Балканска федерација

Член од
30 јануари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
Drag moj Privirandi ili kako veke se vikas,
Nie nemame namera da ja kopirame Makedonija od vremeto na Alaksandar od Makedonija.
Prvo, zatoa sto taa drzava osvojuvala tugji teritorii,
Vtoro, zatoa sto Simeon e nas car, a ne pola grk pola Albanec kako Aleksandar, a
Treto, sto toj nema homoseksualno minato kako nekoi balkanski vojskovodci od IV vek pred Hristos.
Nie ke si gi povratime zapadnite pokraini, celokupna Makedonija i Trakija kako i Dobrudza, vo toa voopsto ne se somnevaj.
Prasanjeto sto treba da se postavi tuka e sto ke stane so zapadan FYROM, so Kosovo i so takanarecenata "Elada" koja niedna drzava vo niedno vreme ne gi prizna pod toa ime.
A sosema drugo prasanje e faktot deka toa ne im odgovara na cincarite, srbo-komunistite i makedonistite vnatre vo FYROM, koi i ponatamu ja velicaat Gedzovanija i "elada".
Zalim slucaj gospodo, ali ne moze uvjek biti po vasemu!
A ti Privirandi, si zema li bugarski pasos?
Za sekoj slucaj, neli!

Член од
30 јануари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
VMRO напиша:
Samo sto carot e vo koalicija so vladeackata partija ama nema nikakva vaznost toa...ama glupite bugari taka sakaa...izglasaa komunisti, a ne svakaat deka carot gi odnese napred.
Stovani gospodine VMRO.
Dali sme glupi nie ili nekoj drug, vremeto ke pokaze.
A znaes li koja e merkata, kako se meri koj e glup a koj ne e?
Eve ovaka, krajno objektivno i bez navredi:
Kade bese Srbija pred 30 godini a kade e denes?
Kade bese FYROM pred 30 godini a kade e denes?
Kade bea Albancite pred 30 godini a kade se denes?
Kade bea 'makedonskite' cincari pred 30 godini, a kade se denes?
A kade bese Bugarija pred 30 godini a kake e denes?

E moj VMRO, majkina budalo!
Nie mozebi i sme navistina glupi i napravivme red greski (kako sto e priznavanjeto na FYROM), ama sepak trgnavme nagore.
A na kade trgnavte vie?
Pokorni slugi, robovi na propadnata metropola (Belgrad), uste ste bolni za prvoborci i onoj konjot sto pcojsa, veruvate vo cuda..neli, koga ke ve zemat vo EU, pari ke vi dadat, a vie pak bez rabota ke obogatite, ta neli ste naj-pametniji?
Samo taka, samo napred i ni cekor nazad!
Po 20-30 godini, Albancite so prosto preglasuvanje ke ve odvedat vo federacija so Albanija. Vazno vie ne ste turko-mongolci tuku anticki makedonci, si ebalo majkata.
Sega gledas li koj e maloumen?

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
JadeFox напиша:
Nie nemame namera da ja kopirame Makedonija od vremeto na Alaksandar od Makedonija.
Prvo, zatoa sto taa drzava osvojuvala tugji teritorii,
Мој скап пријателе Зелена Лисицо,
Некои поими ти се начисто обркани. Ќе се обидам да ти помогнам малку.

Simeon e nas car, a ne pola grk pola Albanec kako Aleksandar,
Симеон е пола Германец, пола Шпанец, пола братовчед на Чарлс, пола внук на Дизраели. Дали и ти се мислиш дека си истото, кога велиш: наш цар?

toj nema homoseksualno minato kako nekoi balkanski vojskovodci od IV vek pred Hristos.
Знаеме дека на многумина им е мака поради славата на Александар, па ќе си ги изблујат џигерите за да ја оцрнат. Но, џабе е се. Александар ќе си остане Александар за на век, плукачите ќе си останат плукачи.

Nie ke si gi povratime zapadnite pokraini, celokupna Makedonija i Trakija kako i Dobrudza, vo toa voopsto ne se somnevaj.
Не се сомневам. Секој има право да си го чува историското наследство што му го оставиле дедовците. Само, да не си ја обркал малку?

Филипопол е град на Филип МАКЕДОНСКИ. Земјата по која газиш е МАКЕДОНСКА. Јазикот што го збориш е МАКЕДОНСКИ. Но ти си по националност бугарин. Добро, никој не ти брани да се чувствуваш како што сакаш, но, ... што бараш во туѓа земја?

