Тоа се вика висок Македонец :
И да знаеш дека е така и зошто некому тоа треба да му смета, а посебно зошто на на тебе
Не. Понакогаш е потребно да и погледнеш на вистината во очи. А вистината вели дека грците контролираат над 30 % од економијата во Македонија, што пак од друга страна ќе значи дека со толку проценти се застапени и во вработеноста во државава, исто како и со даноците кои ги плаќаат по разни основи.
Значи едно се факти, а сосема друго е курчење од фотеља на форум.
А што тие факти треба да ме направат понизен и да голтам се што ќе ми сервираат?Не се лупам во гради се обидувам само да кажам дека јаремот кој ни го ставија не им дава за право нивните факти да ги понижуваат нашите
Јас на пример користам мобилна телефонија на Т-Мобаил, точам бензин од Макпетрол, немам кредит во Стопанска и не пијам Узо.
Треба ли тоа да значи дека сум поголем Македонец од некој друг ?
Да се дообјаснам:
Т-Мобаил користам бидејќи немам навика често да менувам броеви.
Од Макпетрол точам бензин, бидејќи бензинската ми е успут.
Немам кредит во Стопанска, бидејќи во ИК Банка имам пријател.
Не пијам Узо, затоа што пијам шток.
И јас користам Т- Мобаил од истите причини, бензин ретко точам, кредити не користам од причини познати секому, работам со ситен кеш и живеам од паричката што сам ќе си ја спечалам, не пијам узо и алкохол, пијам само сокови.
Како ќе ме дефинираш ти мене, и во која група ќе ме сврстиш ?
Голем.
Среден.
Мал, македонец ?
Тоа ќе ти го одговорам кога официјално ќе побараш од мене да ти направам анализа ама во темата што се занимава со тоа прашање?
И да не ми кажеш, ти верувам, бидејќи после првото арогантно однесување од страна на чиновничето во грчката амбасада пред осум години, на грчка територија немам згазено.
Јас многу поодамна заради истите причини
Па ти настапуваш од позиција на власт. И што ?
Со што ти мене ми се потчини па ми велиш дека јас настапувам од позиција на власт, не јас настапувам од позиција на полемизирање на дадена тема на форумов.
Инаку чисто информативно, подфорумов е именуван како Политика и вести.
Благодарам на укажувањето, извини не видов.
И дај посочи каде тоа јас плукам ?
Од претходната твоја реченица каде што ме потсетуваш како е именуван подфорумов извлечи одговор каде ти плукаш.