А1 Македонија (VIP)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Jas rekov odamna, otkako si zamina toj hrvatot(ne mi teknuva ni na prezime ni na nisto) i otkako dojde tamu nekoj avstriec koj valjda za kur ne go bivalo vo avstrija pa aj da proba kaj nas tuka, smenija i odnos, i kvalitet i stanaa poarogantni , voopsto ne licat na onie sto bea pred 2 godini koga jas sklucuvav dogovor.I samo kreteni ovde rasturaat tim sto pobeduva.Slicna situacija kako kaj ONE radi nepismeni idiotcinja, koi kojznae kako zavrsile faks i platile diploma propagjaat celi firmi a imaat potencijal.Strasno kako ova kaj niv n ikoj en go sogleduva covece

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Марио Цвитковиќ се вика Хрватот,и поради него Вип во Хрватска стана број 1 оператор за неполни 4 години. А сега поради лакомиве Австријци ке треснат од земја како One лани.
Трет договор треба да потпишам,и ги прашувам дали имам некаква привилегија,попуст на апарат,поради доверба и поради навремено плаќање на сметки.Ми вика таа после 2 недели размислување дека само 500 ден. можеле да ми одобрат попуст за телефон. Како и таа и јас најљубезно и кажав дека ке го раскинам договорот.
А и не ми треба договор кога има таква понуда на припејд.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
бројот за преслушување на говорна порака ?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Марио Цвитковиќ се вика Хрватот,и поради него Вип во Хрватска стана број 1 оператор за неполни 4 години. А сега поради лакомиве Австријци ке треснат од земја како One лани.
Трет договор треба да потпишам,и ги прашувам дали имам некаква привилегија,попуст на апарат,поради доверба и поради навремено плаќање на сметки.Ми вика таа после 2 недели размислување дека само 500 ден. можеле да ми одобрат попуст за телефон. Како и таа и јас најљубезно и кажав дека ке го раскинам договорот.
E toj! Alal mu vera covece na coekot ima sens. A ti barem sreken bidi 500 mochani denari ti davale popust :) mene ni tolku a imav smetki nad 3000 poveke pati.E pa znaes kako ide? Jas ke se otkazam, ti ke se otkazes, ke mu skurchi na drug da se otkaze i toa e toa.Sega mislat imaat pretplatnici pa gospod za muda go drzat.Ama zaboravile deka bas i T mobile i ONE si go okrkaa poradi takviot odnos kon korisnicite, Lugjeto a ednas se izgorat nema pak....Vip mora da smeni nesto i ova go velam so pocit zatoa sto seuste mi se omilen operator, no se dodeka ne davaat popusti beneficii i sl nema postpaid kaj niv.Nelogicno e jas da se zadovolam tamu so nekoj mochan telefon (zatoa sto nemam pari da frknam 30000 onaka od djeb) i da se pretplatam na 2 godini od mojot zivot samo radi bilo kakvo telefonce da zemam.Na zapad so niven standard em imaat na rati da kupuvaat em poeftino e e pa neka izvinat.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 12:52 ---
E toj! Alal mu vera covece na coekot ima sens. A ti barem sreken bidi 500 mochani denari ti davale popust :) mene ni tolku a imav smetki nad 3000 poveke pati.E pa znaes kako ide? Jas ke se otkazam, ti ke se otkazes, ke mu skurchi na drug da se otkaze i toa e toa.Sega mislat imaat pretplatnici pa gospod za muda go drzat.Ama zaboravile deka bas i T mobile i ONE si go okrkaa poradi takviot odnos kon korisnicite, Lugjeto a ednas se izgorat nema pak....Vip mora da smeni nesto i ova go velam so pocit zatoa sto seuste mi se omilen operator, no se dodeka ne davaat popusti beneficii i sl nema postpaid kaj niv.Nelogicno e jas da se zadovolam tamu so nekoj mochan telefon (zatoa sto nemam pari da frknam 30000 onaka od djeb) i da se pretplatam na 2 godini od mojot zivot samo radi bilo kakvo telefonce da zemam.Na zapad so niven standard em imaat na rati da kupuvaat em poeftino e e pa neka izvinat.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.559
Имам еден посебен телефон со број од ВИП и ми служи само да ми се јавуваат тие што имат бесплатни минути.
Е сега, немав ставено кредит повеќе од 1 година можеби и ми го земаа бројот. Може да се активира повторно со ставање на кредит или ќе треба да зимам нов број ?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Znaci eve kolku ne pravat debilni nashive operatori, vklucuvajki go vip....gledam sega nov telefon desire c od htc na pretplata M na 2 godini e 5.500 i si vikam pa ova e isplatlivo... i eve sto procitav kako se prodava vo Anglija, znaci za 2 godini dogovor e besplaten! SO NIVEN STANDARD E BESPLATEN , A tuka ti prodavaat kao ne znam sto da e, plus siromasna zemja, mora aek nesto da stori , ova veke nema logika!
Eve go citatot.

Both T-Mobile and Three in the UK have confirmed they’ll be carrying the Desire C, and that it will be released in June. Expect the phone to be free with a two-year contract, or around £170 on Pay-As-You-Go. At the time of writing, no information on a US release has been announced.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Имам еден посебен телефон со број од ВИП и ми служи само да ми се јавуваат тие што имат бесплатни минути.
Е сега, немав ставено кредит повеќе од 1 година можеби и ми го земаа бројот. Може да се активира повторно со ставање на кредит или ќе треба да зимам нов број ?
Бројот има важност од 1 година откако ке се активира,со секое ставање на 100 ден,се продолжува на уште 1 година. Ако е постаро(2007-08) тогаш можно е да ти е одземено и повторно пуштено во оптек,во продажба ама којзнае каде.
прашај во салон дали веќе некој го користи ако е дадено.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Samo polovina mesecna pretplata gi spasuva VIP.Veke site si odime otkako ke zavrsi dogovorot.Nikakvi benefici popusti telefoni na rati, nisto.A ovaa takanarecena promocija demek telefoni za 0 denari im e kompletna utka.Nikoj ne pagja veke an tie finti 0 denari, i mislam kolku pobrzo se sovestat od vip poubavo za niv.Ne moze bre da mi nudat smartphones a internet paket da e 400 denari plus edge.Nadvor od site logiki e ova sto pravat.ne znam koj im vodi amrketing ali e glup ko konj!

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Samo polovina mesecna pretplata gi spasuva VIP.Veke site si odime otkako ke zavrsi dogovorot.Nikakvi benefici popusti telefoni na rati, nisto.A ovaa takanarecena promocija demek telefoni za 0 denari im e kompletna utka.Nikoj ne pagja veke an tie finti 0 denari, i mislam kolku pobrzo se sovestat od vip poubavo za niv.Ne moze bre da mi nudat smartphones a internet paket da e 400 denari plus edge.Nadvor od site logiki e ova sto pravat.ne znam koj im vodi amrketing ali e glup ko konj!
дај ми подобра понуда од другите оператори, и не ми мешај тука телефони сеа, дај ми најефтина претплата и најниски цени за разговор?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
дај ми подобра понуда од другите оператори, и не ми мешај тука телефони сеа, дај ми најефтина претплата и најниски цени за разговор?
еве понуда од оне:
http://one.mk/default.aspx?pArtID=1778&pos=1

Еве понуда од вип
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/promotion/0mkd_min/index.php

Па ти реши си

П.С Јас користам многу пораки и многу интернет. Вип ме изгоре на тоа

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
еве понуда од оне:
http://one.mk/default.aspx?pArtID=1778&pos=1

Еве понуда од вип
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/promotion/0mkd_min/index.php

Па ти реши си

П.С Јас користам многу пораки и многу интернет. Вип ме изгоре на тоа
ти мене ме шибаш ли сега? кај ја поставив понуда за интернет и пораки?
јас побарав најевтина претплата и најефтини разговори, како што гледам ВИП далеку далеку има подобра понуда.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
В
ти мене ме шибаш ли сега? кај ја поставив понуда за интернет и пораки?
јас побарав најевтина претплата и најефтини разговори, како што гледам ВИП далеку далеку има подобра понуда.
За 699 денар ОНЕ нуди 3000 минути кон Оне и 200 кон други мрежи. Вип за 799 нуди 1000 минути вкупно. Уште мислиш дека те шибам?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.092
Поени од реакции
6.048
В

За 699 денар ОНЕ нуди 3000 минути кон Оне и 200 кон други мрежи. Вип за 799 нуди 1000 минути вкупно. Уште мислиш дека те шибам?
Kolku sto go razbrav covekot bara najevtina pretplata i najevtini razgovori a ne najisplatliva koja e dva i pol pati povisoka od onaa sto toj ja bara.Kaj VIP najevtinata pretplata e 280 denari vo koja se vkluceni 100 minuti kon site mrezi i plus 1000 kon eden broj na VIP a kaj ONE najevtinata pretplata e 280 denari so vkluceni 40 minuti kon site mrezi i 3000 kon eden broj na ONE.Spored tebe koja od ovie dve ponudi e poevtina?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Да ама во One за тие 280 денари имаш плус 300 смс пораки кон сите национални мрежи, 300мб интернет и 300 ммс пораки.
Остајте пола месечна претплата, тоа помина, кој си искористи, си искористи.
Моментално ништо не те влече да потпишеш нов договор со вип, кога истите услови/ привилегии ги имаш како новите корисници.

Kajgana Shop

На врв Bottom