Ауфвидерзен Македонијо!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
За @valvoline , читај и плачи

Германците се се‘ побогати

Паричниот имот во Германија достигнува постојано нови рекордни вредности, истовремено Германците вредно ги отплатуваат своите долгови. Економски најсилен град во земјата е Волфсбург.
Она што не и‘ успева на Германија како држава, им успева на граѓаните како приватни лица - тие ги отплатуваат своите долгови. Посебно висока стапка на отплата бележат потрошувачките кредити во првиот квартал од оваа година, соопшти вчера (29.07.) претставник на Бундесбанката во Франкфурт. Германските граѓани отплатиле кредити во вредност од речиси 4 милијарди евра, што при историски ниските камати е нешто изненадувачко, велат банкарите. Паричниот имот на Германците во првиот квартал од годинава се зголемил на нов рекорд - 4.992 милијарди евра. Во него спаѓаат пари во готовина, вредносни хартии, банкарски заштеди и акции, а не се вклучени недвижностите, автомобилите и уметничките дела.
Паричниот имот на Германците расте во континуитет со децении, со исклучок на одредени периоди, на пример, во третиот квартал на 2011 година поради турбуленциите на берзите. Во 1993 година паричниот имот на Германците изнесуваше околу две илјади милијарди евра, во 2003 се зголеми на 3,6, а денес е околу пет илјади милијарди евра.
Волфсбург „лежи на пари“
Институтот на германската економија од Келн изврши споредување на брутодомашниот производ по глава на жител во градовите, при што дојде до изненадувачки податок - економски најјак град во Германија, во кој луѓето имаат најмногу пари на располагање, е Волфсбург. Таму отпаѓаат околу 92.600 евра по глава на жител од брутодомашниот производ. Во банкарската метропола Франкфурт на Мајна, втор град на листата, по глава на жител доаѓаат околу 82.700 евра.
Меѓу десетте први не успеа да влезе ниеден од германските големи градови: Берлин, Хамбург, Минхен и Келн.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Драга Леандра, на секоја убавина има и крај, а тоа можеби не бргу, али за 30 години сигурно ќе стигне. Секој што тврди дека во Германија не се живее убаво лаже и тоа многу. Имаат таква социјала, инфраструктура, медицина, економија, услови што можат сите да сонуваат.Тоа е таа супериорност и надмоќ на Ариевецот што Германија ја граделе генерации и генерации претходно, но веќе таа идеална слика почна да се руши и паѓа.

Од друга страна Германија денес има 16 милиони граѓани коишто имаат мало или скоро никакво германско потекло. Таму неретка слика е да видиш некој Аљи, Рамиз, Теута, Емина, Ердоган, Таркан, Един, Халибешљиќ, мулато со мајка Германка.Неретка слика таму е да видиш девојка со шамија и ориентален изглед да има мајка Германка или било што германско. Секој град во Германија денес имас свој “мал Истанбул“, свој арапски, црнечки, азијатски кварт со што почнаа нивна “егзотична“ култура којашто ние ја изучуваме по училиштата да им наметнуваат на вековното германско население таму. На секој турски празник пола згради на терасите има истакнато турско знаме.

Сиот свој генетски материјал и предиспозиции тие ги фрлаат во име на пеколот наречен мулти културизам .

И , сето тоа се случува во рок од 50 години, а што ќе биде во наредните 50 години ако продолжи трендот на катастрофален наталитет кај Германците и потреба од работна сила?Тогаш Германија ќе биде како Детроит во Америка.Што ќе биде во иднина кога процентот на небелци таму ќе достигне критична точка како што оваа година новороденчиња во Холандија, Париз, Лондон се од неевропско потекло и кога утре тие на 18 години ќе имаат право на глас да одлучуваат и свои партии? Ќе им текне на Турците ќе менуваат имиња на улици, школи, да се слават турски државни празници во Германија и мал милион други работи.

Хахах... Друже си ме изнасмеал со постов требало да си коментираш во чек дис аут делот... Ако германците како нација пропаднат незнам кој друг ќе опстане...

Сигурно нема ние... со 30 % албанци во државава ако не и повеќе... Гледаш дека во светот све се менува, сегде има мешан народ, секој иде на подобро... Ама да ми збориш за оваа нација која е срушена до темел неколку пати и пак се издигнала и кога во време на светска криза сите пропаѓаат САД гледа да краде што е можно повеќе ресурси од другите земји германциве чоече ич таквото не ги боли... Кој ја спаси Грција од банкрот? Македонија?

Не се секирај ти за нивниот наталитет тие ако сакаат пак ќе ја повторат идеологијата на Хитлер барем за тоа сум уверен... Само навивачките групи да ги пуштат да демолираат малку ќе видиш како ќе се исчисти... не е Германија Македонија па да си прави секој што сака... Си ја сакам својата држава ама кога нешто не чини признавам дека има нации многу боље од нас !

