А1 Македонија (VIP)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Пасош,Л.К. возачка,кредитна картичка а по ново и здравствена книшка.
Еден док.за идентификација го комбинираш со здр.легит. или со кредитна картица и тоа е.
Прво како граѓанин на РМ ти треба да поседуваш валиден документ за идентификација а не пак за договор со оператор.
Предноста е што не е услов да си вработен,што кај другите оператори е задолжително.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Еден док.за идентификација го комбинираш со здр.легит. или со кредитна картица и тоа е.
Прво како граѓанин на РМ ти треба да поседуваш валиден документ за идентификација а не пак за договор со оператор.
Предноста е што не е услов да си вработен,што кај другите оператори е задолжително.
Абе дечко сега бев таму со лична карта и ми побараа уште еден документ за идентификација...пасош, друго тој трупот таму ништо не спомна

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Абе дечко сега бев таму со лична карта и ми побараа уште еден документ за идентификација...пасош, друго тој трупот таму ништо не спомна
Грешка си или тој или тој трупот од ВИП. За договор ти треба или ЛК или пасош а не ДВЕТЕ. И уште еден документ за идентификација (возачка, здраствена, кредитна картичка и.т.н.). Провери тука прочитај убаво ќе се увериш. :)

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Јас како граѓанин на РМ извадив ЛК во 2006 која важи до 2016, ама во 2008 пу пу неважи направија...нови ни побара оваа јебена држава
Е сега за вип не знам која е логиката со два документи...демек ЛК може да биде лажна па ај да се увериме дај уште еден декумент ма немој да ме јебеш бре

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Оваа предплатава од 279, имаш 1000 минути кон 1 вип број, и 100 минути кон сите мрежи, во тоа сите мрежи спааѓа Т-Мобиле, Оне и Вип или Вип не е?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.205
Поени од реакции
8.298
Оваа предплатава од 279, имаш 1000 минути кон 1 вип број, и 100 минути кон сите мрежи, во тоа сите мрежи спааѓа Т-Мобиле, Оне и Вип или Вип не е?

па нормално и вип спага.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
100 минути кон другите мрежи а 1000 во Вип,ако ги потрошиш бесплатните минути кон Вип тогаш се користат тие 100 мин.
Значи доколку вртиш само на Вип,тие 100 мин нема да се трошат први,туку 1000 мин.
И пак ке ви напоменам,не се 100 минути туку 100 повици. Правете разлика.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 10:17 ---
За жал такви трупци како тој што те информирал има насекаде,а највеќе во самиот оператор и call center. убаво ти одговори Lajce, покрај пасош или Л.К. треба друг док. од типот на кредитна(не дебитна),здравствена или ако си пензионер,чек од пензија,и платена сметка од струја парно телефон или друг оператор освен сметка за вода.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.205
Поени од реакции
8.298
100 минути кон другите мрежи а 1000 во Вип,ако ги потрошиш бесплатните минути кон Вип тогаш се користат тие 100 мин.
Значи доколку вртиш само на Вип,тие 100 мин нема да се трошат први,туку 1000 мин.
И пак ке ви напоменам,не се 100 минути туку 100 повици. Правете разлика.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 10:17 ---

За жал такви трупци како тој што те информирал има насекаде,а највеќе во самиот оператор и call center. убаво ти одговори Lajce, покрај пасош или Л.К. треба друг док. од типот на кредитна(не дебитна),здравствена или ако си пензионер,чек од пензија,и платена сметка од струја парно телефон или друг оператор освен сметка за вода.
oн збори за претплата од 279денари , за 1вип број е 1000мин, а кон другите вип броеви ке ги троши тие 100мин од претплатата.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
oн збори за претплата од 279денари , за 1вип број е 1000мин, а кон другите вип броеви ке ги троши тие 100мин од претплатата.
И јас мислам дека е вака како што викаш. Сепак, нека се јави во ВИП и нека си праша, или по мејл.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
точно,го испуштив моментот дека според претплатата има 1000 мин само кон 1 број на Вип.
Јас тоа што го пишав важи доколку е бесплатно кон сите Вип броеви.

kik

Член од
27 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Во план сум да земам мобилен со постпејд од 500ден.Е сега ме интересира дали се исплаќа, пошто имам лошо искуство со Т-mobile. Ме испокрадија!:mad:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Во план сум да земам мобилен со постпејд од 500ден.Е сега ме интересира дали се исплаќа, пошто имам лошо искуство со Т-mobile. Ме испокрадија!:mad:
Исплатливо ти е, посебно ако имаш луѓе што ти се на Вип со кои често комуницираш !!!
Имаш 1000 минути бесплатно кон нив - тоа ти е дневно во просек по 30-тина минути + 200мин. или околу 6 повици на ден кон другите оператори !!! Можеш на нивниот Веб да си ја пратиш сметката со детален приказ на потрошени бесплатни минути и моментално потрошен износ од претплатата
Само биди спремен на прекини во комуникација поради мрежна непокриеност, слаб 3G сигнал и навремено плаќање на сметки. Закасна ли само еден ден те заклаа + 500ки.
Јас се префрлив од Т-Мобиле (на пола месечна преплата) и сум презадоволен до сеа - во однос на тоа колку плаќаш а колку збориш... другото им е :facepalm:

П.С. Не се надевај многу на телефон(добар) пошо скоро секоаш се танки со моментален избор.... а да те стават на чекање незнам дали ти вреди - оти воопшто може и да не дочекаш

• Ми се допаѓа
Reactions: kik
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Исплатливо ти е...
Во право си за ова.
Само биди спремен на прекини во комуникација поради мрежна непокриеност, слаб 3G сигнал и навремено плаќање на сметки. Закасна ли само еден ден те заклаа + 500ки.
За ова со плаќањево, јас досега никогаш не сум платил дополнително, иако опоменуваат. На брат ми му плаќав две неплатени сметки минатиот месец и ми наплатија 2 х 590.
А тоа дека има слаб 3G сигнал, тоа не е 3G, тоа ти е тапа невидена, GPRS интернет од 390 за 1 гига и е за никаде. Срамота е да го нудат како таков. Ова не го упатувам кон тебе, чисто фрустрација кон ВИП и нивниот мобилен интернет :гомце::гомце: .

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Јас лично не познавам човек, кој не е задоволен со сметката откако се префрлил на ВИП.

Има мани ВИП, со квалитет, со пакети (нема смс, нема интернет во нив), со понуда на телефони, ама за зборување ќе се отепаш од правење муабет.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Па уште и немаат 3G...... т.е. како да имаат, тие мрежа за муабети немаат :pos:
Затоа е “се за нула“ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom