Интересно...оваа мода никако да се смени...дали е општеството криво или е до персоната конкретно...хммм...da,no modata se menuva.....
Не те сфаќам што "знаеш" ?znam deka ne ja prifacas modata kako opravduvanje za biseksualnosta,t.e. ne ja prifacas modata kako pricina za biseksualnosta
:back: Убаво ти објасни детето.Не те сфаќам што "знаеш" ?
Јас воопшто не барам причина за бисексуалноста, таа едноставно постои.
Според мене, болдираното е дефиниција на вистинска бисексуалност/лезбејство како ориентација која вклучува пасија и чувства.Ne mozam ni jas da se soglasam so biseksualnost od moda...
Ima sekakvi slucai, toa da, no sepak ne moze da se mesha nekoj si kapric, predizvik, kladba devojka da ima nesto so devojka, so nesto sto e mnogu podlaboko kako strast, privlekuvanje, voshituvanje... pa duri i ljubov pomegu dve devojki.
Првата љубов нема плод.па фала богу, нека наброи некој нешо различно у љубовта меѓу два мушкарци или две жени од љубов меѓу двајца од спротивен пол????
Од секогаш постоела, но никогаш не била во мода до тој степен како што е во денешно време. Во денешно време е перверзно искомерцијализирана. Да, искомерцијализирана е вистинскиот збор, и злоупотребена. Фејк лезбејки и бисексуалки со лопата да ги ринеш, само за да се појават на насловна на некое списание и да продадат повеќе копии од најновиот албум, да соберат повеќе публика на нивниот концерт, повеќе луѓе да го симнат нивниот порнич...а оваа сексуалност не ми се чини дека е у мода, зашо од увек била доста проширена
Така се раѓа и тоа е тоа. Немам ништо против оние кои така се чувствуваат отсекогаш. Ама ме пиздат оние, како што викаш ти "шо можат да искусат поеќе од животот". Е тоа е помодарство, аздис, раскалашеност. Ехеј, се сум пробал, ај уште кур да пробам. Ебате искусувањето...нити дека општеството е криво, нити ова нити она.....јеби га, така се раѓа особата и мене ми е стварно мило шо постојат такви луѓе шо можат да искусат многу поеќе од животот.......
Од еден пољубац свати дека може да бидеш со девојка. Импресивноsum baknala devojka, ne edna dodusa... ali toa bilo na sala i svativ : ej pa ja bi mozela da bidam so devojka... samo so ne sum ja sretnala do sea! :icon_roll
Abe vidi... Toa sigurno ne i bilo samo do baknezot... Imalo mozebi i pred toa nesto, a toa bilo onaka kako vrv na soznanieto... Ili pak posle baknezot imalo nesto pa taka zaklucila devojkata... I mozno e baknezot najmnogu da vlijael na nea- posebno na 16 godiniОд еден пољубац свати дека може да бидеш со девојка. Импресивно
Уствари, искрено... крајно идиотски.
Вакви мислења може сериозно влијаат кога луѓето со поинакви афинитети ќе треба да ги проценам како храбри или кутри. No further comment...