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Да знаете што ми се денеска случи и за која бедна плата јас со средно образование што сум и преговарав.. ми иде да се отрујам!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Da de,laži si se sam sebe i drugite pecalbari. Nekoi si priznavaatt sto e kako e,ama radi parite ke ja goltnat gordosta i svoeto jas. Osven parite tamu nema nisto. Sto ponasever toa ponecovecki odnosi. Se nema nikakvo postuvanje ni za familija,ni za prijateli,ni za komsii itn. Nisto. Sekoj vtor e peder,narkomani ednocudo( ne deka kaj nas gi nema)

Ќе те замолам да појдеш во партија да видиш што му прави македонецот на македонец, ќе те замолам да појдеш во селата кадешто има и штабови и градоначалници а нигде со прст не е мрднато ... А секоја година се одвојуваат средства за тоа... Ќе те замолам да појдеш во фабриките каде што газдите плаќаат вработени за 10 или 11.000 денари без договор за работа, без ништо тешки вмровци...

После ти ли ќе збориш дека тука имааат луѓето топли односи? Ај фамилија пријатели да... Ама општо како народ топлина? дај не ме јеби жити се :cautious:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Хахах... Друже си ме изнасмеал со постов требало да си коментираш во чек дис аут делот... Ако германците како нација пропаднат незнам кој друг ќе опстане...

Сигурно нема ние... со 30 % албанци во државава ако не и повеќе... Гледаш дека во светот све се менува, сегде има мешан народ, секој иде на подобро... Ама да ми збориш за оваа нација која е срушена до темел неколку пати и пак се издигнала и кога во време на светска криза сите пропаѓаат САД гледа да краде што е можно повеќе ресурси од другите земји германциве чоече ич таквото не ги боли... Кој ја спаси Грција од банкрот? Македонија?

Не се секирај ти за нивниот наталитет тие ако сакаат пак ќе ја повторат идеологијата на Хитлер барем за тоа сум уверен... Само навивачките групи да ги пуштат да демолираат малку ќе видиш како ќе се исчисти... не е Германија Македонија па да си прави секој што сака... Си ја сакам својата држава ама кога нешто не чини признавам дека има нации многу боље од нас !
Јас никаде не им гледам сеир на Германците и дека тие ќе пропаднат, а ние ќе опстанеме. Темата е за Германија и затоа зборував за Германија.

Мешање народ и раси е стварање глобални овци и робови коишто нема да пружаат отпор на ништо и нема да имаат припадност кон ништо и ќе се лојални кон ништо.

Мешан народ нема секаде. Тоа немој никој да те лаже. Ова моментално се случува само во Европа и Северна Америка коишто се доминантно белачки. Други држави и те како имаат анти емиграциони политики и воспитување..

Ако мислиш дека расното мешање води кон подобро тогаш си во голема заблуда. Тоа води кон дебилизам и губење на генетскиот материјал што ги красело тие нации низ вековите како Германците, Словените, Викинзите и многу други.

Германија се издигнала милион пати, затоа што ја издигнал Германецот со своето знаење и генетска способност, а не Турци, Ш*птари, Црнци, Азијати. Голема е разликата.

Ако очекуваш ти навивачки групи да ти решаваат економски, демографски, научни, социјални или било какви проблеми тогаш подобро сите колективно да се убиеме.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Da de,laži si se sam sebe i drugite pecalbari. Nekoi si priznavaatt sto e kako e,ama radi parite ke ja goltnat gordosta i svoeto jas. Osven parite tamu nema nisto. Sto ponasever toa ponecovecki odnosi. Se nema nikakvo postuvanje ni za familija,ni za prijateli,ni za komsii itn. Nisto. Sekoj vtor e peder,narkomani ednocudo( ne deka kaj nas gi nema)
Па чекај како сега, нели немаше пари таму?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Јас никаде не им гледам сеир на Германците и дека тие ќе пропаднат, а ние ќе опстанеме. Темата е за Германија и затоа зборував за Германија.

Мешање народ и раси е стварање глобални овци и робови коишто нема да пружаат отпор на ништо и нема да имаат припадност кон ништо и ќе се лојални кон ништо.

Мешан народ нема секаде. Тоа немој никој да те лаже. Ова моментално се случува само во Европа и Северна Америка коишто се доминантно белачки. Други држави и те како имаат анти емиграциони политики и воспитување..

Ако мислиш дека расното мешање води кон подобро тогаш си во голема заблуда. Тоа води кон дебилизам и губење на генетскиот материјал што ги красело тие нации низ вековите како Германците, Словените, Викинзите и многу други.

Германија се издигнала милион пати, затоа што ја издигнал Германецот со своето знаење и генетска способност, а не Турци, Ш*птари, Црнци, Азијати. Голема е разликата.

