Бисексуалност/Лезбејство

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
што го пикате господ бе во постовиве. остај те го на раат е, уште со кајгана форумов да почне да се расправа....
и тоа адам ева, незнам шо незнам како... па од кај знајш дека само тие биле, да не беше ти тамо?
и нема врска сексуалната определба со однесувањето на човекот. тоа е индивидуално , по карактер, гени и,т,н. и аман прекинете со глупи постој, :tapp:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Moe mislenje e deka lezbejkite se feministki ( bez navredi). Sekoj si ima pravo na izbor-toa e tocno i deka trebe da se pocituva tugjiot izbor i toa e tocno. Ama ako veke treba da bidat dve zeni zaedno zosto togas Bog ne sozdal dve zeni ( dve Evi) tuku maz i zena (Adam i Eva)?:smir:
Не би требало на темава да мешаш религија, зошто ако според тебе Господ ги создал Адам и Ева, според мене може настанале од мајмуни. :wink:
Никој од нас не е компетентен да каже што треба или не треба. Според твоите верувања може не треба, според моите можда е океј. Поентата ми е, религиските сфаќања и сфаќањата во врска со настанокот на човекот се индивидуални верувања и не укажуваат на универзално „треба или не“.

Друга работа, феминистките. Дали воопшто знаеш што ја прави една жена феминистка? Како тоа си го поврзуваш со лезбејки? Феминистките не се одредени според сексуалната ориентација, како што има геј жени што се борат за женските права, така има и стрејт.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
А ти си една од тие што веруваат дека љубовта може да постои и без секс?
Кога ќе наполниш 70 и кога организмот, ради висок притисок, нема да ти поднесува афродизијак, ќе видиме дали од воздух ќе се храни љубовта :wink:

TheMarchie

LeeLoo Dallas
Член од
26 јуни 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
Epa vaka, jas ni sum protiv pederi ni sum protiv lezbejki, ama sum protiv toa tie da cuvaat deca! Lugeto u zivotot se treba DA PROBAAT ama i toa e so granica.

osicka

ЅвЕрЧе
Член од
12 декември 2005
Мислења
312
Поени од реакции
4
abe so e problemot i sakas ku* najdi si, ti sakas pi*ka najdi si ako gi sakas i dvete baraj si gi. Na kraj kraevi sto sakas toa mozes i da imas ova sepak e vreme na demokratija i moze sekoj da ima ONA STO GO SAKA

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Demokratija,ok, sekoj ima pravo na seksualna orientacija, ili slobodno da izrazi svoj stav... no sepak, treba se gleda i vo zdravjeto na samoto opsestvo, ako razmislime trezveno razmisluvanjeto na TheMarchie e razumno, lezbejkite i pederite ne bi trebalo da posvojuvaat deca...
I mislam deka barenjeto od lezbejkite i pederite da imaat deca, e malku preterano...
A inaku, koj kako se custvuva vo seksualen plan, toa si e negov izbor... nema zosto da sudis na nekoj , za negovite odluki vo zivot...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Секој слободно може да ја изрази својата сексуална ориентација, живееме во демократско општество..ама... Секогаш има едно ама кое е контрадикторно со се` што е наведено.

Баш затоа што е демократско општество и секој може да го изрази својот став и своето мислење, да ги наметне своите идеи и размислувања, и хомосексуалците може да поднесуваат барања за посвојување. Кога веќе се согласивме дека секој има свое право на избор во животот, и не го осудуваме поради тој избор, зошто да не им се дозволи и тие да се грижат за некого и да има кого да воспитуваат? Ова барање воопшто не е претерано туку е сосем нормално.

Секој има право на свој избор и свои одлуки кои ќе ги донесе во животот. Сепак секој си го живее животот онака како што смета дека треба да го живее. Не осудувам никого поради неговиот избор, јас ниту добивам ниту пак нешто губам на тој начин. Едноставно ги прифаќам нивните одлуки и мислења затоа што знам да почитувам одлуки кои самите ги донеле.

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Za da nasite deca ziveat vo normalna okolina, bi trebalo da imaat roditeli mas i zena, uste koga ke pocne deteto da se razviva i ke vides deka vo zabaviste se uci semejstvo, majka , tatko ... da ne filozofiram mnogu , da sme sednati na masa ke ti objasnam ... sega ke treba roman da napisam...
ovoj stav e 100000000(NE) : 1(DA)
ja ne velam deka tie nemozat da bidat dobri roditeli ili slicno
ova prasanje e na mnogu povisoko nivo za razmisluvanje i e dosta komplicirano, taka da poarno dane go pocnuvame toa

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
и јас не сум за посвојување на деца, биејки според психолозите детето се раѓа со неопределан сексуална определба (за ова има повеке мислења така да не е докажано 100%) и потоа учи. Што ќе научи од хомо пар? Доколку тоа се случи ќе имаме обратна ситуација од денес т.е ќе се зголеми бројот на хомосексуалците што не е продуктивно

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Има посебна тема каде што можете да го искажете ставот во врска со посвојувањето деца. Не ги мешајте работите.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Za da nasite deca ziveat vo normalna okolina, bi trebalo da imaat roditeli mas i zena, uste koga ke pocne deteto da se razviva i ke vides deka vo zabaviste se uci semejstvo, majka , tatko ... da ne filozofiram mnogu , da sme sednati na masa ke ti objasnam ... sega ke treba roman da napisam...
ova prasanje e na mnogu povisoko nivo za razmisluvanje i e dosta komplicirano, taka da poarno dane go pocnuvame toa
Е сега правиме муабет за нормална околина? Пред тоа зборувавме дека е нормална појавата на хомосексуалност во околината или не?
Точно децата учат за семејство кое е составено од мајка и татко...
Никој не може да тврди дека дека хомосексуалци нема да го воспитаат детето како што треба. Можеби ќе го воспитаат и подобро, никогаш не се знае. Одлуката што ќе биде зависи од него самото. Затоа да ги мешаме работите.
...извинете за оф-топикот...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
За да вашите деца живеат во нормална околина би требало да имаат родители коишто имаат што да им пружат : љубов, знаење и материјални ресурси за благосостојба и да ги научат како се користат и уште во забавиште да ги научат како се живее и како се троши, дека не се бриши газот со банкнота од 50 денари ами со истата се купува тоалетна хартија. Да не бев зафатен, ќе напишев роман и ќе ти седнев на маса за да ти покажам како се гледа а не “одгледува“ дете.

Мојот став е : детето се прави со горната а не со долната глава.

Инаку прашањето е на домет на секоја единка на општеството, на дофат на сите и да се размислува по негова основа е право на секој што се чувствува на некој начин засегнат.

• Ми се допаѓа

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Според ова што си го изнел треба да се забрани и развод на бракот. Бидејќи ако детето во забавиште учи дека неговото семејство треба да е составено од мајка и татко, а едниот го нема... тогаш исто се создава "не-нормално" развиено дете (по твојата логика и на некои претходно прочитани),а оттука и "не-нормален" општествен развој.
Камо среќа посвојувањето на деца од страна на истополови родители да беше единствен причина за репродуцирање на девијантни појави во општеството! Ќе беше многу полесно...ќе знаевме каде е изворот...
Да им оставиме на професионалците да одлучат дали е некој подготвен за улогата на родител или не.
И уште нешто, и јас кога бев мала во основно училиште учев дека одредени вредности го "красат" човекот - верност, искреност, патриотизам, чесност, добронамерност... да не набројувам, ама кога пораснав видов дека не ќе да е баш така, туку обратно.

• Ми се допаѓа
Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
decki namerno ne repliciram na nikoj oti ideme off topik, a ako saka nekoj da produzi muabet za ova , onda na druga tema ili u druga prilika... pa ke vi iznesam fakti, sto kako , ne mi se filozofira i spori za toa prasanje posto e komplicirano.... i ne mu e tuka mestoto ;) , zatoa i ne pisav mnogu po ova prasanje , oki ....
iii muabetot bese Бисексуалност/Лезбејство...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Секој човек си има право на своја определба во врска сексуалната определба... дали било тоа бисексуалност, хомосексуалност или како и да е.. и никој не би требало да му се меша во тоа... а да за малце ќе заборавев... не треба да се дискриминираат таквите луѓе...

оф... коа бев на одмор сеа во куќата кај што бев сместен последната вечер дојдоа и двајца хомо... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom