Бисексуалност/Лезбејство

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Хомосексуалците не ми сметаат. Нека си прават што сакаат, нивен живот нивно право. Само мислам дека е малку претерано да(ако) излегуваат на телевизија, сепак деца гледаат и не би било убаво да се копира тоа што се гледа на телевизија (барем не за мене и за моите деца кои се надевам дека ќе ги имам).

Значи не ми сметаат доколку се што прават прават зад затворени врати.
Мое мислење :smir:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи не ми сметаат доколку се што прават прават зад затворени врати.
Мое мислење :smir:

Дали ти се бакнуваш со момчето по улица?Дали се гушкате на јавни места?Зошто не ги правиш овие работи зад затворени врати?
Што си ти нешто посебно и различно од нив што можеш да правиш се што сакаш,а они неможат?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Можеби мислеше дека нивниот начин на живот не треба да биде рол-модел, па оттука и затворените врати..

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Би сакал да знам кој од вас ги оправдува хетеросексуалните модели (читај специмени) коишто не знаат да ги воспитаат нивните сопствени деца. :raz:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Можеби мислеше дека нивниот начин на живот не треба да биде рол-модел, па оттука и затворените врати..
Според мене, децата треба да ја сфатат хомосексуалноста како нешто нормално, исто како хетеросексуалноста. Тоа ќе им овозможи кога ќе пораснат отворено да ја испитуваат својата сексуалност, да се запознаат себеси, и да бидат среќни во љубовта.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не сум хомофоб ниту гледам на хомосексуалноста со дискриминација, работата е во тоа што јас не ги создавам правилата на однесување во општеството,само се оденсувам спрема нив. Е сега дали се работи за избор, болест, настраност или вроденост секој поеднинечно нека одлучи...ретки се државите во светот кои ја прифаќаат хомосексуалоста, повеќето ја сметаат за погрешен избор...се додека е така на тоа гледам како на духовна патологија...

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Според мене, децата треба да ја сфатат хомосексуалноста како нешто нормално, исто како хетеросексуалноста. Тоа ќе им овозможи кога ќе пораснат отворено да ја испитуваат својата сексуалност, да се запознаат себеси, и да бидат среќни во љубовта.
Хи хи, морам да реплицирам јавно на една репутација што ја добив пред 30 секунди за погоре цитираниов текст, а гласи:

знаев дека си геј :(
Не, не сум ГЕЈ, јас сум во најлош случај БИ (еве и дечко ми се согласува), ама сеуште не наишла онаа Вистинската. Се чувам за неа, не се давам на сите жени :pos:

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Дали ти се бакнуваш со момчето по улица?Дали се гушкате на јавни места?Зошто не ги правиш овие работи зад затворени врати?
Што си ти нешто посебно и различно од нив што можеш да правиш се што сакаш,а они неможат?

А ти си ме видела мене по улица? Дали јас се бакнувам и се гушкам со него па да зборуваш? Не, не си ме видела. Од кај знаеш може се бакнувам на улица, а можеби зад затворени врати.

Јас не сум ништо посебно ни различно од нив,и они се луѓе и јас сум човек. А не сакам тоа да гледам надвор на улица такви работи затоа што има деца кои што гледаат тоа и мислат дека тоа е треба да се прави. Не сакам моите деца (кои се надевам дека ќе ги имам) да гледаат такви работи, а ниту пак да станат тоа! Јас ќе им објаснам што е како е па они нека си мислат после. Но, сепак не би сакала да бидат хомосексуалци.

Ете.
Мое мислење...

(не мора да се затепуваш со мене ако имам различно мислење од твоето)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Anck-Su-Namun напиша:
Хомосексуалците не ми сметаат. Нека си прават што сакаат, нивен живот нивно право.
Убаво го започнуваш првиот пост.Многу убава реченица,но потоа ги ставаш зад врата,како таму да им е местото.Со самото издвојување од останатите луѓе и со самото тоа што укажуваш што не треба да прават,ти дискриминираш.Затоа првата реченица ја губи својата смисла.Многумина вака се изразуваат,од една страна убави зборови,од друга страна нож за хомосексуалците.Затоа и убаво те прашав,за да можеш да се дообјасниш,вака постов е конфузен. Ти на тоа одговори...

А ти си ме видела мене по улица? Дали јас се бакнувам и се гушкам со него па да зборуваш? Не, не си ме видела. Од кај знаеш може се бакнувам на улица, а можеби зад затворени врати.

Јас не сум ништо посебно ни различно од нив,и они се луѓе и јас сум човек. А не сакам тоа да гледам надвор на улица такви работи затоа што има деца кои што гледаат тоа и мислат дека тоа е треба да се прави. Не сакам моите деца (кои се надевам дека ќе ги имам) да гледаат такви работи, а ниту пак да станат тоа! Јас ќе им објаснам што е како е па они нека си мислат после. Но, сепак не би сакала да бидат хомосексуалци.

Ете.
Мое мислење...

