Казнен налог поднесува ОЈО за кривични дела за кои е пропишана казна до 5 години затвор. Што конкретно те интересира?Може ли некој правник да ми даде дефиниција за Казнен налог?
Имаш елаборат?Кажете ми повеќе за оној закон на регализирање на куќа и зошто би требало сега да давам 400 евра за глупости, кога веќе ги имам сите неопходни документи, до тапија. Зошто излезе тој закон?! И до кога важи?
Имам да, меѓутоа, имавме некои проблеми, при што морав еден дел од мојот имот да го префрлам на името на братучед ми. Така што, не знам искрено ни јас до каде сум стасана, кога го расипав елаборатот, платив 8,000 ден, за кај него да префрлам, по негова грешка и останало така, сега треба изгледа повторно да викнам геометар... Не знам ни јас до кај сум. Нит што да направам, мада тоа не е проблем, ќе ме уходи таткоми...Имаш елаборат?
Лелеее,значи грешките на геодетите,изгледа дека се намерни,за да се прават нови,и да се плаќаат.Имам да, меѓутоа, имавме некои проблеми, при што морав еден дел од мојот имот да го префрлам на името на братучед ми. Така што, не знам искрено ни јас до каде сум стасана, кога го расипав елаборатот, платив 8,000 ден, за кај него да префрлам, по негова грешка и останало така, сега треба изгледа повторно да викнам геометар... Не знам ни јас до кај сум. Нит што да направам, мада тоа не е проблем, ќе ме уходи таткоми...
За законов ме интересираше попрецизно и како е тој поврзан со елаборантот? Појма неам.
Ухууу, знам, абе беља се овие документи, куќи, имот... Ова 8 000, шо ти велам од старт онака колку да го расипам документот шо го поседував, а после уше колку платив плус, да се префрли кај него... Па не знам шо таму, се собира... Ваму 2,000, онаму пеес евра, онаму сто... Ко ова да се по десет денари.Лелеее,значи грешките на геодетите,изгледа дека се намерни,за да се прават нови,и да се плаќаат.
Имав и јас таков пример,го решивме проблемот,ама со многу нервози и многу пари
А тоа што прашуваш за законот и елаборатот,се знае за да се упише имотот во катастар,да имаш точен имотен лист,со точни мерки и да плаќаш данок за имот
Ако добро те разбрав,тоа е одговорот