Бисексуалност/Лезбејство

LaTiTeA

Ветена госпоѓица Маленковска
Член од
17 април 2007
Мислења
156
Поени од реакции
2
Од еден пољубац свати дека може да бидеш со девојка. Импресивно :)
Уствари, искрено... крајно идиотски.

Вакви мислења може сериозно влијаат кога луѓето со поинакви афинитети ќе треба да ги проценам како храбри или кутри. No further comment...
No shit, од кога овие работи станаа идиотски?
Претпоставувам дека си машко, баци некој може и ти ќе се промениш, пробај, види, па кажи.
Само ние тогаш нема да речеме дека си an idiot, maybe ...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
No shit, од кога овие работи станаа идиотски?
Претпоставувам дека си машко, баци некој може и ти ќе се промениш, пробај, види, па кажи.
Само ние тогаш нема да речеме дека си an idiot, maybe ...
Не сум искусил би ни хомо искуство, само сум гледал филмови. Од филмовите го имам заклучено следното:

Да бидеш со некој, при начин на живот како гореспоменатиот значи да искусиш многу повеќе од еден пољубац. Да бидеш со некој во нехетеро врска значи да искусиш поинакви размислувања, поинакви животни драми, поинаков сексуален живот... поинаков живот воопшто.

Конкретно, средината во која живееме ќе ти помогне тоа да ти е нималку лесно, можеби само интересно.

Како јас би се осмелил да кажам дека сакам да бидам со некој во хомо врска? Ако си фатам дечко, поживеам некое време заедно, се пембам со него, го слушам како ми плаче, се карам за облеката која ја носи, ги трпам неговите драми како и тој моите.... сето тоа го споредам со искуствата од хетеро врската и заклучам дека повеќе ми се допаѓа двоцевкашки начин на живеење.

Али, не фала. Јас сум прост балканец кој ќе ти рече: Not my kind of joint.

И сеуште тврдам дека ако некој од "Вас" после еден бакнеж со личност од ист пол заклучи дека може да го живее тој начин на живот е идиот.

Дали јас рамислувам препрогресивно или преназадно, сама оцени.

Можеби гледам многу филмови :)

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Ок... Јас пре би рекла дека секој кој преку еден бакнеж може да оцени дека ќе биде со личност од било кој пол е тапа... Меѓутоа, како што јас прочитав (т.е. еспаљолата ми сугерираше, па прочитав :) ) девојката пишала дека се бакнала повеќе пати со други девојки што може да ја натера да размисли дали би можела и би сакала да биде во врска со друга девојка, што не значи дека тоа е крај за неа и сеа ја бара жената на својот живот. Можда само мисли дека би и одговарал животот со женско, а откако ќе го искуси вистински тогаш ќе дознае дали тоа што го мислела е точно или не. Бидејќи како што Серпико кажа, врска е многу повеќе од еден бакнеж.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
А зашо мислите дека со секс воопшто се станува не-хетеро? Убо ви рекоа Серпико и Ms. dotich. Секцот е секц. Нишо поише. Гаден, меснат, со многу телесни течности. Сексот нема врска со сексуалност. Емоцијата е во прашање.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
“За мојата преубава Сидни“ - рече Џоди Фостер примајќи ја наградата, признавајќи го она што со години се претпоставуваше - нејзината љубовна врска со продуцентката Сидни Бернард, со која одгледува два сина. Џоди Фостер за прв пат јавно проговори за својот приватен живот и призна дека е хомосексуалка. Тоа се случи на примањето на наградата Hollywood Reporter кога на својата партнерка и оддаде признание нарекувајќи ја ’мојата преубава Сидни’, пишува Female First.
Во текот на случувањето, кое се одвиваше во хотелот Beverly Hills во Лос Анџелес, 45-годишната актерка се осврна на 15-годишната врска со продуцентката Сидни Бернард. Примајќи ја наградата, Џоди призна: “Би сакала да и се заблагодарам на мојата преубава Сидни која секогаш е со мене, без разлика дали тоа е во лоши или добри моменти“.

Без разлика на гласините, ѕвездата на филмот ’Кога јагнињата ќе стивнат’ никогаш порано не зборувала за својот приватен живот.
“Не знам што правам. Се чувствувам кршлива, несигурна и се обидувам се да сватам. Не се чувствувам моќна и ми се чини дека немам поим што правам. Можеби таа е тајната на мојот успех, но не можеш да работиш во оваа индустрија а да не бидеш луд како љиљак“, изјави Фостер.
Инаку, Џоди Фостер е мајка на два сина,9-годишниот Чарлс и 6-годишниот Кит, но никогаш не откри кој им е вистински татко.

