Ауфвидерзен Македонијо!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И еден куп вери измешано. Пред некоја недела со еден пријател индиец јадевме во ресторан и порачува телешко. Се зачудив и го прашувам нели не јадите Индијците телешко или грешам, да ми објасни... Ми вика христијанин сум јас, 20% можда ги има во Индија христијани. Ме изненади типацот.
Иии си се мешал со Индијци у Германија, не ти е срам бе? :D

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Zimi ta**kov se prerodile. Nema so koj na kafe da sedne,site na niv so prst pokazuvaat. Nema prijateli,drugari,drugarki,nema nisto,samo ponekoja para (i toa ne site). Dojdenec e dojdenec kako sakas vrti go poimot. Sekojpat ke bide graganin od vtor red. Na zapad gi mrazat balkancite,bez razlika za koja licnost se odnesuva.
Ko so rekov mislete mu ja. Doktorite ajde de neka trazat ksmet tamu,ama drugive bogami gabe vremeto ke si go izgubat.
Абе ти не си возможен бе! :pos: :pos: :pos:

Sent from my Nexus

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Иии си се мешал со Индијци у Германија, не ти е срам бе? :D
Ризикував да ме протераат од Германија. :confused:
Ветив дека нема да ми се повтори веќе и нареден пат ќе се потрудам плинот на посилно да го вклучам во комората. ЗИП ФАЈЛ!!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ризикував да ме протераат од Германија. :confused:
Ветив дека нема да ми се повтори веќе и нареден пат ќе се потрудам плинот на посилно да го вклучам во комората. ЗИП ФАЈЛ!!!
А од каде пари во ресторант да јадеш? Или се позајми од некој Германец?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ama Kina e edinstvenata najmokna drzava so najgolema etnicka i verska raznovidnost. Vo drzavata ima 70+ razlicni etnicki zaednici, od koi Han populacijata e najbrojna (onie koi zborat mandarinski i kantonski).
Абе што е Кина една етнички мешана што да ти кажам....92% Хан Кинези и останатите 8% што се од друга етничка група се од иста раса со Хан.
Дури и тие малку малцинства што ги имаат се константен извор на проблеми и единствено нешто што може да ја дестабилизиа Кина (Тибет и муслиманите на западот).
Кина е една од етнички најчистите држави во светот со 92% од популација која припаѓа на една етничка група.
Затоа се и силни....

Етнички мешани држави може да опстојат,да бидат стабилни и силни само таму каде што има мелтинг пот.Односно стварање на нова нација како доселеничките држави САД,Канада, Австралија, Аргентина,Бразил и сл.

Во Европа е тоа многу поинаку .Поимот германец има етничка позадина,исто како и полјак и македонец и србин и албанец.....Турчинот може да биде германски граѓанин колку сака,ама германец никогаш нема да може да биде.Исто како што јас и да сакам не сум Ирец на пример.
Затоа во Европа кога ќе добијат уште некој процент повеќе имирантите (и тоа неевропските,тие се исклучиво проблем) ќе биде беља.....голема беља.Европејците имаат среќа што имигрантите,бар сеуште не се толку заинтересирани да влегуваат во политиката и да го контролираат системот.
Полека и тоа се менува,најмногу во Франција......веќе на локлано ниво на многу места мнозинството или значаен дел од советниците се имигранти од Африка или Арапскиот свет.
Моментално ако не се лажам 1/4 од родените во Франција се со неевропско потекло.Најголемиот дел од нив муслимани...
Тоа значи дека во наредните 20-30 годни процентот што ќе го достигнат муслианите е најмалку 25%.Тоа е апсолутниот минимум.Имигрантите имаат константен прилив на нови луѓе од матичните земји,кое никако не се намалува поради страшниот фертилитет што го имаат.Домородното население нема деца,имигрантите имаат поголе фертилитет (деца родени на една жена)....така да очекувај Франција да се соочи со еден многу голем проблем во иднината.
Истото важи за скоро сите развиени европски земји

Башка што некои народи како германците на пример веќе не можат да се вратат.Ја поминаа точката од која според демографијата нема враќање.Од сега натаму се иде кон споро изумирање на цела една група кое ќе треа долго ради натрупаната резерва од претходните генерации.
Жалосно,но вистинито....

