Jao me isfrustrira ovaa lisicava ej.
Jao pao, se vika na kineski za impotencija, inaku bolest od koja ocigledno patis, majmune!
Abe more mangal,so treses zeleni,ne ste kradele istorija,neli gradevte spomenici na MAKEDONSKI REVOLUCIONERI u toa prokletata Bugarija bre,
Jas ne sum mangal, kretenu majmunski, tuku bugarin, i toa plav a ne crn ko tebe! Tie sto gi narekuvate makedonski revolucioneri, site do eden se deklarirale kako bugari, dodeka nieden bugarski ne se deklariral kako makedonec..zosto? (Chik pogodi)
civi pesni peete kako vasi narodni,pa ne se ni trudite da gi prevedete,cve da vi eam,ali da ne begam ja od temava kako ovoj kretenov
Ali Asen i Mustafa se turski iminja a ne makedonski zborovi, duri ni po konjukturniot vi pravopis na 'akademikot' vi Blagoj Konev.
Pesnite sekogas bile bugarski, ispeani pred grko-cincarskite falsifikatori da gi prevedat na konjukturniot dijalekt vo FYROM.
Za balkanskava.Otkako gi iscitav vasite postovi uspeav da go iskristaliziram mojot stav okolu temava:znaci,nikoj ne bi prifatil menjavanje na granici,stvaranje na "staro-nova Jugoslavija",ama mislam deka site bi se raduvale na olesnitelni okolnosti i zgolemena regionalna sorabotka,zatoa ke kazam Da za carinski olesnivanja,NE za menjavanje granici
Pa da, samo sto sorabotkata ke se odviva samo so zapadniot vi sosed, ne so drugite! Zosto? Chik pogidi)
Lele moram da se vratam na ovaa lisicava,abe kretencino edna civ toa jazik si zborel ti?m..m.. aj vrati se u deveti vek i razmisli uste ednas na Brakata Kiril i Metodij,
Brakjata bea po tatko grci a po majka bugari. Nikogas ne se deklarirale kako 'makedonci'
a koga veke go spomna Blaze Koneski,pa neli ti e sram be govedo edno da rugas covek koj go opismeni celiot Balkan,
hihihihihihi, Blagoj Konevc ni samiot ne bese pismen, majmune bedasti! kogo toj mozel da opismeni? Se razbira osven majmuni kako tebe!
da kazam za Grigor Prlicev,ti teknuva SERDAROT ti teknuva lovorov venec,.
Mi teknuva, samo toj bil Prlicev a ne prlicevski.Zosto? (Chik pogodi)
Barem nie ne vikame MERCI na blagodaram,ne ja ispustame namerno L,ligusi edni,