Ајде да и ставиме и ние ВЕТО на Грција!

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
за хулиган, веро уште многу одамна го бојкотирам, стопанска банка ја поминувам без да ја приметам освен ако ми се приплука, космофон морав да земам од нив 3Г пошто беа единствен понудувач на пазарот и така

цемент не ми треба, нафта и нејзини деривати исто така пошто сум еколошки освестен и секаде одам со велосипед, а леб купувам не од жито лукс туку од локална фурна заради јакнење на локалната комунална економија

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Луѓето земаат кредити за да одат на одмор во Грција а ние ќе сме ставале вето? :raz:
Тие навистина заслужуваат вето а и нашите царинарници на границите треба да се однесуваат идиотски со нивните граѓани како и тие што се однесуваат со нас па да видиме тогаш дали нема да попуштат?

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
за хулиган, веро уште многу одамна го бојкотирам, стопанска банка ја поминувам без да ја приметам освен ако ми се приплука, космофон морав да земам од нив 3Г пошто беа единствен понудувач на пазарот и така

цемент не ми треба, нафта и нејзини деривати исто така пошто сум еколошки освестен и секаде одам со велосипед, а леб купувам не од жито лукс туку од локална фурна заради јакнење на локалната комунална економија
Добро бе бате...ти знали вето ставе...

Сја за чудо ќе го испратам прогласов до веснициве да видам дали некој ќе го објави !

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Вето бе!
Максимален бојкот на грчки производи...
Ама...касно...многу ни „влегоа“ економски...Со пушки и тенкови не им е потребно...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Вето бе!
Максимален бојкот на грчки производи...
Ама...касно...многу ни „влегоа“ економски...Со пушки и тенкови не им е потребно...

Море да сака власта да го избрка грчкиот капитал може лесно да го замени ...
...ама тоа не им одговара на нашите “ценети“ политичари во последниве 20 год..

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Море да сака власта да го избрка грчкиот капитал може лесно да го замени ...
...ама тоа не им одговара на нашите “ценети“ политичари во последниве 20 год..
Со кои ке го замени? Аиде затварате сите грчки фирми. А лугето дека работат тамо и нихните семеиства колко са и шо ке ручат?
Аз сум од лугето декс нси ного мразат грците(малаките)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.907
Со кои ке го замени? Аиде затварате сите грчки фирми. А лугето дека работат тамо и нихните семеиства колко са и шо ке ручат?
Аз сум од лугето декс нси ного мразат грците(малаките)
Ке ги замениме со бугарски инвестиции па нели Бојко најави експлозија од инвестиции во Македонија:)

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
А да направиме ние партија Македонска Радикална Партија ?!

Па на дело да ги спроведеме овие замисли?!

Муа ха ха ха

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
А да направиме ние партија Македонска Радикална Партија ?!

Па на дело да ги спроведеме овие замисли?!

Муа ха ха ха
ааа оти да не????

Јас баш мислам дека таква ни требит..

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Зошто да не можи ако напраиме силна пропаганда дека за секое користење и правење промет во компании made by greece ИМА СВОЈ СУБСТИТУТ !!

Можиме да користиме услуги на наши компании, да купуваме во наши продавници , наши производи , да летуваме во охрид, Преспа , Дојран или ако веќе сакаме на море во Хрватска, Црна гора, Турција или некаде на друго место
Кога го чита човек сето ова мерак е.Но Хулиган пред некое време кога имаше тема за рекламите и кога се пуштаја оние реклами "Купувајта македонски производи" "Произведено во Македонија некој овде правеше есап колку троши владата.Како се трошат нашите пари.Е сега се заборави тоа и се се враќа на почеток.Значи сепак тоа било потребно.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Кога го чита човек сето ова мерак е.Но Хулиган пред некое време кога имаше тема за рекламите и кога се пуштаја оние реклами "Купувајта македонски производи" "Произведено во Македонија некој овде правеше есап колку троши владата.Како се трошат нашите пари.Е сега се заборави тоа и се се враќа на почеток.Значи сепак тоа било потребно.
Куповната моќ на граѓаните го диктира изборот, кој пак е директно зависен од конкурентноста на она што се нуди.

N

n/a

Гостин
Ставете и.
:toe:

Само што јас мнооогу сумњам дека овој прекрасен народ ќе успее да се лиши од задоволството да троши пари у Тесалоники дур од сите страни го кудат и пцујат.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Куповната моќ на граѓаните го диктира изборот, кој пак е директно зависен од конкурентноста на она што се нуди.
Грците имаат поголема куповна моќ па ги бојкотираат нашите производи.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Грците имаат поголема куповна моќ па ги бојкотираат нашите производи.
Кои тоа црни призводи ни ги бојкотираат грците бре карлос. Што извезува Македонија ? Магла ?Па нашите производи се слабо-конкуретни на нашиот пазар, а камо ли пак на пазарите во некоја од државите на ЕУ.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Додека ние се договараме како да и ставиме вето на Грците,тие веќе успеаа да ни стегнат уште едно за ЕУ,итоа преку Чешка која сега е председател на ЕУ и која веќе со сигурност тврди дека Македонија немала никаков напредок во реформите па вратата за преговори со унијата била затворена за Македонија на малку подолг рок,колку и да не лажела владата дека не е така и дека сме биле на праг пред преговори.:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom