Блам држава

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Исто така преспанскиот договор предлага временски рокови за применување на некој работи. Една од тие е во документите да стои новото име, за тоа е предвидено 5 години ама овие сакаат уште сега тоа да го направат во личните карти. И кога и го спомнаа во дебатата на 24 за личните карти, учесничката од слободарската партија која бутна режим со пенкало Славјанка Петровска му вели на тој од ДПМНЕ е добро што ви менува ако е сега, а што за 3 години. Доволно говори за која им е целта на овие.

Инаку и други работи за кој имаше рок овие гледаа веднаш да ги направат за да удоволат, па после не се чудите кога не не ебат ни 2 %, знаат дека што и да ни потражат ќе исполнат, а за возврат ќе ни ветат нешто што нема да исполнат ама џабе кога ние веќе сме им го испушиле.Во преспанскиот договор е предвидено некој работи со отварање на поглавјата така и ние да ги менуваме. Арно ама сеа се најде Бугарија да ни удара вето. Ама тоа не е проблем ние ќе смениме се иако не сме почнале со преговори.
И јас тоа го викам, требаше да се протурка смена на некои улици кои бодеа очи и ај додека сме тука, ќе ги вратиме и Ленинова, 4 јули и уште 2-3 улици малце ПР хехехе

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Озбилно смениле 500 и кусур имиња на улиците, или дезинформација беше тоа на експрес мк?

Така беше попара адресниот модел, уште ова фалеше.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Променуват имиња на улици и тоа во ред, ги променуваат дека биле од режимот на ВМРО ДПМНЕ, ајде и тоа во ред, но да смениш име на улица Борис Сарафов човекот кој е најзаслужен во македонската историја за сите најважни настани од Солунски атентати до Илинденско востание, главен оперативец и соборец на Делчев (тој со умот, Сарaфов логистика), од друга страна пак да целиш кон ЕУ и да вратиш име на улица Ленинова по идеолог на диктатура, еве јас сум краендесен па на крај памет не ми текнува за улица Мусолинова да барам, колку се само глупи веќе ни кантар не ги мери :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.576
Променуват имиња на улици и тоа во ред, ги променуваат дека биле од режимот на ВМРО ДПМНЕ, ајде и тоа во ред, но да смениш име на улица Борис Сарафов човекот кој е најзаслужен во македонската историја за сите најважни настани од Солунски атентати до Илинденско востание, главен оперативец и соборец на Делчев (тој со умот, Сарфов логистика), од друга страна пак да целиш кон ЕУ и да вратиш име на улица Ленинова по идеолог на диктатура, еве јас сум краендесен па на крај памет не ми текнува за улица Мусолинова да барам, колку се само глупи веќе ни кантар не ги мери :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:.
Мусолини и Ленин не се уопште на исто ниво. Благе везе нема споредбата.
За другото си во право.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.927
Поени од реакции
50.702
Кардула за нарекување на улица по Али Паша Јанински: Тоа е исто како во Ерусалим да именуваат улица по Хитлер

„На листа број 22 е предложен Али Паша Тепелина (Јанински), (1741-1822), aлбански паша во Јанина. Иначе Али Паша Јанински бил деспот од Јанина, одметник и разбојник кој направи геноцит на влашката популација.

Како Влав за мене ова е апсолутно непочитување на Власите како народ и не сфаќам како може да се именува улица кога е општо познат во историјата како зулумќер. Истиот тој Паша е одговорен за уништување на Москополе и Грамос ( двата наголеми влашки центри со развиена култура академија високи школи и трговија со која можеме да се гордееме) што и било причина за масовното иселување на Власите низ цела Европа.
На мене како мекедонец-граѓанин на Северна Македонија ако им се именуваат улици и школи по албански терористи и крвници, јас сум ретрограден националист. На граџанскиот цинцар ако му пречи нешто, тоа е одма друго.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.576
Чија е таа прекрасна идеја Али-Паша Јанински да има улица овде?

Не контам зашто баш он. Он е баш непријатна историска личност која има геноцид напраено.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Улица Енвер Малиќи :lolzz:
Автоматски споено мислење:

По шверцер на алкохол и цигари улица ке се именува :pos:
Нека им даде некој идеја за улицата кај МТВ, да се именува на пример во улица Миа Калифа.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Нема што да се буни Кардула, си гласаше за вакви политики и отворенo си ги подржуваше. Херојот на албанците и убиец на каури заслужува улица.
Кога сме кај убивање каури:
Судот ги призна и регистрира салафистите како верска заедница – ИВЗ осто реагираше

The Salafist doctrine is based on looking back to the early years of the religion to understand how the contemporary Muslims should practice their faith. They reject religious innovation or bid'ah and support the implementation of sharia (Islamic law).
1613660509575.png

1613660552966.png
Време е да го пратиме и ние трендот на западниве земји.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.927
Поени од реакции
50.702
Ништо страшно, ќе се озваничи само еден тренд, нема смисла да се кријат, да лажат и лажно да се оградуваат од овие.
Нека си има плурализам и избор, кога веќе нема багер и динамит

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Исто така преспанскиот договор предлага временски рокови за применување на некој работи. Една од тие е во документите да стои новото име, за тоа е предвидено 5 години ама овие сакаат уште сега тоа да го направат во личните карти. И кога и го спомнаа во дебатата на 24 за личните карти, учесничката од слободарската партија која бутна режим со пенкало Славјанка Петровска му вели на тој од ДПМНЕ е добро што ви менува ако е сега, а што за 3 години. Доволно говори за која им е целта на овие.

Инаку и други работи за кој имаше рок овие гледаа веднаш да ги направат за да удоволат, па после не се чудите кога не не ебат ни 2 %, знаат дека што и да ни потражат ќе исполнат, а за возврат ќе ни ветат нешто што нема да исполнат ама џабе кога ние веќе сме им го испушиле.Во преспанскиот договор е предвидено некој работи со отварање на поглавјата така и ние да ги менуваме. Арно ама сеа се најде Бугарија да ни удара вето. Ама тоа не е проблем ние ќе смениме се иако не сме почнале со преговори.
Преспанскиот договор не споменува никакви поглавја.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Преспанскиот договор не споменува никакви поглавја.
Политичкиот“ преоден период ќе се однесува на сите документи и материјали, коишто се исклучиво за внатрешна употреба во Втората страна. Издавањето на ваквите документи и материјали кои се опфатени со оваа категорија во согласност со член 1, став 3 ќе започне при отворањето на секое поглавје на релевантното поле во преговорите со Европската Унија и ќе биде финализирано во рок од пет години оттогаш.
Ова го разбрав како на пример отвараш поглавје за образование тогаш менуваш табли, документи со Северна во училишта, факултети, индекси, итн.
Плус и остава простор Грците да не дупат до недоглед со поглавјата ако нешто минимално не им е по кеф.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom