Бисексуалност/Лезбејство

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Lezbejstvo i biseksualnost voopsto ne opravduvam i mi segadi ednostavno, ama neka si pravat kako sto mu odgovara , jas ne gi osuduvam ama ne ni gi opravduvam. Za mene toa e bolna rabota i nikogas nema da se smeni moeto mislenje. Zamislete deteto vase da dojdi i da vi reci jas sum Biseksualec ili lezbejka, pa ne e vkusno stvarno.
Ги осудуваш штом викаш дека тоа се болни работи и дека ти се гади од нив.
Инаку можам комотно да замислам да дојде детето и да ми го каже тоа. И знам дека ниту помалку ќе го сакам, ниту ќе се обидам да го разубедам во неговиот избор. Единствено ќе ми биде тешко што ќе мора да се соочува со предрасуди ко оние цитираните.
А што е тука невкусно? Да не се коси со бонтон и пристојно однесување случајно(зошто обично за такви нешта се вели дека се невкусни)

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Lezbejstvo i biseksualnost voopsto ne opravduvam i mi segadi ednostavno, ama neka si pravat kako sto mu odgovara , jas ne gi osuduvam ama ne ni gi opravduvam. Za mene toa e bolna rabota i nikogas nema da se smeni moeto mislenje. Zamislete deteto vase da dojdi i da vi reci jas sum Biseksualec ili lezbejka, pa ne e vkusno stvarno.
Чудно, сево ова е тотално контрадикторно на твојот потпис.

За една личност не се суди според сексуалната ориентација, туку според човечките вредности што ги носи во себе. Хитлер бил стрејт, Елтон Џон е педер. Ти кажува тоа нешто?

• Ми се допаѓа

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што мислите,што е убавината во водењето љубов помеѓу две жени?Дали две жени повеќе се разбираат меѓу себе во врска одколку со некој од машки пол?

п.с.може малку и во друга насока темава,досадно е осудувањето...

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
:) Dve zenski im e podobro sepak, duri i na zenskite :)
...верувај и мене би ми било подобро со две женски!немам пробано но многу би сакал!:vozbud: чисто да видам дали ќе се совпадне со моите маштања!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Што мислите,што е убавината во водењето љубов помеѓу две жени?Дали две жени повеќе се разбираат меѓу себе во врска одколку со некој од машки пол?
Нема врска тоа со разбирањето, освен во случаи на фригидни феминистки кои имаат психолошки проблеми и кои од икс причини го мразат машкиот свет и мажите како суштества (лоши искуства од врски, лоша среќа, или жени кои едноставно ниту еден маж не може да ги поднесе), па нивната врска се темели на тешење, тапкање по рамо и "разбирање" (зошто според нив мажите се говеда). За разлкика од нив, нормалните лезбејки/бисексуалки акцент ставаат на физичката и сексуалната привлечност кон истиот пол.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Vodejki se po predrasudi nema da stigneme nigde... Sekoj si ima pravo na svoja seksualna orientacija.. Nekoj rekoa na temava vidov deka im se gadelo ili neznam so.. Ako ti se gadi od neso nemora da go pravis i gledas.. Nikoj ne te prinuduva na nisto..

• Ми се допаѓа
Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Чудно, сево ова е тотално контрадикторно на твојот потпис.

За една личност не се суди според сексуалната ориентација, туку според човечките вредности што ги носи во себе. Хитлер бил стрејт, Елтон Џон е педер. Ти кажува тоа нешто?
Jas ubo imam napisano deka ne gi osuduvam deka sekoj ima pravo so saka da pravi, ama nitu gi podrzuvam.

P.S. I bas se sovpaga moeto mislenje so mojot potpis

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Што мислам за лезбејки и бисексуалки?
GO FOR IT!!!
Дали оправдувам?
HELL YEAH!!!
Дали пишуваат хормоните сега?
HELL YEAH!!!

• Ми се допаѓа

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
не ги осудувам лезбејките ич... а всусност, што е и да се осуди?
секој си има право на свој избор. а наше е да го почитуваме.

п.с. и башка, лезбиан порн рулз :kesa: :drk:

Член од
30 јули 2007
Мислења
62
Поени од реакции
0
Moe mislenje e deka lezbejkite se feministki ( bez navredi). Sekoj si ima pravo na izbor-toa e tocno i deka trebe da se pocituva tugjiot izbor i toa e tocno. Ama ako veke treba da bidat dve zeni zaedno zosto togas Bog ne sozdal dve zeni ( dve Evi) tuku maz i zena (Adam i Eva)?:smir:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
pederite se odvratni ali sexy e koga ke vidis dve dobri zenski kako se lizat yahoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Moe mislenje e deka lezbejkite se feministki ( bez navredi). Sekoj si ima pravo na izbor-toa e tocno i deka trebe da se pocituva tugjiot izbor i toa e tocno. Ama ako veke treba da bidat dve zeni zaedno zosto togas Bog ne sozdal dve zeni ( dve Evi) tuku maz i zena (Adam i Eva)?:smir:
Нема врска не се феминистки генерално гледано, една колешка е лезбејка ама си се дружи со сите и машки и женски од друштво и факултет како секоја друга најнормална хетеросексуална девојка.

• Ми се допаѓа

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
каков парадокс, нема маж кој не сака лезбејки иако тие не го сакаат него! Сите ние сонуваме за повеќе лезбејки колку а повеќе ги има толку помалку секс за нас! ааааааа ват а фак закон се

• Ми се допаѓа
Член од
30 јули 2007
Мислења
62
Поени од реакции
0
Нема врска не се феминистки генерално гледано, една колешка е лезбејка ама си се дружи со сите и машки и женски од друштво и факултет како секоја друга најнормална хетеросексуална девојка.
Moze moze zatoa i na pocetokot napisav spored moe mislenje...:toe:

Член од
30 јули 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
iskreno zena so zena.. moze ali maz so maz.. samata pomisla grdo e :) pozdrav ...mozeBI

Kajgana Shop

На врв Bottom