ова и во пракса важи .. барем во селото кај баба ми ...Коренот на едно дрво, се наоѓа во една нива, но дел од гранките се над друга нива.
Плодот од гранките кои се над другата нива, припаѓа на сопственикот на другата нива.
ова и во пракса важи .. барем во селото кај баба ми ...Коренот на едно дрво, се наоѓа во една нива, но дел од гранките се над друга нива.
Плодот од гранките кои се над другата нива, припаѓа на сопственикот на другата нива.
Moжеш да пријавиш во Пазарна инспекцијамене ме интересира дали може да тужам или пријавам дуќан оти имат роба со поминат рок по рафтовите ?
контакт ? дали за секој град си има посебно случајов не е од скопје ?Moжеш да пријавиш во Пазарна инспекција
Повели:контакт ? дали за секој град си има посебно случајов не е од скопје ?
не сакам да изигравам курназ ама сварно не сериозно е ова,ова е повод баш оти денеска јас накапав,дури кога го отворив сокот видив дека усвари е со поминат рок,а и се гледа дека нема никаква газираност. Претходно во истиот дуќан имав начекано чоколади со поминат рок.
Побарај на sobranie.mkМоже ли некој(а) да ми даде линк од каде да ги симнам најновите нацрти од Законот за медиуми и Законот за аудио и аудиовизуелни услуги ?
Благодарам однапред.
Лице постаро од 15 години може легално да се вработиДали е легално малолетник (конкретно 16 години) да се вработи, каков е законот околу тоа ?
Дечки каде може да го најдам законот за абортус? Нешто дознав као демек у аптека веќе не се продаваат од тие морнинг афтер пил па ме заинтригира што пишува во законот.
Може ли некој(а) да ми даде линк од каде да ги симнам најновите нацрти од Законот за медиуми и Законот за аудио и аудиовизуелни услуги ?
Благодарам однапред.
Дали е легално малолетник (конкретно 16 години) да се вработи, каков е законот околу тоа ?
мене ме интересира дали може да тужам или пријавам дуќан оти имат роба со поминат рок по рафтовите ?