D
Deleted member 12196
Гостин
Малку ме збуни со браната. Треба да биде над Којково, во Кнежево.Јас 2005-2007 учествував во изградбата на Зафатот и трасата на водоводот за Пробиштип, што се наоѓа на река Злетовица веднаш под Којково, така да ги познавам мање више луѓето од таму. Дедото не го знам, бидејки селото е од разбиен тип, веројатно бил подалеку од трасата на патот. Е сега историјата со арсенал оружје и УЧК никако не се вклопуваат во сликата која ја имам за тие 2-3 години престој таму. Може дедото е исклучок, ама мислам дека приказната која дошла до @Toma најверојатно поминала многу надоградби, затоа е толку шарена и полна со контрадикторности! Едноставно, како што викаат кумановци: Собрала се дружина да га е*е Божина, ама Божин не бил расположен за с**с, па дружината го окркала. Баш ми е мило, што ги скинал, остај тоа право и правни заврзлами, на таков терен законот е : око за око, заб за заб.
Инаку за арсеналот веројатноста е еден према милион. Сачмари се можни, па и боеви пушки, зачувани уште од кралство Југославија, некои од втората светска. Матни времиња биле на нашите терени.