Блам држава

D

Deleted member 12196

Гостин
Јас 2005-2007 учествував во изградбата на Зафатот и трасата на водоводот за Пробиштип, што се наоѓа на река Злетовица веднаш под Којково, така да ги познавам мање више луѓето од таму. Дедото не го знам, бидејки селото е од разбиен тип, веројатно бил подалеку од трасата на патот. Е сега историјата со арсенал оружје и УЧК никако не се вклопуваат во сликата која ја имам за тие 2-3 години престој таму. Може дедото е исклучок, ама мислам дека приказната која дошла до @Toma најверојатно поминала многу надоградби, затоа е толку шарена и полна со контрадикторности! Едноставно, како што викаат кумановци: Собрала се дружина да га е*е Божина, ама Божин не бил расположен за с**с, па дружината го окркала. Баш ми е мило, што ги скинал, остај тоа право и правни заврзлами, на таков терен законот е : око за око, заб за заб.
Малку ме збуни со браната. Треба да биде над Којково, во Кнежево.

Инаку за арсеналот веројатноста е еден према милион. Сачмари се можни, па и боеви пушки, зачувани уште од кралство Југославија, некои од втората светска. Матни времиња биле на нашите терени.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Не, ова не е реално!
Не е некој страшен тендер! Јас сакав да учествувам, ама кога видов дека е округло па на ќоше, сватив дека е за нивни луѓе.
Инаку во добри проекти 1к за еден ден со дрон не е баук.
Автоматски споено мислење:

Малку ме збуни со браната. Треба да биде над Којково, во Кнежево.

Инаку за арсеналот веројатноста е еден према милион. Сачмари се можни, па и боеви пушки, зачувани уште од кралство Југославија, некои од втората светска. Матни времиња биле на нашите терени.
Не браната, зафат за вода за пиење за Злетово и Пробиштип! Под Којково е, кај бавчата на Горан :D
Инаку браната на Хидросистемот Злетовица е под Кнежево, меѓу Кнежево и Емирица. Ама сето тоа е на куп, недалеку едно од друго.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Ти кажав дека знам дека тролаш, за евтини лајкови не труј теми.
И не мора со лош сарказам да криеш дека немаш поим за историја, не е трагично да не знаеш.
Ајде уште еднаш да тркнеме до Швајцарија, редовно ставана во топ 5 на сите можни листи за најдобра земја за живеење, каде што владее право, нема маргинализација, нема опресија, Дино Мерлин во песна ја опеа како метафора за совршенство. Да видиме како Шпенди блеснува во целиот свој потенцијал и капацитет кога е ослободен од злите канџи на славомачедонска тиранија.
Се е јасно ама зошто си пичка и не го цитираш ова?
Due to the high unemployment of the Albanians in Kosovo, Serbia, Montenegro and Macedonia, many Albanians came as guest workers in Switzerland in the 1970s.
Во Швајцарија се отидени тие што немаа исти шанси како твојот дедо, повеќето сигурно биле и аналфабети, сосема нормално е дека немаат шанси да се интегрираат толку лесно во тоа општество.
Јас целосно се согласувам со тебе дека сте многу стара животна форма. Тоа се гледа од вашите фацијални карактеристики. Изразено личите на Хомо Еректуси, Кромањонци и други примитивни форми. На тоа кога ќе се додаде степенот на вашата интелектуална развиеност видлива од Тетовскиот Универзитет, твојата теорија дека сте многу стара примитивна животна форма е целосно потврдена.

Нашиот проблем што ние го имаме е тоа што поради разни социјални норми и конвенции мораме да ве прифатиме како еднакви чинители во едно општество додека во реалноста вашето соодветно место е со видот на Големи човеколики мајмуни како посебен подвид заедно со шимпанзото и орангутанот.
Не ми е јасно како се дозволува отворено во форумов расизмот, не е ден, не си само ти, повеќето сте расисти.
Прифаќањето дека го имате тој проблем е единствен чекор за негово решавање, ама вие не сакате, просто не сакате.
Вие навистина верувате дека сте над албанците, тоа е дефиниција за расизам.
Расизам е да веруваш дека албанците се криминалогени.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.166
Поени од реакции
16.301
Државни ресурси во служба на партиските избори во СДСМ (ФОТО)

а всушност и зградата во Бихачка не е на СДСМ, таа е УЗУРПИРАН имот на СКМ, а кој требаше да се подели на СИТЕ партии.... а има во Уставен суд, од пред 20 години, во ФИОКА, представка од партијата на Титови млади сили, ама не се разгледува...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Ти кажав дека знам дека тролаш, за евтини лајкови не труј теми.
И не мора со лош сарказам да криеш дека немаш поим за историја, не е трагично да не знаеш.

Во Швајцарија се отидени тие што немаа исти шанси како твојот дедо, повеќето сигурно биле и аналфабети, сосема нормално е дека немаат шанси да се интегрираат толку лесно во тоа општество.

