Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Тончи сега ни на ВИП не им се исплати да создаваат комплетна мрежа што ќе ја покрива цела Македонија. Еве на пример во германија има 4 оператори T-Mobile, Vodafone, O2 и E-plus. Првите два ја имаат скоро цела германија покриено, О2 има во поголем дел од градовите има добра покриеност, ама надвор е на роаминг кај T-Mobile, за третиве знам дека имаат уште послеба покриеност од О2 ама во зависност од тоа и варираат цените на разговорите, односно кој има подобра мрежа наплаќа повеќе кој има послаба мрежа кога си на нивни репетитор ти е поевтино ама кога си на роаминг е поскапо.
Една многу добра работа која ај имаат О2 што ја користам сега е Homezone а тоа е кога сум на еден репетитор , кој лично ќе си го изберам, да речеме најблискиот дома тогаш сум во таканречената домашна зона и во тој простор сум достапен на мобилнот и на еден фиксен број (значи со картицата имам и фиксен и мобилен број) и кога сум во таа зона сите разговори се многу поевтини, а повиците кон фиксната мрежа се тарифираат како да вртиш од фиксен на фиксен.
А да не го спомнувам бонусот кој го добивам како студент кој се содржи од 100 бесплатни СМС секој месец во рок од 2 години.
Една многу добра работа која ај имаат О2 што ја користам сега е Homezone а тоа е кога сум на еден репетитор , кој лично ќе си го изберам, да речеме најблискиот дома тогаш сум во таканречената домашна зона и во тој простор сум достапен на мобилнот и на еден фиксен број (значи со картицата имам и фиксен и мобилен број) и кога сум во таа зона сите разговори се многу поевтини, а повиците кон фиксната мрежа се тарифираат како да вртиш од фиксен на фиксен.
А да не го спомнувам бонусот кој го добивам како студент кој се содржи од 100 бесплатни СМС секој месец во рок од 2 години.