БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Иднината на Балканот е во меѓудржавна и регионална соработка, дури и Словенија почна да создава региони само за да може да учествува во одредени европски проекти.

На Македонија не и користи висока невработеност во Бугарија а и обратно! Развиен сосед е добар сосед затоа што го влече целиот регион нагоре.

Македонци и Бугари кога се караат кој е поголем патриот и каде е полошо за живеење, нема ништо поглупо од тоа :toe:.

А уште поглупо кога се расправате кој бил одроден а кој не бил, до кога такви муабети?
Шапка ти свалjaм за това мислене. Ке цитирам Иван Костов ( бивш министар-председател ) на Блгариja, коj наскоро збореше за воншната ни политика и дека во неа требе на главно место да е борене за един по-добар Балкан - зашто трудно една држава може да е добре, а соседите и да са зле. Ич не ми е приjатно дека каj вас има толко голема невработеност и се надевам дека скоро ке се оправите !

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Иднината на Балканот е во меѓудржавна и регионална соработка, дури и Словенија почна да создава региони само за да може да учествува во одредени европски проекти.

На Македонија не и користи висока невработеност во Бугарија а и обратно! Развиен сосед е добар сосед затоа што го влече целиот регион нагоре.

Македонци и Бугари кога се караат кој е поголем патриот и каде е полошо за живеење, нема ништо поглупо од тоа :toe:.

А уште поглупо кога се расправате кој бил одроден а кој не бил, до кога такви муабети?
Това е здрав моабет. Браво. Се согласувам на 100% со тебе. Наместо да се плукаме и да кажуваме кои каков е да соработуваме.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Шапка ти свалjaм за това мислене. Ке цитирам Иван Костов ( бивш министар-председател ) на Блгариja, коj наскоро збореше за воншната ни политика и дека во неа требе на главно место да е борене за един по-добар Балкан - зашто трудно една држава може да е добре, а соседите и да са зле. Ич не ми е приjатно дека каj вас има толко голема невработеност и се надевам дека скоро ке се оправите !

Makedonecot ocekuva podadena raka, bez ako , ama , no i tn...Bez sopki , uceni i zadni nameri...Za zal dosega edinstvena drzava so koja nemame otvoreni prasanja e Albanija i zatoa imame odlicni bilateralni odnosi..
Bugarija nemoze da ocekuva dobri odnosi so Makedonija a pritoa da ne negira...
Pratete pozitivni signali i bidete sigurni deka ke imate dobri sosedi vo Makedoncite...
Vo sprotivno ne e covecki da ocekuvate RUZHI od onoj po kogo so KAMENJA mavate...

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Makedonecot ocekuva podadena raka, bez ako , ama , no i tn...Bez sopki , uceni i zadni nameri...Za zal dosega edinstvena drzava so koja nemame otvoreni prasanja e Albanija i zatoa imame odlicni bilateralni odnosi..
Bugarija nemoze da ocekuva dobri odnosi so Makedonija a pritoa da ne negira...
Pratete pozitivni signali i bidete sigurni deka ke imate dobri sosedi vo Makedoncite...
Vo sprotivno ne e covecki da ocekuvate RUZHI od onoj po kogo so KAMENJA mavate...
Чак па со каменja..... има некои спорове помегу дражавите, ама тие на нас не ни пречат - се види дека се твори позитивна политика спремо Македониja, нема да давам примери, барем едно 10 пати са показани тука. Прашането е дали и до колко историчките спорове треба да пречат на односите мегу дражавите и граганите, както пречат на односите мегу вас и Грциja и ако во нихниот случаи това е изпровокирано от нихна страна, во нашиот ние немаме желание да бидеме во лоши односи, требе и вие да бидете така насторени. Па помегу другото според wikipedia през 2008 во Блгариja е имало 200 илjади македонски туристи, кое би требало да значи дека за голем дел од македонците нашите исторички спорове не са голем проблем.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Чак па со каменja..... има некои спорове помегу дражавите, ама тие на нас не ни пречат - се види дека се твори позитивна политика спремо Македониja, нема да давам примери, барем едно 10 пати са показани тука. Прашането е дали и до колко историчките спорове треба да пречат на односите мегу дражавите и граганите, както пречат на односите мегу вас и Грциja и ако во нихниот случаи това е изпровокирано от нихна страна, во нашиот ние немаме желание да бидеме во лоши односи, требе и вие да бидете така насторени. Па помегу другото според wikipedia през 2008 во Блгариja е имало 200 илjади македонски туристи, кое би требало да значи дека за голем дел од македонците нашите исторички спорове не са голем проблем.
OMO ilinden i nepriznavanjeto na makedonskoto malcinstvo ne se istoriski sporovi...

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
а бе шо ви е поентата,колку невработеност имало во Македонија или во Бугарија,знаиме дека во Бугарија никогаш не надминала над 10%, кај нас е 34%,ама од тие (310,000) дури 100,000 се домакинки наши и на албанците кои не ни барат работа,тка се воспитани патријархално дек ажената треба да работе по дома,од тие 200,000 половина работат на црно,затоа толку не се осека во Македонија немаштијата..........тука леже зајакот,инаку сите сакаме добро платена работа,јас би работел некаде надвор со мојата струка шумарски инженер,ако тука веке не најдам работа,па дури и во Бугарија

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Доколко разбрах ти се опитваш да докажеш дека ние учиме некаква "вештачка" историja.