Ако очекуваш ти навивачки групи да ти решаваат економски, демографски, научни, социјални или било какви проблеми тогаш подобро сите колективно да се убиеме.
Priajtele go otupe so belci crnci i mesanje rasi. Sekoj post na sekoja tema ti e ist-rasizam. Verglas u mesto. Tamu kaj sto e mesan narodot tamu ubavo se zivee. So vakvo razmisluvanje ti si samo za u Vevcani ili Mariovo tamu imas cista nemesana rasa.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
За @valvoline , читај и плачи

Германците се се‘ побогати

Паричниот имот во Германија достигнува постојано нови рекордни вредности, истовремено Германците вредно ги отплатуваат своите долгови. Економски најсилен град во земјата е Волфсбург.
Она што не и‘ успева на Германија како држава, им успева на граѓаните како приватни лица - тие ги отплатуваат своите долгови..

Се исплаќаат стари долгови задолжувајќи се со нови долгови.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Priajtele go otupe so belci crnci i mesanje rasi. Sekoj post na sekoja tema ti e ist-rasizam. Verglas u mesto. Tamu kaj sto e mesan narodot tamu ubavo se zivee. So vakvo razmisluvanje ti si samo za u Vevcani ili Mariovo tamu imas cista nemesana rasa.
Ако мене местото ми е во Вевчани тогаш тебе местото дефинитивно ти е во школските клупи да научиш да пишуваш и читаш пред се.

Секаде се живее убаво, ама на телевизија и претставување на таа слика што ти треба да ја видиш и знаеш.

Пред да разглабуваш ти за расизам седни и прочитај што е расизам од светски научници што и самите себеси се сметале за расни идеалисти. Ако мислиш дека народот таму кај што е мешан убаво се живее и дека тоа е добро те прави подобро личност гадно се лажеш. Тоа не те прави подобра личност, туку наивна. Голема е разликата, а ти пронајди ја сам.

Само објаснувам што ја чека во иднина Германија и каде ќе стигне во иднина. Многу светски империи пропаднале и ништо не е вечно така да приказни дека Германија никогаш нема да пропадне е само бајка и илузија.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Јас низ моето патување во Европа запознав Ш*птарка која има мајка Швеѓанка, а татко и е Ш*птар од Македонија. Таа не е муслиманка, не се декларира како Ш*птарка, но има ш*птарско име и њушка што оддалеку се гледа и приметува.

Така да твоето православно бело дете ти можеш до утре да му ставаш германски имиња и се останато, но него тоа нема да го направи генетски Германец, затоа што генетски изглед и физиономија на просечен Македонец и Германец е и те како различна. Во Македоније не секој деклариран Македонец е и “белец“. Светла боја на кожа не те прави Белец тоа треба да ти е јасно.Има приличен број Македонци коишто имаат монголоидна физиономија поради резултат на ропства, миграции и се останато. Од далеку се приметува кој е Германец, а кој не е и кој е мешанец. Мене во Нови Сад не ми требаше ни 2 минути да детектирам девојка дека има турски гени во неа и кога ја прашав дека изгледа многу како Турчинка истата ми одговори дека татко и е Турчин , а таа има српско име.

a ovoj pa slikarov....sve u boi sto gleda....drugar ne ti e lesno na tebe...so e najinteresno ni ti ne si belec.....i tebe predcite ti gi ebele turci 500 godini....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па чекај како сега, нели немаше пари таму?
Немаше ни педери али сега God only knows; и нив ги здогледа :)

Остај го валволин, живеел во 30м2 со 5 мажи, од кај без пари па и на педери налетал кутриот :pos:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сестра ми ги финализира документите за добивање работна виз, уште еден месец останува додека не добие формално решение за работна виза во Чешката Република. Со таа виза таа ќе има поголеми шанси за работа било каде во Чешка, ама приоритет и е да го положи тамошниот државен испит за фармација кој е бесплатен. Македонскиот државен испит чини 1000 евра.

Почнав по малце да гледам филмови на чешка синхронизација и да играм игри со чешки дабинг. Добар е јазикот - многу зборови се ептен слични на српскиот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Чим почнале да го чукаат у станот нека земе да го искористи тоа и да напраи профит.

После коа ќе дојде на одмор у Македонија ќе збори по роднини као требало да го испоти гзот за да напраи кеш :icon_lol:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Се прашувам само од каде ти се тие информации. Ја баш спротивното го мислам од што го напиша.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Се прашувам само од каде ти се тие информации. Ја баш спротивното го мислам од што го напиша.
Игорче ко што знам и ти си со работа у Германија или грешам?

Дај кажете што како за коа ќе дојде некој што навистина го интересира нешто за работата таму да не го земе за пример неговото мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom