Барате некој закон?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Знам дека ќе отидам офтопик зошто овде се бараат македонски закони ама некако оваа тема ми изгледа како најсоодветна за моево прашање.
Ми треба законот за трговски друштва (поточно делот каде се регулираат акциите) на Србија, Хрватска, Босна и Црна Гора.
Фала однапред :)

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Ве молам ми треба случај по Граѓанско Процесно право , доколку некој може да ми помогне би му бил многу благодарен.

G

Gjoksi

Гостин
Ве молам ми треба случај по Граѓанско Процесно право , доколку некој може да ми помогне би му бил многу благодарен.
Биди поконкретен, ти треба некој закон, помош околу судски случај, или ...? Напиши овде конкретно за што станува збор, па сигурно некој ќе ти помогне!

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Биди поконкретен, ти треба некој закон, помош околу судски случај, или ...? Напиши овде конкретно за што станува збор, па сигурно некој ќе ти помогне!
Па да ми треба некој судски случај за да го презентирам на предавањето

G

Gjoksi

Гостин
Па да ми треба некој судски случај за да го презентирам на предавањето
Е па, во тој случај отиди кај некој АДВОКАТ, замоли го да ти ги даде сите списи од некој судски случај каде што тој бил полномошник на некоја од странките (тужба, противтужба, жалба и сл.), за потоа да можеш да го презентираш тој случај на предавањето. Инаку, не знам на каков друг начин би можел да ги добиеш сите списи од некој судски случај!

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Да ми го цитира некој законот за фолии на стакла за кола. од законот за безбедност на патиштата?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
ве молам едно прашање за адвокативе тука!Дали со европски пасош можам да се лекувам бесплатно во цела европска унија или само во матичната земја од каде што ми е пасошот

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Ај вака ако некој знае да ми го одговори прашањето ме интересира а и мислам дека не е за тука ама не знам каде да го поставам, пример сеа жената се мажи но покрај презимето на мажот си го задржува и моминското презиме и сеа пример има 2 деца машко и женско и сеа дали женското дете и тоа ке има 2 презимиња а машкото само презимето на таткото или и тоа 2 презимиња и морално е тоа или не? И ако има закон за ова кажете како гласи?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ми теба закон за иналиди во македонија односно за работен стаж - дали на секои 5 години им следува плус една година стаж?

G

Gjoksi

Гостин
Ај вака ако некој знае да ми го одговори прашањето ме интересира а и мислам дека не е за тука ама не знам каде да го поставам, пример сеа жената се мажи но покрај презимето на мажот си го задржува и моминското презиме и сеа пример има 2 деца машко и женско и сеа дали женското дете и тоа ке има 2 презимиња а машкото само презимето на таткото или и тоа 2 презимиња и морално е тоа или не? И ако има закон за ова кажете како гласи?
Член 3 став 2 од Законот за личното име: „Презимето на детето се определува според презимето на еден или двата родитела, освен ако родителите не определат детето да носи некое друго презиме.“

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Mi treba najnoviot zakon za krivicna postapka. Odnapred blagodaram.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Какви се законите кај нас,за некој кој што има полни 18,а нема завршено сеуште средно образование,каква работа би можел да работи ? дали има некој закон кој што дозволува да работиш привремено,на 3 месеци или нешто такво ?

Kajgana Shop

На врв Bottom