За теориите - па секакви теории има каj нас, како и абсолутно на секаде, ама важното е за тие нешта за кои не се знае много добре се кажува - има неколко теории по таа тема, не се знае со сигурност. Па да не говориме дека во голем броj од тие теории никоj не верва. Ич па да не говориме че во училиште никои не ги учи тиjа теории или ако ги учат, то само се споменават.

А иначе баш ми е интересно коj толко ни се смее, jас освен македонци и некои срби ( преди време ) не сум видел некои да негира нашата историja. А и не знам што ти направихме толко на тебе у Софиja, та да собереш толкоз омраза кон нас, ако има нешто ти се извинувам и те молам да не се срдиш.
Кој рече па дека ги мразам Бугарите, не си вади погрешни заклучоци. Мене ми се смешни не ги мразам, поточно на ваквите теми за историјата. Можам да ги шамарам вербално дури не се вцрвенат ко пиперка и после до посер да ги реметам дури не попрднат од мака.

Прочитана книга ми сте и можам да ве реметам и да ве дриблам колку сакам. Само незнам како ви е вака ко ќе ви снема фекалија за јадење и чекате да смени тема некој па пишите 10 страни. Па мене вака да ме реметеше некој и да незнаев шо да кажам ќе се откажев, незнам на кое ниво на игноранција сте ама досега ако не сфативте колку сте смешни сериозна клиничка помош ви треба.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Колко са невработените каи вас брате?
Jas znam deka mnogu Bugarski vozaci na kamioni od nemanje rabota doagjaat na rabota vo Makedonija a i za pogolemi pari bidejki Bugarskite gazdi ne gi isplakjaat. Kako eden primer ja posocuvam firmata TRGOTRANS SPED od Veles,javi se tamu i ke ti dadat rabota kako vozac na kamion?

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Прочитана книга ми сте и можам да ве реметам и да ве дриблам колку сакам. Само незнам како ви е вака ко ќе ви снема фекалија за јадење и чекате да смени тема некој па пишите 10 страни. Па мене вака да ме реметеше некој и да незнаев шо да кажам ќе се откажев, незнам на кое ниво на игноранција сте ама досега ако не сфативте колку сте смешни сериозна клиничка помош ви треба.
A az mislim sto ti treba kato si4ki drugi makedonci da hodish da se redish i da chekash za viza.
Kakto lesno se dava bulgarska lichna karta ,taka lesno se i zima.
Osobeno ,koga nema nikakva polza ot neja

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Можеби ќе се препознае некој од стипендистиве:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Кој рече па дека ги мразам Бугарите, не си вади погрешни заклучоци. Мене ми се смешни не ги мразам, поточно на ваквите теми за историјата. Можам да ги шамарам вербално дури не се вцрвенат ко пиперка и после до посер да ги реметам дури не попрднат од мака.

Сериозна е работата, ама дали си се замислил дека со таа агресивност, коja не е предизвикана, никого не впечатлjaваш ? Ова ли ти чини на велик одговор и ова ли е сичко кое можеш да кажеш :

Shut the fuck up Donny!

You are out of your element! Donny shut the fuck up!
Ако ке се смееме един на друг, еве ти смеене :

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Еми тоа не беше баш смешно. Ама ова за разлика е :vozbud::pos2:
Е кое му е смешното ? Истиот приом като Синдикат - агресивно поведение като на селски момак, може и да не кажеш ништо, важно е да се изрепчиш и да се направиш на много велик.

А по прашането со Самуил - виж го клипчето со владиката малце по-назад и виж некаде има едно клипче дека Божидар Димитров вели дека ако некои му намери докази дека Самуил е бил македонски цар ке му даде 100 илjади евро ( не сум сигурен за точната цифра ).

Не сум седнал да ви се смеем на историjата - вие можете да си вервате во што си искате, ама некак не на место стои некои да седне и да ми говори дека нашата историjа била вештачка, а вашата е всепризната.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
OMO ilinden i nepriznavanjeto na makedonskoto malcinstvo ne se istoriski sporovi...
:nenene:Сакате ваша партиа во Бугариа? Да чепкате?. Регистрираите си га во Скопие молам. Па и Уставот не дозволува. Шом са грагани на БГ со права како на сите б'лгари - во б'лгарски партии и да работат за Бугариа а не за Македониjа.

јуАбе оти си терате врагове. Оти не си гледате проблемите со Албанците? Се некогаш ке им писне на БГ и тогаш за вас ке е лошо, не за нас.

Аман от вакви. Се извинувам за тонот, ама вие не си знаете интересите. Не си знаете проблемите.
Бидете живи и здрави приатели.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
:nenene:Сакате ваша партиа во Бугариа? Да чепкате?. Регистрираите си га во Скопие молам. Па и Уставот не дозволува. Шом са грагани на БГ со права како на сите б'лгари - во б'лгарски партии и да работат за Бугариа а не за Македониjа.

јуАбе оти си терате врагове. Оти не си гледате проблемите со Албанците? Се некогаш ке им писне на БГ и тогаш за вас ке е лошо, не за нас.

Аман от вакви. Се извинувам за тонот, ама вие не си знаете интересите. Не си знаете проблемите.
Бидете живи и здрави приатели.
Тоа ми го кажува некој во чијашто држава постои партија на Турците...

Kajgana Shop

На врв Bottom