- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 1.193
- Поени од реакции
- 75
Кикамика, дали ги знаеш кои се МАКЕДОНСКИТЕ НАРОДНИЦИ?Мапи кои не се објавени од МАНУ
Кикамика, дали ги знаеш кои се МАКЕДОНСКИТЕ НАРОДНИЦИ?Мапи кои не се објавени од МАНУ
Абе како сакаш врти без зборој останвате, значи во право сум. Да ми беше на ниво ќе пробаше да докажиш нешто. Знајш дека во поим ќе те уништам, а то колку и кој ме знај ич не е битно. Битно е шо те реметам во моментот тебе, а и другите неколку полтрони тука шо сте можи и од платата да ви скратат.Типичен македонски синдром на мелодрамата.Дечкото си придава сам големо значение понеже никој друг не му придава такова и живее во свој виртуален измислен свет де ремети сите бугари и цела Бугарија трепери от него :pos2:
Мани мани.Помугу себе те викаме Синдикат-страшилиштето на сите бугари:pos2:Има нешто верно в изреката-колко си по малак и ништожен како човек толкова по големо значение си придаваш сам:smir:Абе како сакаш врти без зборој останвате, значи во право сум. Да ми беше на ниво ќе пробаше да докажиш нешто. Знајш дека во поим ќе те уништам, а то колку и кој ме знај ич не е битно. Битно е шо те реметам во моментот тебе, а и другите неколку полтрони тука шо сте можи и од платата да ви скратат.
За карти имаш тема на Историја. Зошто мислиш ми го забраниа пристапот кон темата?ETNICKI KARTI -- DOKAZ DEKA MAKEDONSKIOT NAROD KONTINUIRANO BITISUVAL VO SVOJATA TATKOVINA MAKEDONIJA, ZA RAZLIKA OD DOJDENCITE OD MONGOLIJA I AZIJA:
...Those of the latter that I met were equally insistent on calling themselves neither Serbs nor Bulgars, but MACEDONIAN.....THERE SEEMED TO BE NO LOVE LOST FOR THE BULGARS IN MOST PLACES. THEIR BRUTALITY DURING THE WAR HAD LOST THEM THE AFFECTION EVEN OF THOSE WHO BEFORE THE BALKAN WAR HAD BEEN THEIR FRIENDS..."
(Foreign Office 371/11405, Kennard to A. Chamberlain, 21 April 1926, Enclosure, R.A. Gallop, "Conditions in Macedonia," 19 April 1926, str. 1).
"...He reminded Bateman that the SerWhile he agreed with Bateman "THAT THE MACEDONIAN SLAVS USED BEFORE THE DAYSOF PROPAGANDA TO CALL THEMSELVES 'CHRISTIANS' RATHER THAN SERBS OR BULGARNS," Gallop did not agree "that the Macedonians are nearer akin to the Bulgar than to the Serb." In any case, he questioned the impartiality of so-called "authorities" and emphasized THE ACTUAL REALITY THAT "NOWDAYS" THE MACEDONIAN SLAVS CONSIDERED AND CALLED THEMSELVES "MAKEDONCI."
("I should like to know the names of any authorities who are impartial," wrote Gallop. "Certainly none of the Serbian, Bulgarian, Russian, British or German ever are!"
(SOURCE: Foreign Office 371/11337, Enclosure, 23 April 1926).
Незнам зошто ти го забраниле? ако не ти е тешко пишиЗа карти имаш тема на Историја. Зошто мислиш ми го забраниа пристапот кон темата?
Затоа што врска немаш од историја, тоа е форум Историја а не Квази Историја.Зошто мислиш ми го забраниа пристапот кон темата?
Напротив, напротив Воне.Затоа што врска немаш од историја, тоа е форум Историја а не Квази Историја.
Кикамика, не наседнувај на неговото глумење жртва.
Не му давај повод да се раскрила со пропагандата од Софија, т.е. на негов ризик оди.
Епа как да не сакате да се замарате со нас.Секоја втора тема е за нас-татарите :helou:.Не само што се замарате, обсебени сте:smir:
И он коли и беси вечеИ Братот е веќе модератор и можам да кажам најмногу модерира. Брише и едитира.
По темата „БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА” најинтересно е дека на поголемиот дел од форумџиите тоа им звучи контрадикторно - Бугарите да се молеле Бог да ја пази Македонија.
Нема контрадикторност тогаш така било.