Се прашувам,зошто молчела,кога има се за да опстане во општеството во кое живее.Зарем стравот од јавно каменување е посилен љубовта?

Член од
12 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
абе не прифаќам хомосексуалци..стрејт сум :)

Член од
3 април 2008
Мислења
64
Поени од реакции
11

Се прашувам,зошто молчела,кога има се за да опстане во општеството во кое живее.Зарем стравот од јавно каменување е посилен љубовта?
За некои луге може да е...
Ама не се работи секогаш за страв, некогаш е повеке до карактерот. Џоди очигледно не живее за другите...Додека некои сакаат својата срека да ја споделат и покажат пред другите, таа изгледа не се замара со тоа...Го има тоа што го сака до себе (веке 15 години), тоа е најбитно...:wink:

("Докажи ја својата љубов најпрво пред својата кралица, а не пред целиот народ"...:costumed4)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Potpolno gi poddrzuvam lezbejkite, a homoseksualcite bljak.

С

Сатори

Гостин
~*~

Ама знаеш дека лезбејките се исто така хомосексуалци, нели?:retard:
Кога ќе налетам на вакви глупости по Форуми, се прашувам зошто ли Земјава држи некои луѓе.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060

А што подразбираш ти под хомосексуалци? И ако може би те замолила ако може нешто да ни појасниш:
1.Зошто ги поддржуваш лезбејките и
2.Зошто не ги поддржуваш хомосексуалците (без разлика што подразбираш под тоа) ???

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Мене ми е сеедно кој со кој се ебе, кој со што се ебе, кој за што се ебе... кој како сака.
Не ги сакам лезбејките, ама нивниот секс ми е интересен :)
Педерите, е нив па ич не ги сакам од проста причина што во нивна близина и мојот газ не е безбеден.
Бисексуалците па ич ги нејќам, зашто менувањето на партнери од различни полови, може да резултира со СИДА или друга сексуално пренослива болест.
Колку и да ги осудувам, ги прифаќам како дел од општеството, такви се, тоа е сега.
Сепак нема да ми биде сеедно ако некоја моја мила комшика е лезбејка.:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Педерите, е нив па ич не ги сакам од проста причина што во нивна близина и мојот газ не е безбеден.
Бисексуалците па ич ги нејќам, зашто менувањето на партнери од различни полови, може да резултира со СИДА или друга сексуално пренослива болест.
Интересно : значи, според тебе, сидата е болест којашто не се шири преку епидемија туку преку менување на разнополови партнери. Демек, ако имам жена и после ако имам маж - сите тројца “ќе фатиме“ сида дури и ако ниту еден од нас ја нема.

За погорното : сметаш дека хомосексуалците скокаат на се што мрда? Аман - ги направи змии : приближи им се и ќе те укасаат :pos:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Интересно : значи, според тебе, сидата е болест којашто не се шири преку епидемија туку преку менување на разнополови партнери. Демек, ако имам жена и после ако имам маж - сите тројца “ќе фатиме“ сида дури и ако ниту еден од нас ја нема.

За погорното : сметаш дека хомосексуалците скокаат на се што мрда? Аман - ги направи змии : приближи им се и ќе те укасаат :pos:
За СИДА, сакав да кажам дека може да се добие преку често менување на партнери. Не мора обавезно СИДА да се добие.
Не ги сакам, не ги поштовам хомосексуалците, а на што скокаат, ич не ми е гајле.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Ама знаеш дека лезбејките се исто така хомосексуалци, нели?
Кога ќе налетам на вакви глупости по Форуми, се прашувам зошто ли Земјава држи некои луѓе.
Da de vo pravo si, pogreshno se izraziv. Znaesh deka mislev na mashkite homoseksualci ajde.

А што подразбираш ти под хомосексуалци? И ако може би те замолила ако може нешто да ни појасниш:
1.Зошто ги поддржуваш лезбејките и
2.Зошто не ги поддржуваш хомосексуалците (без разлика што подразбираш под тоа) ???
Paa lezbejkite mi se poslatki i ne mi precat voopsto dodeka dve mashki da gledam pred mene kako se lapaat i slicno gadni mi se. Znaci na mashkite homoseksualci mislev (greshka pri izrazuvanje). Nema sto mn da se objasnuva. Pishi dali si zadovolna od pojasnuvanjeto.

Kajgana Shop

На врв Bottom