Бермудски триаголник

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
имам слуснато дека е тоа црна дупка со води во друга димензија ама не е нишо доказано.Имаше емисија на discovery за некоја зена која летала у таа област и пред неа се појавил огромен облак као онј на The Day after tomoroy и и се изгаснал моторот не глеала нисо пред неа ама некако се извлекла! trye/fals вие проценете!!!

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
I jas znam deka vodi vo druga dimenzija. Ama rabotata e sto site el. uredi prekinuvaat da rabotat koga se blizu do triagolnikot.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.844
Поени од реакции
11.502
Има некој доброволец да го пратиме? :)

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Ја!:icon_lol:
Имаше еден добар филм "The Triangle" мислам се викаше, во 4 дела, многу добро видување имаше во него за случувањата во Бермудскиот триаголник.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
постојат повеќе теории за бермудскиот триаголник, некои претпоставуваат дека тоа е патување низ времето, некои викаат дека се вонземјани во прашање што нема везе, др е дека таму се наоѓал островот атлантида, дека се јавувале големи вртолози на водата што можат да ги проголтат и најголемите бродови,но јас највеќе ја прифаќам теоријата дека таму има пореметување во гравитацијата, и како резултат на тоа се што ќе се најде таму се проголтува. Но неможе да се каже со сигурност дека нема остатоци, затоа што никој не барал остатоци таму туку само околу триаголникот, затоа што никој што влегол таму не се вратил, па поради тоа е и многу тешко да се открие која е вистинската причина за овие катастрофи....

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Знаеш не би требало толку брзо да ја исклучуваш Атлантида, ниту пак вонземјаните иако има помалку шанси да се тие проблемот.Знаеме дека Атлантида била високо развиена земја можеби имале таква технологија што ПРЕДИЗВИКУВА пореметување на гравитацијата.Имаше напишано во Димензија X мислам беше списанието за случка во која капетан на подморница поминува низ тоа место(низ траголникот) и радарот работи, сите инструменти работат, знаат каде се.И одеднаш мислам дека почнала подморницата да се тресе, радарот престанал да работи ниеден инструмент не работи, моторот не работи.Одеднаш се враќа се во нормала и капетанот проверува на инструментите и гледа дека се наоѓаат во ИНДИСКИОТ ОКЕАН!!! Ако ова е вистина, тогаш навистина постои некоја стварно(да не биде навистина) електромагнетна аномалија.Можеби доказите не треба да ги бараат во Атлантскиот Океан, туку во Индискиот можеби триаголникот поради некое чудно електромагнетно дејство станува портал.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
ЛоЛЛоЛ ајде брееее :pos:

Не се секирајте многу што поминувале низ Бермудскиот триаголник се вратиле и сеуште се враќаат . . .
Ако летате со авион поради тоа што островите се ретки ќе се изгубите визуелно, а што и да ви покажува радарот бидејќи пилотите имаат самодоверба, нема да му верувате на инструментот, многу јасно ќе мислите дека ве лаже. А и таму времето е лошо наоблачено, па ако се влезе во облак тоа долева страв (ме страти фа :pos:).
Бродовите и подморниците: За брод да плови по површината на водата (а на друго место не може :)) треба притисоците да бидат во сооднос. Дното на океанот таму изобилува со метан (гас) кој како меурчиња се крева нагоре кон површината со што прави водата да е поретка. Со ова се променува соодносот на притисоците и бродчето си тони ли тоне. . . исто и со подморниците само не толку ефективно . . .
Друго, некој пливач да не го снемало таму ? Да не го грабнале вонземјани ? Или пак може некоја ајкула си го приподлапнала :pos: и ете мистерија, Која е таа ајкула ? :)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
31
Поени од реакции
2
Глеав една емисија на Discovery, незнам баш како се викаше не ми текнуа и тука кажуваа што е бермудски триаголник,појавите во него,мистерии бла,бла,бла...И научно е докажано дека во таа област (некаде југоисточно од Мајами, сигурно знаете) е најголемо магнетското зрачење на земјиното јадро, така да тоа може да предизвика привлекување на големи метални предмети (авиони,бродови) што и всушност се случува.
Значи нема никаква дилема за нешто надприродно или слични необјасниви мистерии.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.986
Поени од реакции
2.288
И јас исто се сеќавам дека гледав на еден документарец објаснуваа како се изгубувале бродовите и авионите во Бермудскиот триаголник. Дури и имаа поставено еден базен кој ги имулираше условите кои што се појавуваат во морето во тој регион. На крај кога ја пуштија макетата на танкерот тој потона заради чудните феномени кои што се дешаваат во таа зона. Незначи ако не можеме да си објасниме некои појави, дека таму има други димензии, патувања низ времето и слични работи.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
31
Поени од реакции
2
Абе не глупост е се тоа.Ви викам научно е докажано дека најсилни елекромагнетни зрачења има таму поради земјиното јадро.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
ne znam 6o da kazam -> lugjevo znaat kakvi raboti se slu4uvaat tamu i PAK kako za inaet odat i odat! imam pro4itano deka nekolku preziveani, ili ne se sekjavale 6to se slu4uvalo, ili site misli im bile izme6ani. mozebi se gluposti ama mene mi izgleda prili4no vistinito:toe:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ова со магнетизмов и "телепортирањево" на бродовиве многу ме потсетува на "експериментот Филаделфија", ако некој има слушнато знае за што зборувам (нека пиши), имаше и филм за тоа снимено. Иначе финтата е во тоа што Американциве за време на 2ра светска војна изведуваат експеримент врз воен брод со огромно магнетно поле и бродот исчезнува пред нивните очи за да после го најдат многу километри оттука заедно со посадата која е целата пореметена и на ништо не се сеќава.
Па можеби има некоја врска меѓу овие работи...:toe::uvo:

gangi

Soad for Life
Член од
7 јуни 2008
Мислења
85
Поени од реакции
1
Abe braka i sestri za nekoja godina dve i toa ke se pronajde! So razvitokot na tehnologijata se ke se pronajde i nema poveke da ja ima ovaa tema na forumov na Kajgana (se nadevam):D

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ова со магнетизмов и "телепортирањево" на бродовиве многу ме потсетува на "експериментот Филаделфија", ако некој има слушнато знае за што зборувам (нека пиши), имаше и филм за тоа снимено. Иначе финтата е во тоа што Американциве за време на 2ра светска војна изведуваат експеримент врз воен брод со огромно магнетно поле и бродот исчезнува пред нивните очи за да после го најдат многу километри оттука заедно со посадата која е целата пореметена и на ништо не се сеќава.
Па можеби има некоја врска меѓу овие работи...:toe::uvo:
Ova navistina se slucilo ili pak nekoja Holivudska glupost. Kako be se se slucuva kaj Amerikancite.

Kajgana Shop

На врв Bottom