Братски совет од мене: ако навистина сакаш да си ги вратиш сите распарчени земји што и припаѓаат на твојата славна нација, заврти се за 180 степени. Сети се за Уфа, Чебоксари, Казан. За сите болгарски од Тангра ветени земји - од Урал до Азејберџан, од Крим до Казахстан. Сети се кое ти е вистинското наследство што историски и по крв ти припаѓа.

Ти пожелувам успех, и да знаеш, срцето ќе ми затрепери од радост кога ќе видам дека Златната Орда, културата и моќта на славната Болгар Империја повторно светат во сиот свој сјај.

Да не мислиш дека ти правам лице. Ти давам збор дека, кога ќе тргнете да си го земате назад Хинду-Куш, јас ќе бидам првиот што, заедно со вас, ќе ја вее конската опашка на Аспарух!

Член од
30 јануари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
Павел Липранди напиша:
Мој скап пријателе Зелена Лисицо,
Некои поими ти се начисто обркани. Ќе се обидам да ти помогнам малку.

Симеон е пола Германец, пола Шпанец, пола братовчед на Чарлс, пола внук на Дизраели. Дали и ти се мислиш дека си истото, кога велиш: наш цар?

Знаеме дека на многумина им е мака поради славата на Александар, па ќе си ги изблујат џигерите за да ја оцрнат. Но, џабе е се. Александар ќе си остане Александар за на век, плукачите ќе си останат плукачи.

Не се сомневам. Секој има право да си го чува историското наследство што му го оставиле дедовците. Само, да не си ја обркал малку?

Филипопол е град на Филип МАКЕДОНСКИ. Земјата по која газиш е МАКЕДОНСКА. Јазикот што го збориш е МАКЕДОНСКИ. Но ти си по националност бугарин. Добро, никој не ти брани да се чувствуваш како што сакаш, но, ... што бараш во туѓа земја?

Братски совет од мене: ако навистина сакаш да си ги вратиш сите распарчени земји што и припаѓаат на твојата славна нација, заврти се за 180 степени. Сети се за Уфа, Чебоксари, Казан. За сите болгарски од Тангра ветени земји - од Урал до Азејберџан, од Крим до Казахстан. Сети се кое ти е вистинското наследство што историски и по крв ти припаѓа.

Ти пожелувам успех, и да знаеш, срцето ќе ми затрепери од радост кога ќе видам дека Златната Орда, културата и моќта на славната Болгар Империја повторно светат во сиот свој сјај.

Да не мислиш дека ти правам лице. Ти давам збор дека, кога ќе тргнете да си го земате назад Хинду-Куш, јас ќе бидам првиот што, заедно со вас, ќе ја вее конската опашка на Аспарух!
Neosporen e voeniot genie na Aleksandar. Toj za mnogu gi nadminuva i najgolemite nasi vojskovcodci. Samo sto toj bil pola grk a pola Albanec,a ne 'makedonec'. I bil peder, toa e fakt! Koj ne veruva gledaj go najnoviot film za nego! A mozebi bil i biseksualec, toa ne e pokazano, a jas togas ne sum ziveel pa ne ja znam polnata vistina.
Zemjata sto ja gazam, moj prijatele ne e na evropskoto kopno, duri e na nekolku casovni zoni daleku od najbliskata evropska tocka. I veruvaj mi, mnogu e daleku i od Makedonija i od Bugarija.
Jazikot sto go zboram e bugarski, a ovoj jazik sto go pisuvam na kajgana, e jazikot izmislen vo kancelarija od skopskite falsifikatori, po diktat na srbokomunistite i Stalin.Stvoren od nediplomiran gimnazijalec od Kraguevac, Blagoj Konev ilias "Blaze Konevski"
Sto baram vo tugja zemja? LEB prijatele, zasto vo FYROM se deklarirav kako bugarin i jadev kotek na 4 pati. Za mene leb nemase vi vasata 'zlatna' SFRJ nitu pak vo slobodniot i demokratski FYROM
A ako ti smetase (mislese deka sum sega vo FYROM), togas ke ti odgovoram so prasanje: A sto baraat 5.7 milioni 'makedonci' nasekade po svetot (3.5-4.0 milioni tokmu vo Bugarija), ama mnogu po evropata a bogami i tuka, vo Kanada, USA. Australia, New Zealand, razni Svedski, Germanii, Holandii, Anglii, Italii itn.itn?
Sto baraat tie vo razni tugi zemji? Sto ne zemes niv da gi sovetuvas, kako velevte? na levo krug, kako mene?
Aha, da ne zaboravam za Simeon...toj navistina e stranec kako sto velis. Ama toj znae bugarski, se bori za nas, i eve ja napravi Bugarija zemja (se nadevame) naskoro polnopravna clenka na EU.
A sto za vas napravi Aleksandar (peder) (make)Donski?
Zemi cukni si ja glavata, za 20tina godini ke nema ni Makedonija ni FYROM, ni nisto. Narodot si odi od tamu a siprtarite se kotat.
Slusam uste od sega ve spremaat za nekakvi novi federacii so razni cigani....
Sto vie predlagate kako resenie?
Bratski pozdrav
JadeFox

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
JadeFox напиша:
Neosporen e voeniot genie na Aleksandar. Toj za mnogu gi nadminuva i najgolemite nasi vojskovcodci. Samo sto toj bil pola grk a pola Albanec,a ne 'makedonec'. I bil peder, toa e fakt! Koj ne veruva gledaj go najnoviot film za nego! A mozebi bil i biseksualec, toa ne e pokazano, a jas togas ne sum ziveel pa ne ja znam polnata vistina.
Zemjata sto ja gazam, moj prijatele ne e na evropskoto kopno, duri e na nekolku casovni zoni daleku od najbliskata evropska tocka. I veruvaj mi, mnogu e daleku i od Makedonija i od Bugarija.
Jazikot sto go zboram e bugarski, a ovoj jazik sto go pisuvam na kajgana, e jazikot izmislen vo kancelarija od skopskite falsifikatori, po diktat na srbokomunistite i Stalin.Stvoren od nediplomiran gimnazijalec od Kraguevac, Blagoj Konev ilias "Blaze Konevski"
Sto baram vo tugja zemja? LEB prijatele, zasto vo FYROM se deklarirav kako bugarin i jadev kotek na 4 pati. Za mene leb nemase vi vasata 'zlatna' SFRJ nitu pak vo slobodniot i demokratski FYROM
A ako ti smetase (mislese deka sum sega vo FYROM), togas ke ti odgovoram so prasanje: A sto baraat 5.7 milioni 'makedonci' nasekade po svetot (3.5-4.0 milioni tokmu vo Bugarija), ama mnogu po evropata a bogami i tuka, vo Kanada, USA. Australia, New Zealand, razni Svedski, Germanii, Holandii, Anglii, Italii itn.itn?
Sto baraat tie vo razni tugi zemji? Sto ne zemes niv da gi sovetuvas, kako velevte? na levo krug, kako mene?
Aha, da ne zaboravam za Simeon...toj navistina e stranec kako sto velis. Ama toj znae bugarski, se bori za nas, i eve ja napravi Bugarija zemja (se nadevame) naskoro polnopravna clenka na EU.
Zemi cukni si ja glavata, za 20tina godini ke nema ni Makedonija ni FYROM, ni nisto. Narodot si odi od tamu a siprtarite se kotat.
Bratski pozdrav
JadeFox

Ej sto lisic ke bese ova ?????
Kaj ke bila Makedonija za 20 godini??????....pa sekoe bre vrapce znae:NA ZAPAD OD BUGARIJA!!!
Tuku znae li nekoj koga pocnuvase sezona za lov na lisici..?????

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
concrete напиша:
Kaj ke bila Makedonija za 20 godini??????....pa sekoe bre vrapce znae:NA ZAPAD OD BUGARIJA!!!
На ваков сељак не се трошат фишеци :star:

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Воопшто не се сложувам со менувањето на границите...Солун бил наш, Србија до Токија, Струмица била Бугарскса....заеби се тоа. Сакам еден ден, ко сите нормални нации, да влеземе во ЕУ, како Република Македонија во овие граници, со овој народ, со овој јазик...ТОЧКА.

