Meh, прво викаш "за ништо друго" не ги бива, потоа викаш, за објекти. Нема врска. Не се секирај ти, имам чуено како е и на други брендови. За другите брендови... Еnlighten me
Па за ништо друго освен ЗА рок свирки. А под ОБЈЕКТ не ја есапев твојата дневна соба ами ги есапев кафани,клубови,дискотеки. Мислам дека сум појасен :smir:
Домашна употреба.
Ако гледаш сите фирми што ги набројав се за домашна употреба, ама во право си... требаше да пишам и тоа.
Али еве чекам. Инаку јас колку што знам сега Harman/Kardon, Yamaha и Pioneer се најдобри производители на појачала.
Shoot!
не е битно КОИ фирми ќе ги набројам,пошто познавам мал милион,па затоа те прашав дали ти треба нешто за дома или планираш да опремуваш некој јавен објект.
Еве ќе направам од двете по еден мој личен избор па псоле прокоментирај ако сметаш дека нешто НЕ ЧИНИ,мада шо чисто сумљам.
За дома:
DENON,ROTEL,HARMAN/KARDON,B&W,GENELEC,TANOY,CANTON,ONKYO,MARANTZ,INFINITY,BOSE (за ова греота е да коментираме,ВРВ!),MS (mordaunt - short) Доста се или?
За објекти:
EV (electro voice),MARTIN(Mach),DYNACORD,RCF,FBT,PROEL (овие proel не ми се нешто нај нај,ама можат да звучат ок),EAW (чудо од кутија)
FUNKTION ONE - Ова е нешто боли глава! Кој слушнал,знае! 
(Провери по сите светски клубови ова е сегде наместено,специфични по форма на кутија,страшна работа!)
појачала/снагатори: CRESTAUDIO - Број еден снагаши,за ова тврдам со глава! идемо даље: Inter-M,EV,CROWN...наброив некои што се број еден по сите светски стандарди за кутии и за појачала.Веќе докажани и по снага и по квалитет
И за секој добар систем за да биде штелуван како шо треба си сака и добра скретница/процесор/овердрајв...А тоа е незаменливиот DBX!
Alpine, Keenwood, JVC ги заборај?

добро иначе Alpine е најмногу аудио опрема за коли... другиве и така и така... ама најдобри појачала од Пионир не постојат... а Јамаха прави ептен добри звучници
П.С. Dynacord заборајв
Сите 3 што ги наброја главна таргет група има се cаr system-ите. Yamaha се каде каде послаби од некои други за звучници,но за разлика од тоа јамаха си ја знае работата во делот на музичките инструменти.Топ бубњеви,сајзери и гитари :smir: