Ајде да и ставиме и ние ВЕТО на Грција!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кој би рекол дека имаш 26 години.. :kesa: и дека згора на се'... се викаш РУБИН.. баш ко постовиве...скапоцени камчиња.

:pos2:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Иницијативава е...... пич мајчин... Веќе пробана и неуспешна! И самите сме си криви за тоа, никој друг стран фактор.
Се напалија сите на евтините понуди по туристичките агенции и залетаа накај грчка прошлото лето, ги заболе за вето, битно си го подобрија социјалниот стандард со шопинг у солун:tapp::tapp::tapp:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Кои тоа црни призводи ни ги бојкотираат грците бре карлос. Што извезува Македонија ? Магла ?Па нашите производи се слабо-конкуретни на нашиот пазар, а камо ли пак на пазарите во некоја од државите на ЕУ.
Па можи и нема што да се извезува но како пример еве македонските јагнина.Нее кој знае што ама сега се ближи Великден и грците ако треба од Африка ќе донесат и нема да ги земат нашите.А за кој пак големи грчки инвестиции пак ти ми зборуваш?За супермаркетите кој се отворија низ Македонија?Или за космофон?Или за стопанска банка.Или можеби за ОКТА.Која од овие популарни "инвестиции"e производствена?Која пропадната фабрика тие рестартираја.Се што инвестираја кај нас се фирми кои бркаат трговии или банкарство.А што производи грчки пак има кај нас.Фушерија.Јас не памтам кога последен пат сум купил грчки производ.Не затоа што бојкотирам нешто,туку затоа што не сум налетал на нешто грчко.Магла пријателе нас ни извезува Грција.Ќе видиме уште колку ќе работи и ОКТА со квалитетот нивни.И на крај краева јас мислам дека и не и е сеедно на Грција да се откаже од "славните инвестиции"koи покриваат 30% од нашата уште "пославна"економија која ја немаме.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Можеби од досегашните практики оваа пропаганда се прикажува како неуспешна !

Но еве гледам скоро сите се согласувате со овој проглас - па зожто тогаш да прекинеме да го практикуваме и да ја зголемуваме неговата масовност !!

јас баш мислам дека обратното е потребно - повторно и повторно да ја промовираме пропагандата , да ги афирмираме овие идеи...и да се обидеме да бараме нови приврзаници !!

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Туристичката сезона 2008ма, во грција поточно во Егејска Македонија - на Халкидики , беше катастрофална, барем во споредба со предходните. Овој дел од грција живвеше од наши и српски туристи, нашите веќе ги нема „секоја чест на ИСКЛУЧОЦИТЕ“. Е сега размислете вие на кој му го грлите вие! Посебно Скопјани кои се луди за „викенд у грчка“. Ми се бљува од вакви фаци и муабети. Исто како и косоварите што идат сега во Ск на шопинг , така и вие идете у грчка. :vozbud:

Кога сме веќе кај вакви пропаганди , ги поддржувам сите , колку и да се мали и изгледаат неважни.
Постоењето наше и градењето на нашата култура, зависи подеднакво од секоја една индивидуа во Македонија, мора од некаде да се започне и да си всадиме едно такво однесување во нашите битија, еднаш за секогаш. Колку од вас гласате за ФИР Македонија на www.votethenation.com неважно е ама ми е понижувачки да ја гледам нашата земја на дното и се срамам пред сите кои ќе ја видат така понижена, а ние пак надуени Македонци гајле немаме. Ми се повраќа од сите Македонци кои имаат прилика да излезат од Македонија и не ја претставуваат нашата земја како што доликува , туку ја гнасат и понижуваат. (сретнав Македонка и ја прашувам на англиски:од каде си? ми вика од Југославија! Па Југославија и викам не постои повеќе, каде поточно ? Бивша Југославија ми вика! Ок девојко и јас сум од таму некаде! И и викам од Македонија да не си? ДА! - Како не ти е срам вака да се представуваш? Пази одговор: Пааа, многу луѓе не ја знаат Македонија, не знаат каде е , бла бла бла....па заради такви гниди како тебе !

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
a da i objavime vojna...sto ce se ebavame ne kupuvaj od vamu,ne kupuvaj od tamu...direkno be u epicentar na supakot....pa sto bide neka bide...koj e za vojna:vozbud:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
a da i objavime vojna...sto ce se ebavame ne kupuvaj od vamu,ne kupuvaj od tamu...direkno be u epicentar na supakot....pa sto bide neka bide...koj e za vojna:vozbud:
Јас сум за војна, леле ако ги победеиме што ќе ги праиме:pos2:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
а зошто војна кога можеме терористички напади да организираме (поевтино е) или ако не можеме ние, тогаш да платиме терористи платеници

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Џабе, ти нема да отидеш али на секој еден што нема да отиде ќе отидат по 30 други македонци. Полно луѓе со кои имам правено муабет кога ќе им кажам дека не треба да отидат во Грција или да купуваат нешто грчко ради тие причини викаат дека кур ги боли и дека не се замараат со такви работи (луѓе од 15 до 50 години), така да грците ни го прават ова пошто им се може, не знаат што дегенски народ сме и го искористуваат тоа. Не треба некој друг да не уништи доволни сме си самите на себе.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
cotek,cotek i toa u najlon vreca so kopac....zasto u najlon vreca?
za da gledat koj gi tepa, a da ne se isprljat ulicite:nesum:
Така е инаку пак ќе не глобат казна за загадување на околината. И зошто? затоа што сме згрчиле од ќотек едни грчишта:smir: :pos2:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Џабе, ти нема да отидеш али на секој еден што нема да отиде ќе отидат по 30 други македонци. Полно луѓе со кои имам правено муабет кога ќе им кажам дека не треба да отидат во Грција или да купуваат нешто грчко ради тие причини викаат дека кур ги боли и дека не се замараат со такви работи (луѓе од 15 до 50 години), така да грците ни го прават ова пошто им се може, не знаат што дегенски народ сме и го искористуваат тоа. Не треба некој друг да не уништи доволни сме си самите на себе.
Затоа му даваат и метли на граница да му метат.Тоа е Македонецот.За жал.Немора да му ја свиткаат кичмата,сам ќе си ја свитка.

Kajgana Shop

На врв Bottom