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
А од каде пари во ресторант да јадеш? Или се позајми од некој Германец?
Од дома ми пратија по автобус. Знаеш како е овде, се нема веќе пари, не е Германија тоа што беше.
Најдобро ќе биди да накупам едно печес коли, гољфој најарно турбодизел, па да си дојдам во Маќедоња златна вечна и пари да напрам. Чунки таму е живото поубав, така барем сретсело велат валволин & компани.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Африканците кои стасуваат во Италија со кану ги товараат и ги префрлаат во Германија :D Само Италијаниве да се исчистат. Потоа Германциве ги земаат и ги товараат назад. Така си се забавуваат. Кога ќе стасаат по втор пат Италија, ги прегазуваат од ќотек и со кану си пребегуваат кај ќе ги однесе ветрот.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
одлична тема http://forum.kajgana.com/threads/Германија-денес.2179/
поготово мислењата на АБЦ
Germanija "pishti" so 5% nevrabotenost?A nam ni e "prekrasno" so 40-50% nevrabotenost?Pa ajde be bidete realni barem ednash vo zivotot vie vo dijasporata,zarem ne znaete deka Makedonecot raboti za plata od 100 evra mesecno a cenite se duri i poskapi od germanskite na nekoi proizvodi.
Pa ako Germanija "pishti" nie treba da si go "trgneme" kuburot,oti se naogame "pod dnoto".Na Germanija i predstojat teshki denovi,mnogu teshki,tolku teshki shto za brzo vreme nema da mozat da pijat po 20 piva na den tuku samo 19.
Pred Makedonija ima svetla idnina,se ceka moment da oskape strujata za 50% a so toa i se shto znaci "zivot" za Makedoncite.Odvaj cekame da se izbrkaat ushte 20 000 rabotnici vo cii firmi visi stecajot na vrata,pa im bilo losho na Germancite.......
Sepak Germanija ima socijalna politika,toa ne smeete da go zaboravite.Ako nemash rabota ti dobivash socijalen stan so plateni javni davacki a ke dobiesh i nekoe evro kolku da preziveesh.Vo makedonija dobivash stan pod nekoj most ili kraj nekoja reka "sklepan" od kartoni i drug otpaden materijal,mozebi ke dobiesh po pola evro na den da kupish leb kako socijalen slucaj a od rabota ti preostanuva "preturanje" po kontinjerite za gubre kade mozebi ke najdesh kutija so margarin vo koja ima ostanato eden "namaz" za lebot shto mozebi si go dobil od socijalnoto da ti bide povkusen.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
God only knows; еве Игорче пренел статистика од Германија:
Германија денес:

Поред сега објавените податоци од пописот 2011 (Zensus 2011) Германија има 80,2м жители што е за 1.5м помалце од очекувајната. 6.2м жители се странци (со негермански пасош). 15м Германци имаат миграциско минато, што значи дека или тие не биле родени во Германија или еден родител не бил роден во Германија. Повеќе од пола од оваа група се повеќе од 20 години во Германија. 20% или 16.5.м жители се над 65 години стари. Нешто над 10м од жителите има универзитетско образование, 28,3% имаат матура, 26,9 имаат средно образование до 10то одд. (не е матура) а 35,6% имаат средно образование до 9то одд (најслабо средно).

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Па нормално во Македонија остануваат само докторите / хирурзите што наместо слепо црво ќе ти извади некој бубрег или слично.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Се’ повеќе англичани живеат од помош- НЕ ИМ СЕ РАБОТИ
со 1473 британски фунти месечна помош- не ни помислуваат да се вработат
We get £17,680 a year in benefits, buy 40 cigs a day, have a laptop and a home with 47-inch TV.. why work?

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4764841/Why-work.html

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ama Kina e edinstvenata najmokna drzava so najgolema etnicka i verska raznovidnost. Vo drzavata ima 70+ razlicni etnicki zaednici, od koi Han populacijata e najbrojna (onie koi zborat mandarinski i kantonski).

Да па тоа ми беше зборот и таму има мешан народ ама ипак доминираат кинезите... Смешно е во денешно време да збориш за нација во една држава кога секаде населението е испомешано..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
We get £17,680 a year in benefits, buy 40 cigs a day, have a laptop and a home with 47-inch TV.. why work?

Сан е нешто како бетер Шител кај нас, не линкај вакви шитови.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

+ Сега баш листав некои страни и форуми дека доста се селат за Австралија токму од Англија... Зошто како појма немам... Само знам ете дека се жалат нема пари вака така... А баш фунтата е јака валута еве и статијата што ја постира ти се гледа дека не им е лош животот...
--- надополнето: 30 јули 2013 во 23:00 ---
God only knows; еве Игорче пренел статистика од Германија:

Остај ти тоа.. Ќе ги снема германците ти викам... Ние македонците ќе опстоиме пошто сме нација која си ја сака државата :cool:

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Сан е нешто како бетер Шител кај нас, не линкај вакви шитови.
срања или не - сепак е реалност у англија- каде со соц.помош живеат и никад немаат намера да се вработат, за разлика од Македонија каде платите на многумина им се бетер од странска социјална помош

Kajgana Shop

На врв Bottom