Член од
30 јануари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
concrete напиша:
Abre scipe, ne se kaze lisic ami LJISIC!
Kako da ga jos ne pricas sciptarskata bre?
Deka ke bide na zapad od Bugarija toia e jasno.
Prasanjeto bese, koj ke zivee vo tvojata 'zapadno' orientirana Makedonija?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Makedonci , a koj drug moze????
Makedonija e na Makedoncite...kako Bugarin verojatno ti kazale tvoite postari....????
Ljisic...zosto lisicata si e itro zivotno , a ljisic toa ti e ona sto se nosi okolu vrat, odkako ke se odere i istavi na "pravilen' nacin.
Onoj kozarot kaj BEKO uste li go ima????
Izgleda ke treba edna lisic da se sreduva :):):)!!!!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
JadeFox напиша:
Bratski pozdrav
JadeFox
Абе знаеш,онака оф топик,еден муабет да ти кажам.Ценам дека си од оние „новоосознаени„демек Бугари.Душата си ја продавате за мочаниот бугарски пасош,и тоа е се.Си се потрудил да дознаеш и за Бугарија нешто повеке?Браво.Треба да се оправда пасошот.Браво.Ама шо си тресеш глупости,си тресеш.Твој проблем.А да си бил на мене,не 4, 44 пати ке си јадел ќотек.И би требало да си срекен со тие 44 пати,оти со предавниците знаеш како треба.Е сега одиме понатаму..На твојата нова татковина најголема мака и е што нема сопствена историја па посегнува по нашата.Името Македонец за нив,а и за тебе е нешто недостижно,нешто возвишено.Оттаму и не ме чуди какви глупости тресеш.

А да ти одговорам,а воедно и да го дадам моето мислење по темава,оти со вас на крај не се излегува,не за друго,туку заради вашиот ментален склоп.Јас сум против секаква балканска федерација,а поготово против федерација со Бугарија,Албанија и Србија.ЕУ да,ама не на таков начин.Можеби некоја блага форма на царинска унија и би прифатил,до нашиот влез во ЕУ(???)ама ништо повеке од тоа.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
druze ne se nerviraj enostavno odjebi gi provokatorite

Член од
30 јануари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
strumics напиша:
Абе знаеш,онака оф топик,еден муабет да ти кажам.Ценам дека си од оние „новоосознаени„демек Бугари.Душата си ја продавате за мочаниот бугарски пасош,и тоа е се.Си се потрудил да дознаеш и за Бугарија нешто повеке?Браво.Треба да се оправда пасошот.Браво.Ама шо си тресеш глупости,си тресеш.Твој проблем.А да си бил на мене,не 4, 44 пати ке си јадел ќотек.И би требало да си срекен со тие 44 пати,оти со предавниците знаеш како треба.Е сега одиме понатаму..На твојата нова татковина најголема мака и е што нема сопствена историја па посегнува по нашата.Името Македонец за нив,а и за тебе е нешто недостижно,нешто возвишено.Оттаму и не ме чуди какви глупости тресеш.

Gluposti treses ti, prijatele. Od kade zakluci deka jas opravduvam nekakov bugarski pasos? Jas voopsto nemam bugarski pasos! Jas ne ziveam vo Bugarija. Jas rekov, i pak podvlekuvam, jas sum bugarin po nacionalnost a ne po drzavjanstvo. Vo Bugarija nikogas ne sum ziveel, nitu nameravam da ziveam. Jas ziveam vo prekuokeanska zemja, i bugarski pasos ne mi treba za nisto. Imam jas po interesen pasos od bugarskiot, ne se sekiraj za mene. Pomisli za sebe, i kako ke se kozis po razni belosvetski ambasadi i ke plakjas pola vasa mesecna plata za vizi. Ne li razbiras zosto vi stavija vizi cel svet? Deka ste pravoverni? Se plasat od vas? Ili od vasata falsificirana istorija? Prasajte gi politicarite vasi, neka vi kazat. Svetot, drag moj prijatele ne kupuva istoriski falsifikati tolku lesno kako toa sto mu cini na Aleksandar (make)Donski.
Sto se odnesuva na vasata 'istorija' ja znam dobro, kratka e, od 1945 pa lesno se uci. Vasite akademici se nediplomirani gimnazijalci od Srbija, vasite heroi se grko-cincari i prodadeni srbomani, vasite politicari se odrodeni bugari, koi se deklariraat kako makedonci a se custvuvaat kako srbi, a taka bogami i se odnesuvaat. Za Mekedonija mnogu ne im puka, se dodeka ima da krade pari. Vo Makedonija, drag prijatele, vlast = kradenje pari.Vasite biznismeni se gnasni grko-cincari i Albanci, koi vi ja pijat krvta na pamuce. Bev vo vasiot FYROM i site ovie raboti gi vidov neodamna.
Koj, kako Laza Pantelic, (pola srpski kolonist pola grko-cincar) so dekret stana Kolisevski, i toj samiot dodeka pcojsa ne go nauci jazikot koj samiot toj go prodavase na budalite pod firmata 'makedonski'
Jas sum jadel kotek, ama bogami sum krsel koski na takvi kako tebe, pa valjda ne mislevte oti ke ve cesame po tabanite?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
JadeFox напиша:
strumics напиша:

Gluposti treses ti, prijatele. Od kade zakluci deka jas opravduvam nekakov bugarski pasos? Jas voopsto nemam bugarski pasos! Jas ne ziveam vo Bugarija. Jas rekov, i pak podvlekuvam, jas sum bugarin po nacionalnost a ne po drzavjanstvo. Vo Bugarija nikogas ne sum ziveel, nitu nameravam da ziveam. Jas ziveam vo prekuokeanska zemja, i bugarski pasos ne mi treba za nisto. Imam jas po interesen pasos od bugarskiot, ne se sekiraj za mene. Pomisli za sebe, i kako ke se kozis po razni belosvetski ambasadi i ke plakjas pola vasa mesecna plata za vizi. Ne li razbiras zosto vi stavija vizi cel svet? Deka ste pravoverni? Se plasat od vas? Ili od vasata falsificirana istorija? Prasajte gi politicarite vasi, neka vi kazat. Svetot, drag moj prijatele ne kupuva istoriski falsifikati tolku lesno kako toa sto mu cini na Aleksandar (make)Donski.
Sto se odnesuva na vasata 'istorija' ja znam dobro, kratka e, od 1945 pa lesno se uci. Vasite akademici se nediplomirani gimnazijalci od Srbija, vasite heroi se grko-cincari i prodadeni srbomani, vasite politicari se odrodeni bugari, koi se deklariraat kako makedonci a se custvuvaat kako srbi, a taka bogami i se odnesuvaat. Za Mekedonija mnogu ne im puka, se dodeka ima da krade pari. Vo Makedonija, drag prijatele, vlast = kradenje pari.Vasite biznismeni se gnasni grko-cincari i Albanci, koi vi ja pijat krvta na pamuce. Bev vo vasiot FYROM i site ovie raboti gi vidov neodamna.
Koj, kako Laza Pantelic, (pola srpski kolonist pola grko-cincar) so dekret stana Kolisevski, i toj samiot dodeka pcojsa ne go nauci jazikot koj samiot toj go prodavase na budalite pod firmata 'makedonski'
Jas sum jadel kotek, ama bogami sum krsel koski na takvi kako tebe, pa valjda ne mislevte oti ke ve cesame po tabanite?
Бла,бла,бла...Сега се фалиш и со ќотек?На такви како мене,а не има многу,не ни можете НИШТО.Премногу сме горди на тоа што сме Македонци и не боли к*р да висиме по амбасади со нашиот пасош.Друг пасош не ми треба и не сакам.Не ми треба да бегам оттука,ИМАМ СЕ ШО САКАМ,па и татковина која се вика МАКЕДОНИЈА.Мојата крв можам да ја пролеам само во интерес на татковината која се вика МАКЕДОНИЈА,а не ми ја цица никој.Полошо од Бугарин може да зборува само однароден Македонец,за каков те сметам.Мене ич за историчари не ме боли.Јас сум тоа што сум заради моите предци кои гинеле за МАКЕДОНИЈА,а не за Бугарија,а најмногу изгинале од Турски,Бугарски и Српски слуги(како тебе).Е од нив и спомените за нив знам кој сум и што сум и мразам кога некој ми сере по чувствата.Затоа и не ме интересираат балкански и други федерации оти знам со кого си имам работа.Тоа ке биде уште еден начин некој да си остварува болни амбиции.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
JadeFox напиша:
strumics напиша:

Ovoj JadeFox treba da se banira bidejki covekov ocigledno ima nekoja kriza na identitetot. A takvi raboti ne se lecat po forumi. i kade toa si krsel koski prijatele? Vo Amerika? ne mi se veruva, povtorno se potvrduva toa deka si lazgo manipulator i imase problemi sam so sebe nie ne mozeme da ti gi resime zatoa idi leci se.

Kajgana Shop

На врв Bottom