(не мора да се затепуваш со мене ако имам различно мислење од твоето)
Детето нема да стане хомосексуалец ако знае дека постојат различни сексуални ориентации,секој има свој избор,ќе дојде и неговиот избор.Те разбирам дека несакаш да имаш ништо со хомосексуалци,ниту твоите најблиски,впрочем твојот став е јасен,јас не те убедувам ниту имам намера да ти го сменам мислењето,ова е форум создаден за дискусија.
Ако немаш намера да дискутираш,воопшто не ни пишувај.И не рипај веднаш,никој не те напаѓа.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Мене не ми смета никој. Сите можеме да го живееме својот живот како што сакаме, имаме потполно право на тоа. Не дека ми се допаѓа тоа, да имам во семејството бисексуалец/лезбејка, можеби би ми сметало некој што ми значи да е "настран" да кажам, ама не ме сфаќајте погрешно. И горе спомнав дека бисексуалците и лезбејките не ми сметаат, нема ни зошто, се додека не познавам некој таков. Значи, не ми сметаат, ама не би се дружела со некој таков, посебно не со лезбејка, сигурно и претпоставувате зошто. :icon_mrgr

Член од
3 април 2008
Мислења
64
Поени од реакции
11
А не сакам тоа да гледам надвор на улица такви работи затоа што има деца кои што гледаат тоа и мислат дека тоа е треба да се прави. Не сакам моите деца (кои се надевам дека ќе ги имам) да гледаат такви работи, а ниту пак да станат тоа! Јас ќе им објаснам што е како е па они нека си мислат после. Но, сепак не би сакала да бидат хомосексуалци.
Не се секирај за твоите (идни) деца, ако тоа не им е вродено, и да гледаат хомосексуални активности на отворено нема да се заразат од нив.
Ако таа желба не произлегува природно од нив, никој и ништо нема да ги натера да навлезат во тие води.
Хомосексуалноста не е избор и не може да се класифицира како мода (па да ги копираш другите околу себе за да бидиш кул).
Но сепак и младите би било убаво да се едуцираат и сфатат дека тоа не е воопшто абнормално,па да се намалат дискриминации во иднина.
А за тоа како се понашаат на улица, имало моменти кога ми се гадело кај што гледам и хетеросексуални двојки во јавност...така да, тоа однесување е повеке прашање на културата на лугето, а не нивната сексуална ориентација. :smir:

Мене не ми смета никој. Сите можеме да го живееме својот живот како што сакаме, имаме потполно право на тоа. Не дека ми се допаѓа тоа, да имам во семејството бисексуалец/лезбејка, можеби би ми сметало некој што ми значи да е "настран" да кажам, ама не ме сфаќајте погрешно. И горе спомнав дека бисексуалците и лезбејките не ми сметаат, нема ни зошто, се додека не познавам некој таков. Значи, не ми сметаат, ама не би се дружела со некој таков, посебно не со лезбејка, сигурно и претпоставувате зошто. :icon_mrgr
Ece, само би те потсетила на истиот коментар leandra што го напиша погоре за Anck-Su-Namun.

Убаво го започнуваш првиот пост.Многу убава реченица,но потоа ги ставаш зад врата,како таму да им е местото.Со самото издвојување од останатите луѓе и со самото тоа што укажуваш што не треба да прават,ти дискриминираш.Затоа првата реченица ја губи својата смисла.Многумина вака се изразуваат,од една страна убави зборови,од друга страна нож за хомосексуалците...
А за тоа што избегнуваш дружењето со лезбејки...Те разбирам, тоа непријатно чуство постои кај многу...Но, да ти објаснам...Кога се дружиш со мажи, за некои ги исполнуваш нивните критериуми, за некои не. Некои од нив пак не ги исполнуваат твоите критериуми, па им даваш корпа...Е па не би требало да е ништо пострашно дружењето со лезбејки. Не се секирај дека на сите ке им го привлечиш вниманиено, а и да ти пријде некоја, можеш пак лесно да ја откачиш како што би откачила машко...
(И на крај сите срекно си живееле :smir: )

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Нека ги има, само да не посвојуваат деца, тоа не ми е нормално.Имам другар геј, и прекрасен човек е, а што се однесува до лезбејство, мислам дека нам жените тоа повеќе ни личи, отколку педеризмот на мажите, хахаххха...се зезам, само сакам да кажам дека според мое мислење, лезбејките ми се посуптилна абнормалност, ако може така да се нарече тоа?!

A

Anck-Su-Namun

Гостин
ОК, фала што ми разјаснивте некои работи.
Значи еве крајно:
Хомосексуалците не ми сметаат нека прават што сакаат.
Но, сепак не би сакала моите деца да бидат хомосексуалци (ама мене кој ме прашува,детето ако сака ќе биде ако не нема да биде, но јас лично не би сакала детето да ми биде хомо како што и претходно кажав).

Како што гледам се повеќе и повеќе ги има, па не би сакала да се смени светов, па машките да бидат со машки, а женските со женски.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
ОК, фала што ми разјаснивте некои работи.
Значи еве крајно:
Хомосексуалците не ми сметаат нека прават што сакаат.
Но, сепак не би сакала моите деца да бидат хомосексуалци (ама мене кој ме прашува,детето ако сака ќе биде ако не нема да биде, но јас лично не би сакала детето да ми биде хомо како што и претходно кажав).

Како што гледам се повеќе и повеќе ги има, па не би сакала да се смени светов, па машките да бидат со машки, а женските со женски.
Еј скраја да е тогаш отиде светов у п.м него баталете нека праи кој што сака на крајот на краиштата еден ќе им суди а тоа сигурно не сме ние :smir: :smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Мене лично не ми смета да гледам хомосексуалци и бисексуалци . На крај и тие се луѓе , и тие имаат права како што имаат сите останати . Нивната сексуална ориентација не е нити болест , нити настраност .. Едноставно , ги привлекуваат луѓе од ист пол . Тоа е сосема нормално , и затоа што има повеќе стрејт луѓе него геј , тоа значи дека геј луѓето се абнормални?? Јас мислам дека не ..

Иначе не сум ни хомосексуалец ни бисексуалец ! х) :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom