А1 Македонија (VIP)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Тончи сега ни на ВИП не им се исплати да создаваат комплетна мрежа што ќе ја покрива цела Македонија. Еве на пример во германија има 4 оператори T-Mobile, Vodafone, O2 и E-plus. Првите два ја имаат скоро цела германија покриено, О2 има во поголем дел од градовите има добра покриеност, ама надвор е на роаминг кај T-Mobile, за третиве знам дека имаат уште послеба покриеност од О2 ама во зависност од тоа и варираат цените на разговорите, односно кој има подобра мрежа наплаќа повеќе кој има послаба мрежа кога си на нивни репетитор ти е поевтино ама кога си на роаминг е поскапо.
Една многу добра работа која ај имаат О2 што ја користам сега е Homezone а тоа е кога сум на еден репетитор , кој лично ќе си го изберам, да речеме најблискиот дома тогаш сум во таканречената домашна зона и во тој простор сум достапен на мобилнот и на еден фиксен број (значи со картицата имам и фиксен и мобилен број) и кога сум во таа зона сите разговори се многу поевтини, а повиците кон фиксната мрежа се тарифираат како да вртиш од фиксен на фиксен.
А да не го спомнувам бонусот кој го добивам како студент кој се содржи од 100 бесплатни СМС секој месец во рок од 2 години.

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Една многу добра работа која ај имаат О2 што ја користам сега е Homezone а тоа е кога сум на еден репетитор , кој лично ќе си го изберам, да речеме најблискиот дома тогаш сум во таканречената домашна зона
Ме интересира како тие знаат кај зивееш па преку најблискиот репетитор да ти наплакаат помалку?
Како рачно избираш репетитор?

и во тој простор сум достапен на мобилнот и на еден фиксен број (значи со картицата имам и фиксен и мобилен број) и кога сум во таа зона сите разговори се многу поевтини, а повиците кон фиксната мрежа се тарифираат како да вртиш од фиксен на фиксен.
Каков е тој фиксен со картица од мобилен?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ме интересира како тие знаат кај зивееш па преку најблискиот репетитор да ти наплакаат помалку?
Ти ставаат шпиун бубица и те прислушуваат : )))

Кога си во движење, мобилниот цело време се префрла на најблиската базна станица од мрежата. Кога си дома, ќе си ја избереш рачно таа базна станица дека ти е "хоум". И за симбиан има такви апликации, како потсетник, демек кога ќе стигнеш дома или на работа автоматски да те потсети нешто да направиш, сам си подесуваш.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ти ставаат шпиун бубица и те прислушуваат : )))
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Инаку да, во поновите модели на мобилни има такви опции каде и да идеш можеш да си подесиш или само да се префрли ништо комплицирано:helou:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Wifi како што ти кажа мистичен сам си избираш репетитор едноставно ја кажуваш во салон адресата кај што сакаш и тие ќе ти го наместата најблискиот репетитор за домажна зона, и така пошто мене ми излезе репетиторот кој го покрива скоро цел центар имам јас домашна зона во цел центар.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Meне често ме префрлува на Т-Мобиле од ВИП,па морам мануелно да се враќам на ВИП.
Изгледа им е слаба мрежата тука во Ѓорче.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
VIP е многу инвентивен и се надевам дека така ќе биде и овде.

Еве ја најновата работа во Хрватска

Vip over IP
Vaš mobilni telefon od sad i na računalu

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=26712428&idnews=517245

Инаку и VIP нудеше во Хрватска нешто слично како тоа со O2 во Германија, но му беше забрането да го продава мислам, затоа што било како фиксна телефонија или незнам што.

Vodafon го видов истото го нудеше и во Грција ова лето, Мобилен, Фиксен и Интернет за иста тарифа.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Meне често ме префрлува на Т-Мобиле од ВИП,па морам мануелно да се враќам на ВИП.
Изгледа им е слаба мрежата тука во Ѓорче.
Да ти кажам и јас сум во тој дел на градот, и многу често ми се случува на ВИП да зигубам мрежа поради тоа, се вратив пак на Т-МОБИЛЕ.

Малку ми е чудно зошто се случува сево ова, од проста причина што ВИП сега ја користата постојната мрежа на Т-МОБИЛЕ.

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Да ти кажам и јас сум во тој дел на градот, и многу често ми се случува на ВИП да зигубам мрежа поради тоа, се вратив пак на Т-МОБИЛЕ.
Kako prepoznavas koja e t-mobile a koja VIP? Na mojot mobilen pokazuva 2 VIP mrezi + cosmofon (T-mobile mi ja pokazuva kakao VIP) a koga imav karticka od T-Mobile pri skeniranje gi fakav T-Mobile, cosmofon i MKD03 (odnosno Vip) a sega VIP, VIP, Cosmofon. Sto li e fintava?

Т
И за симбиан има такви апликации, како потсетник, демек кога ќе стигнеш дома или на работа автоматски да те потсети нешто да направиш, сам си подесуваш.
A dali ima nekoja aplikacija na primer da se vrzam za edna baza (primer vrv na Vodno) i da go testiram dometot na telefonot?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
A dali ima nekoja aplikacija na primer da se vrzam za edna baza (primer vrv na Vodno) i da go testiram dometot na telefonot?
Не, а и не ја гледам поентата на тој тест : )))
Или занимација на клупи во маало од типот на: "ијјј, мојот фаќа 500 метри, а вашите?"

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Не, а и не ја гледам поентата на тој тест : )))
Или занимација на клупи во маало од типот на: "ијјј, мојот фаќа 500 метри, а вашите?"
Зависи кој како гледа, не е финтата да се фалам у маало туку дали има таква програма како на времето NetMonitor сто беше во старите Нокиа

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Necrophilia напиша:
ке ги тепам! не ми стигаат пораки, 60% од времето сум недостапен, исто така поголем дел од денот кога највеќе ми треба телефонот неможе да воспостави врска - единствено што ми се допадна е што за безпари ке си земеш бројче и мене ми се исплати повеќе да земам нови броеви одколку да надполонувам креди и што многу лесно едноставно и брзо се полни кредитот.

ама тоа што сум недостапен - значи дека неможам како примарен мобилен да користам од вип - а највеке ми одговара затоа што гајле ми е дали на тој што ке му вртам е на т.мобиле или на космофон или на вип или на фиксен, си знам дека следната минута разговор ке ме кошта помалку од 10 денари.
и со фрог од космофон сега е така
дефинитивно најевтини
и плус уште и 2 000 ден за разговор а плаќаш 190ден...
:zver:

Kajgana Shop

На врв Bottom