Туристичката сезона 2008ма, во грција поточно во Егејска Македонија - на Халкидики , беше катастрофална, барем во споредба со предходните. Овој дел од грција живвеше од наши и српски туристи, нашите веќе ги нема „секоја чест на ИСКЛУЧОЦИТЕ“. Е сега размислете вие на кој му го грлите вие! Посебно Скопјани кои се луди за „викенд у грчка“. Ми се бљува од вакви фаци и муабети. Исто како и косоварите што идат сега во Ск на шопинг , така и вие идете у грчка.
Кога сме веќе кај вакви пропаганди , ги поддржувам сите , колку и да се мали и изгледаат неважни.
Постоењето наше и градењето на нашата култура, зависи подеднакво од секоја една индивидуа во Македонија, мора од некаде да се започне и да си всадиме едно такво однесување во нашите битија, еднаш за секогаш. Колку од вас гласате за ФИР Македонија на
www.votethenation.com неважно е ама ми е понижувачки да ја гледам нашата земја на дното и се срамам пред сите кои ќе ја видат така понижена, а ние пак надуени Македонци гајле немаме. Ми се повраќа од сите Македонци кои имаат прилика да излезат од Македонија и не ја претставуваат нашата земја како што доликува , туку ја гнасат и понижуваат. (сретнав Македонка и ја прашувам на англиски:од каде си? ми вика од Југославија! Па Југославија и викам не постои повеќе, каде поточно ? Бивша Југославија ми вика! Ок девојко и јас сум од таму некаде! И и викам од Македонија да не си? ДА! - Како не ти е срам вака да се представуваш? Пази одговор: Пааа, многу луѓе не ја знаат Македонија, не знаат каде е , бла бла бла....па заради такви гниди како тебе !