Бисексуалност/Лезбејство

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Смирете се малку, без нервози и препуцавања.

Член од
28 септември 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Biseksualnost/Lezbejstvo

Jacika напиша:
Дани поздрав до твојата сликичка а најголем поздрав до тебе. ПЕчена си ти за женско друштво во кревет:baeh:

hehe...Ona samata ti kaza deka ne ja pali zensko i nema potreba da go gleda na drugji toa shto go ima na sebe!a ... deka e pechena za zensko drushtvo ne bi rekla .. :)))
Jacika .. Dovolno e vozrasna za da razmisluva shto i e potrebno !!!

ps..Daj da vidam tvoja slika da vidam dali TI si pechena ili samo komentirash bez veze

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
k0sKiC напиша:
Ona samata ti kaza deka ne ja pali zensko i nema potreba da go gleda na drugji toa shto go ima na sebe!
k0sKiC напиша:
a ... deka e pechena za zensko drushtvo ne bi rekla .. :)))
Jacika .. Dovolno e vozrasna za da razmisluva shto i e potrebno !!!
Па ако е доволно возрасна, зашто се ставаш во улога на нејзин портпарол? :)

k0sKiC напиша:
ps..Daj da vidam tvoja slika da vidam dali TI si pechena ili samo komentirash bez veze
Изгледа ти си печена! :)

Член од
28 септември 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Mislish? hehe .. Ako de .. ; ))))))))))))))))))))

ludi ste zimi sve ..

Мистичен напиша:
Па ако е доволно возрасна, зашто се ставаш во улога на нејзин портпарол? :)

Изгледа ти си печена! :)
zoshto mislite deka lezbejka nemoze da bide i so mashko ?
Imam drugarka shto e stafarno lezbejka .. pa si flertuva i so mazi/ski

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
k0sKiC напиша:
zoshto mislite deka lezbejka nemoze da bide i so mashko ?
Imam drugarka shto e stafarno lezbejka .. pa si flertuva i so mazi/ski
Па значи не е лезбејка, ако флертува и со мажи.
Лезбејките не сакаат машки. Мислам, ало!
Да не е другарка ти бисексуалка?:raz:

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
точно.
види моите на потпис ама се убави, лични тие :icon_lol:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
lezbejki mojot neostvaren son ...
a za temava poshtuam lezbejki neam nisho protiv niv niven izbor

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Појавата на хомосексуалноста кај двата пола барем за мене може да има повеќе причини. Една од нив секако може да е и многу непријатно или болно и понижувачко прво сексуално или љубовно искуство со припадник(припадничка) на спротивниот пол кое оставило длабоки траги во свеста или подсвеста како последица на непријатна случка.Друга причина, и веројатно многу честа е себичноста која длабoко во себе ја носат таквите лица а се однесува на сопствената репродукција. Оние со кои досега сум полемизирал на оваа тема на Кајгана веројатно ќе си речат „о не, пак овој...” ама сигурен сум дека и тоа носи дел причина за нивниот избор во животот.Сепак, парашање на избор е дали некој ќе биде хомосексуалец или хетеро сексуалец, со таа разлика што хомосексуалците поради себичноста да изберат природно нормален живот кој ќе им обезбеди репродуцирање се одлучуваат токму за таа опција.Помалку обврски, помалку одговорност, по лагоден живот и сето тоа под закрилата на некакви слободоумни размислувања и сфаќања и незнам кави ли не грѓански права. Најпосле, како што мене ми изгледа, со голем дел и помодарство почна да станува да бидеш геј или лез. За оние што се бисексуално определени имам најлошо мислење. Тие се најзаникаде затоа што ни самите незнаат каде се и кои се.

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
мене лично не ми пречат лезбејките - бисексуалците...ако тие одлучиле така да живеат тоа е нивно право, ако тоа им причинува задовоство и ако на тој начин се чувствуваат срекни...секој има некоја слаба точка, па кај тие луге е истиот пол...ги оправдувам во секој случај...само јас преферирам нешто друго...однос маж - жена.:icon_lol:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Allita напиша:
...секој има некоја слаба точка, па кај тие луге е истиот пол...ги оправдувам во секој случај...само јас преферирам нешто друго...однос маж - жена.:icon_lol:
Поголема глупост од оваа немам прочинато на форумов.
Слаба точка е да имаш симпатии за некој од истиот пол?
Да си педер, лезбејка, бисексуалец е слаба точка?!?!:icon_eek:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
The`bItCh напиша:
Де, де, покроце, секој со своите сфаќања.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
The`bItCh напиша:
Сакаше да каже дека слаба точка им се луѓето од истиот пол, како што на Гижо ми се слаба точка девојките. Погрешно ја сфати. :wink:

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Acid напиша:
Сакаше да каже дека слаба точка им се луѓето од истиот пол, како што на Гижо ми се слаба точка девојките. Погрешно ја сфати. :wink:
tnx...btw...nemora da obrazlozuvam togash...:cuc: :wink:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
што више педери тоа повеќе слободни женски за нас, машките!