Не ми е јасно како се дозволува отворено во форумов расизмот, не е ден, не си само ти, повеќето сте расисти.
Прифаќањето дека го имате тој проблем е единствен чекор за негово решавање, ама вие не сакате, просто не сакате.
Вие црнци да не сте?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Вие црнци да не сте?
Modern variants of racism are often based in social perceptions of biological differences between peoples. These views can take the form of social actions, practices or beliefs, or political systems in which different races are ranked as inherently superior or inferior to each other, based on presumed shared inheritable traits, abilities, or qualities.
Заради вас сигурно морале да ја прошират дефеницијата за расизмот.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Tоа се факти каков расизам? Факт е дека Албанците се криминогени терористи алкаеда ИСИС, диви необразовани простаци со криви заби шинати фаци, тоа е реалноста и што побрзо ја прифатиш и работиш на нејзино подобрување толку подобро за цел универзум, никој не сакаа да живее покрај дивјаци и фанатици на педос Мухамед.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Леле сега ќе им излезат на протести овие од невладиниве дека ја киднапирале државата во служба на партијата. Па кога ќе им извадат пароли "Државата не е ваша приватна своина", "Киднапирана држава", "Да ја одвоиме државата од партијата", "Доле режим!" и тн. Тешко нив ќе биде.

Oh wait...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.013
Поени од реакции
24.513

Арно де, они биле многу интелигентни ама репресирани од системот и избегале во Швицарска во 70-та. 50 (со зборови пеесет) години подоцна запишани на факултет се 460. Сум бил на свадби со повеќе луѓе. Сега кој е изговорот? Швицарска ве репресира, Србите владеат со Швицарска, треба ли таму огранок на дуи или алијанса, малце се џамии, не се мотивирани ако не запее оџа во 4 и пол сабајле на разглас што достигнува радиус од 5 километра, треба ли шиптaр градоначалник на Цирих за да тргне напред работата, Тик Ток апликацијата ли е спора, фискалните каси во донер бутките брзо се расипуваат или не се user friendly, факултетите прават ДНК анализа на студенти и ако имаат камбриоилирска крв не ги пуштаат да студираат? За тука еве знаеме, сте биле во концетрационен логор. Таму не ми е јасно зошто ве гледаат така. Тоа сакам да ми го објасниш, зошто ви е репутацијата полоша од Арапите и Турците, зошто криминалот кај младите е 31% и зошто има помалку од 0.2% од популација на факултет.

Кој ќе копа и дила у Швицарска ?
Класична дискриминација. Јас стварно не знам што чекаат. Планини имаат, калашникови имаат, пола учк е веќе таму. Јас да сум дур не добијам минимум Женевски рамковен договор, двојазичност во барем германските кантони, квоти за државно вработување и субвенции за сунет нема да се симнам од Алпите, нема да постои овца неизебана па изедена, учк има со нож да биде изрезбано на грбот на секој жител во селата над 1000 метри надморска висина. Наместо тоа, види што прават, види ги бре.

https://lenews.ch/2017/03/20/albanian-muslims-agree-religious-rules-cannot-replace-swiss-laws/

За ова ли џавид асани го освајаше Танушевци? За ова ли хисни шакири се криеше по арачиновски подруми додека пукаа нон-стоп од украински хеликоптери? За ова ли гзим острени тргна од Дебар со живот на конец, остави и жена и деца? ЗА ОВА ЛИ УМРЕ КОМАНДАНТ ТЕЛИ!!!!!??????

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Тие села гравитираат кон Злетово, не знам зошто потпаѓаат под Кратово. Кон Кратово немаат пат. Но тоа е малку важно. Факт е дека тој што побегнал е застрелан на бегање, во дворот, а можеби и убиениот е застрелан таму. Нема тука никаква самоодбрана. А што бил однесен во Пробиштип (дали однесен или самиот отишол) тој од таму и дошол. Таму е патот.

Официјалните информации се дека било самоодбрана. Но тој пукал кога тие биле на заминување. Имаше човекот некоја линија, го извлекоа.

И за крај:
Прилично добро ги познавам тие села, уште од времето кога речиси немаа никакви патишта...
Инаку не можам да тврдам дека ова е 100% точно, не сум бил очевидец. Но и она што го пишуваш ти е полно со дупки.
Со такси биле на крадење (чудно ми е да не е вмешан ама ајде) и таксистот го однел во најблиската болница.
Јас 2005-2007 учествував во изградбата на Зафатот и трасата на водоводот за Пробиштип, што се наоѓа на река Злетовица веднаш под Којково, така да ги познавам мање више луѓето од таму. Дедото не го знам, бидејки селото е од разбиен тип, веројатно бил подалеку од трасата на патот. Е сега историјата со арсенал оружје и УЧК никако не се вклопуваат во сликата која ја имам за тие 2-3 години престој таму. Може дедото е исклучок, ама мислам дека приказната која дошла до @Toma најверојатно поминала многу надоградби, затоа е толку шарена и полна со контрадикторности! Едноставно, како што викаат кумановци: Собрала се дружина да га е*е Божина, ама Божин не бил расположен за с**с, па дружината го окркала. Баш ми е мило, што ги скинал, остај тоа право и правни заврзлами, на таков терен законот е : око за око, заб за заб.
Ја не дека ги жалам крадците, ама сепак приказната има и друга страна.

