова за мене е научна фантастика (скокам и јас затоа) СЕКОЈА ЧЕСТ!!!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
5 паузи по 3 минути се 15 минути
значи имаш најмалку 45 активни минути распоредени во 6 циклуси по 7,5 минути на јаже без престан.......незнам за другите но ова за мене е научна фантастика (скокам и јас затоа) СЕКОЈА ЧЕСТ!!!
Воопшто не е научна фантастика ова, верувај. Правам (читај: правев) по 2000 скокања без престан/грешка на јаже. :)

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Воопшто не е научна фантастика ова, верувај. Правам (читај: правев) по 2000 скокања без престан/грешка на јаже. :)
Јас правам едвај 200 без грешка/престан, незнам валјда зависи и од кондицијата и од тежината ...(правам 3-4 недели а имам 95 кг). Сега за сега за мене овие бројки се невозможни ;)

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Ајде и јас како нов но со потреба да си кажам.

Драг Дневнику,

Почнуваме нешто проверено во минатото на постари години.
Понеделник - истегнување - гради, трицепс
Вторник - истегнување - грб, бицепс
Среда - аб рипер П90X
Четврток - истегнување - нозе, рамо
Петок - одмор
Сабота - одмор
Недела - вреќа 5 мин x 5 пати
Исхрана варијација на „кето“ во принцип протеинска со внес на јх до 40гр на ден макс.
Суплементи : веј протеин афтер тренинг, цинк+ц витам, магнезиум, и Б +
Време на имплементација 11 недели и 5 дена или почеток на 10/04 крај на 10/06.
Ај па да сме здрави и без повреди.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Ајде и јас како нов но со потреба да си кажам.

Драг Дневнику,

Почнуваме нешто проверено во минатото на постари години.
Понеделник - истегнување - гради, трицепс
Вторник - истегнување - грб, бицепс
Среда - аб рипер П90X
Четврток - истегнување - нозе, рамо
Петок - одмор
Сабота - одмор
Недела - вреќа 5 мин x 5 пати
Исхрана варијација на „кето“ во принцип протеинска со внес на јх до 40гр на ден макс.
Суплементи : веј протеин афтер тренинг, цинк+ц витам, магнезиум, и Б +
Време на имплементација 11 недели и 5 дена или почеток на 10/04 крај на 10/06.
Ај па да сме здрави и без повреди.
можеш комотно уште еден или два тренинга за стомак да воведеш, воедно и на програмата мислам дека се спомнува аб риперот дека е 3 пати неделно

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
можеш комотно уште еден или два тренинга за стомак да воведеш, воедно и на програмата мислам дека се спомнува аб риперот дека е 3 пати неделно
во право си во среда додавам вреќа 5x5 a во недела ab riper
thanks

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Сега кога сум на дефинција ги пијам 2 пати дневно. Пред тренинг и пред кардио (ако правам). Исто ако некој ден имам слаби оброци може да ги додадам со тој слаб оброк за да го појачам амино-профилот на оброкот
ме интересира колку грама ти е една доза од бцаа

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Јас за жал не успеав да најдам време за тренинг :(. Но затоа се останато поврзано со бодибилдингот, полека го приведувам при крај. Натпреварите се едно нешто од сето тоа. Тука се и други проекти, кои се надевам дека ќе внесат живост во секојдневието на билдерите и фитнес типките во МК. Но, за сето тоа поконкретно, како ќе се реализира. За сега, само ќе ве повикам да бидете дел од Куп натпреварот во Сабота во Штип, со почеток од 19 часот. Спортикс ќе има штанд каде со својата екипа и атлети, кои ќе ги видите, дел од нив вечерта, на сите присутни ќе им ја понуди целата палета на BioTech USA По цени за 25% пониски од продажните во продавница. Сликава која ја поставувам е еден од учесниците со кои работам за овој натпревар и негов настап. Разликата е неполн месец antonio 1.jpg .

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Јас за жал не успеав да најдам време за тренинг :(. Но затоа се останато поврзано со бодибилдингот, полека го приведувам при крај. Натпреварите се едно нешто од сето тоа. Тука се и други проекти, кои се надевам дека ќе внесат живост во секојдневието на билдерите и фитнес типките во МК. Но, за сето тоа поконкретно, како ќе се реализира. За сега, само ќе ве повикам да бидете дел од Куп натпреварот во Сабота во Штип, со почеток од 19 часот. Спортикс ќе има штанд каде со својата екипа и атлети, кои ќе ги видите, дел од нив вечерта, на сите присутни ќе им ја понуди целата палета на BioTech USA По цени за 25% пониски од продажните во продавница. Сликава која ја поставувам е еден од учесниците со кои работам за овој натпревар и негов настап. Разликата е неполн месецПрегледај го приврзокот 62310 .
Секоја чест за Антонио и за вас како тренер, до која килажа е стигнат моментално во која категорија да го очекуваме да се натпреварува?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Секоја чест за Антонио и за вас како тренер, до која килажа е стигнат моментално во која категорија да го очекуваме да се натпреварува?
Благодарам. Целта е Балканско. Категорија, полутешка, до 90 кг.

Kajgana Shop

На врв Bottom