Исто се согласувам и со дајдо во соништата. Додуша мене не ми е сон, туку сакам да бидам со две лезбејки во кревет, макар и само да ги гледам :)

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Бисексуалноста е една од можните сексуални ориентации. Бисексуалноста е потенцијал личноста да почувствува сексуална привлечност и да се вклучи во емотивна и сексуална врска со луѓе од двата пола. Бисексуалната личност не мора да биде подеднакво привлечена од страна на давата пола, а степенот на привлечност може да варира со текот на времето.
Перцепцијата на себе си е клуч на бисексуалниот идентитет. Многу луѓе имаат сексуални односи со луѓе од двата пола, но сепак не се идентификуваат себе си како бисексуални. Други луѓе, пак, се вклучуваат во сексуални односи само со луѓе од едниот пол или немаат воопшто сексуални односи а сепак себе си се сметаат за бисексуални. Не постои ниту еден "тест" кој може да одреди дали е некој бисексуален или не.

Бисексуален идентитет

Некои луѓе веруваат дека една личност се раѓа како хетеросексуална, хомосексуална или бисексуална (на пример, благодарение на пренаталните хормонални влијанија) и дека тој нивни идентитет е наследен и непроменлив. Други веруваат дека сексуалната ориентација се должи на социјализацијата (на пример, имитирањето или одбивањето на родителските модели) или на свесниот избор (на пример, избирањето на лезбејството како дел од политичкиот феминистички идентитет). Трети, пак, веруваат дека сите овие фактори се во интеракција. Затоа што се биолошките, социјалните и културните фактори различни за секоја личност, затоа е и сечија сексуалност многу индивидуална, било да се бисексуални, геј или лезбејки, хетеросексуални или асексуални луѓе во прашање.
Многу луѓе претпоставуваат дека бисексуалноста е само фаза низ која луѓето поминуваат. А всушност и секоја една сексуална ориентација може да биде само фаза. Луѓето се различни и индивидуалните сексуални чувства и однесување се менуваат со текот на времето. Создавањето и консолидацијата на сексуалниот идентитет е процес кој трае. Затоа што луѓето се генерално социјализирани како хетеросексуалци, бисексуалноста е состојба која многумина ја доживуваат како дел од процесот на откривање на сопствената хомосексуалност. Многумина почнуваат да се идентификуваат како бисексуалци после периодот на геј или лезбејска идентификација. Бисексуалноста, како и хомосексуалноста и хетеросексуалноста, може да биде преоден чекор во процесот на сексуално откривање или пак стабилен, долгогодишен идентитет.

Колку е честа бисексуалноста?

На ова прашање не е лесно да се одговори затоа што постојат само мал број истражувања на оваа тема. Повеќето студии на тема сексуалност се фокусирани на хомосексуалноста или хетеросексуалноста. Според Кинсиевите извештаи од 50тите, од 15 до 25% од жените и 33 до 46% од мажите можат да бидат бисексуални, врз основа на нивните искуства или објектите на привлекување. Бисексуалците се на многу начини сокриена популација. Во западните култури генерално се претпоставува дека е личноста или хетеросексуална или хомосексуална. Затоа што бисексуалноста не се вклопува во овие стандардни категории, често е порекнувана или игнорирана. Кога ќе се препознае, бисексуалноста често се гледа како "дел хетеросексуален или дел хомосексуален", а не како посебен идентитет.

Бисексуални врски

Бисексуалците, како и сите луѓе, имаат различни видови на врски. Спротивно на општиот мит, бисексуалната личност нема потреба во исто време да биде во сексуален однос и со маж и со жена. Напротив, некои луѓе кои себе си се идентификуваат како бисексуалци, цело време имале односи само со едниот пол. Како и хетеросексуалните и хомосексуалните луѓе, така и многу бисексуалци бираат да бидат активни само со еден партнер и да имаат долги врски. Други бисексуалци можат да имаат отворени бракови кои дозволуваат врски со партнери од истиот пол, тричлени врски или повеќе партнери истовремено.
Важно е само да се има слободата на избор на сексуалните или емотивните врски, кои се правилни за луѓето кои се во нив вклучени, без обзир на нивната сексуална ориентација.

Kajgana Shop

На врв Bottom