- Член од
- 3 декември 2007
- Мислења
- 3.718
- Поени од реакции
- 772
Дали е вистина дека од оваа година постои закон со кој се забранува абортусот во било какви услови и на приватните и на државните клиники?
A sto konkretno ti treba pisi pa moze ke ti pomogneme :smir:Zdravo na site !! Bi sakal nekoj da mii pomogne okolu Zakonot za rabotni odnosi i negovo tolkuvanje ?!?!?!? Blagodaram
дали има некој друг сајт освен право.орг(зашто не се отвара) за да го симнам Законот за извршвуање- пречистен текст од 2007, или ако има уште некој понови измени?
Во план е до 2010 година да се донесе Закон за прекин на бременоста.Дали е вистина дека од оваа година постои закон со кој се забранува абортусот во било какви услови и на приватните и на државните клиники?
Најди си го на www.pravo.org.mkda mi najde zakon z abezbednost na soobrakajot na ptaistata.blagodaram
Можда си го нашол до сега, али еве ти линк сепак: http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=252da mi najde zakon z abezbednost na soobrakajot na ptaistata.blagodaram
Знае некој кај може да се најдат одлуки на Влада и уредби и такви работи?
ај уште еднаш помош да си побарам(потсетам), и + ако може некој да ми ги даде законите за вонпарнична и законот за извршители, ама во ворд, за да може да се преправаат... и така =) пошо овие од право.орг се read only!kpbKENGUR напиша:колеги, ќе поставам неколку прашања подолу, ако имате време, барам кратки, концизни одговори. "главното" само:
1.Мерки за обезбедување се?
2.Дефиниција за претходни мерки и наброј ги!
3.Дефиниција за привремени мерки и кои се?
4.Наброј ги привремените мерки за обезбедување на парично побарување!
5.Наброј ги привремените мерки за обезбедување на непарично побарување!
ако може, до вечер некој да ги пише. благодарам!