Еве за оваа акција.
https://www.media.mk/2020/10/08/мала-колумбија-во-кратовско-детали-за/
https://dokazm.mk/golema-zaplena-na-droga-i-oruzhje-vo-kratovsko-vmeshan-dedo-lube/

Полициски службеници од Одделот за Криминалистичка полиција Сектор за недозволена трговија со дрога, оружје и опасни материи на 07.10.2020 во координација со СВР Куманово СВР Штип, СВР Велес и ОВР Кратово, а по претходно обезбедени наредби за претрес од Основен суд Куманово и Основен суд Штип извршија претрес во домови и помошни простории во с. Којково- кратовско и во с. Злетово и ги приведоа Д.М. (25), З.М. (44), М.М., и Љ.М.
Дедото нема никаква врска со травата, освен што била на негов имот, внука му била босот.
При претресите пронајдени се осум парчиња оружје без документација (три карабини, четири ловечки пушки, една малокалибарска пушка). Во близина на куќата на Љ.М. во с. Којково откриен е насад засаден со марихуана, а при претресите се пронајдени и лабараторија за преработка, стебла марихуана засадена во пластеници (високи од околу 2 м), 10 тегли со екстракт од марихуана, поголема количина семки од марихуана, платформи за сушење на марихуана со поголема количина на марихуана во процес на сушење, сад во кој се вари марихуана, остатоци во кесиња од цедена марихуана. Во моментот кога полициските службеници почнале со претреси, во лабароторијата се одвивал процес на обработка на марихуаната.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
JLTV-Oshkosh-050316-Contributed.jpg GSFUCLOOCRDABLFBWJRWHM3XAU.jpg M4A1_ACOG.jpg

40 од првите, 54 од вторите и 1200 од третите. Многу се наоружавме некако за блам држава. До заби за наши услови.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Арно де, они биле многу интелигентни ама репресирани од системот и избегале во Швицарска во 70-та. 50 (со зборови пеесет) години подоцна запишани на факултет се 460. Сум бил на свадби со повеќе луѓе. Сега кој е изговорот? Швицарска ве репресира, Србите владеат со Швицарска, треба ли таму огранок на дуи или алијанса, малце се џамии, не се мотивирани ако не запее оџа во 4 и пол сабајле на разглас што достигнува радиус од 5 километра, треба ли шиптaр градоначалник на Цирих за да тргне напред работата, Тик Ток апликацијата ли е спора, фискалните каси во донер бутките брзо се расипуваат или не се user friendly, факултетите прават ДНК анализа на студенти и ако имаат камбриоилирска крв не ги пуштаат да студираат? За тука еве знаеме, сте биле во концетрационен логор. Таму не ми е јасно зошто ве гледаат така. Тоа сакам да ми го објасниш, зошто ви е репутацијата полоша од Арапите и Турците, зошто криминалот кај младите е 31% и зошто има помалку од 0.2% од популација на факултет.
Не биле интелигентни, сепак не биле македонци они.
Ама биле репресирани, затоа сиромашни, затоа нискообразовани, затоа порелигиозни.
Ама имаш право ти, во генот е проблемот, генетски криминалот е кодиран.
Иначе вие сте либерален народ, во мува не казете, камоли да казите по малцинства или нивните права.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Не биле интелигентни, сепак не биле македонци они.
Ама биле репресирани, затоа сиромашни, затоа нискообразовани, затоа порелигиозни.
Ама имаш право ти, во генот е проблемот, генетски криминалот е кодиран.
Иначе вие сте либерален народ, во мува не казете, камоли да казите по малцинства или нивните права.
Некој народи се попаметни, некои поглупи, некои побогати некои посиромашни, некои се религиозни некои не, некои се криминогени некои не итн.
Тоа е природно. Нормално има исклучоци на секое правило...
Трајбализам е да се водиш по групата тоа е примитивно биди индивидуа.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Прегледај го приврзокот 288918Прегледај го приврзокот 288919Прегледај го приврзокот 288920

40 од првите, 54 од вторите и 1200 од третите. Многу се наоружавме некако за блам држава. До заби за наши услови.
Знам дека ќе бидам под линч за следново, пошто као демек имаме други приоритети, ахам да, да бидете сигурни дека ако не се купеше ова парите ќе одеа за други по-неопходни намени.
Сума - јас го поздравувам ова. Армијата ни беше во крајно лоши услови, ова го знам од прва рака. Ама и не мораш да имаш лично искуство, ова е факт кој мислам сите го знаевме.

Kajgana Shop

На врв Bottom