Моментално на една случка ми текнува.
Да речеме дека бев прво-второ одделение.Многу се плашев од забар,благодарение на една шо работеше на местото кај шо е сеа рамстор е шо беше тоа ни ја не знам,важно прво таму идев на забар и една ми го расплака мамето и од тогаш имав многу страв поготово кога ќе ја видев таа мажинката за пломбирање косата ми се креваше.
И кога бев прво бев така подуен од заб и ајде да ме носат горе на стоматологија.
Пола месец душата им ја изедов на моите.Секој ден а седнм на стол не отварам уста чим ја видам таа машинката за пломбирање.Му ја ебав мамата на докторот.И чим дојде време за пломбирање и ја почнувам-ај брои до десте па ќе почнеме- и мајка ми ќе брои и ја ај сеа назад. и ме однесоа кај една не знам кај беше 2 саати уста не сум отворил па нз како ми ја отворија.вриштње шиштење цела болница у вис ја кренав.
А пред да ме натераат секој божји ден кога идев на забар и не отварав уста и закажував за нардниот ден и уште у лфт татко ми сеа ти ќе видиш ќе те рашамарам.Убаво го јадев тогаш.
Аххх пола година поминав по тие пусти забари.
eee i ja slicna slucka sum si imala.Malecka,nekoi 4 godinki i mi otekle 2 zabcinja i mnogu sum placela,od sto me bolat.I ajde na zabolekar.A taa zabolekarkata edna nenormalna, mi go vadese zabot,ko ja da sum i kriva za se loso vo zivotot so i se desilo,i ja posle fobija od zabolekar.Ama ostanalo uste edno zabce za sreduvanje.I mama me zima od gradinka da me nosi na zabolekar, i ja uste koga sum ja videla zgradata sum si placela eden dobar saat vreme.Tamu i na doktorkata sum i pravela sceni,sum i zatvorala usta,sum ja uzvadila od takt i nea i mama.Mama me vratila vo gradinka,ama tato posle me odnese so nekolku dobri samarcinja po pat,pred da vlezam kaj zabolekarkata uste nekoe za sekoj slucaj i ne smeev da pisnam.
Uste edno drugo samarce mnogu si go pametam vo prvo oddelenie.Ucam da citam i sum citala najcesto so tato.I si citam ja ama ko da pee popot,taka sum si citala.Si gi slejuvav zborovite.I edno samarce po usta i posle nekoe vreme znaete kolku dobro i brzo sum citala...
Aaaa.I od tato si pamtam edno samarce,koga mu pustiv krv od nosot.So dedo si igravme,se stipevme za nos.I mene pusto interesno, i na tato mu se zdadov da go stipam.Ama so noktite koga go fanav,sirotkiot mu potece krv.I drugiot den na rabota tato so nokti na nosot si bese na rabota.