- Член од
- 27 јуни 2019
- Мислења
- 59
- Поени од реакции
- 41
Како професор е еден од подобрите на Машински али како политичар е катастрофа или пак намерно е квиско ставен на чело на вмро за зајко да спроведе све у овие 5 години без проблеми. Додека беше Грујо ја не го ни приметив овој човек у политиката, тек кога го мењаа на конгрес прв пат го слушнав и видов.според мене и не е толку арогантен колку што не го бива за политика, не знае како треба ма да веке неколку години е во шемата требаше да научи
А зине лаже овој.. 100 пати у 5 години поднесува оставка и прима порака а никако да се деси тоа.Одлично !!
После оваа изјава уште во 7 саат ќе се нацртам пред гласачкото место. Поголема мотивација од ова нема.
Немам ништо со никоја партија, нит у штаб сум бил некад нит книшка имам. Кај мене немаше премногу гужба прошли пат, 6и30 им отидов и дали 4-5 души беа пред мене. Едино фингерпринтот дупеше па чекав некоја минутка поише. А за бутање на шилегов дефинитивно идам, не мислам и наредни 4 години да го гледам пијан на телевизија и да ветува нешто што никад нема да го оствари или трамваи да ми праи, а Данела што ќе направи ќе видиме, може иста ќе биде и она.За извинувам у старт ако си со искрени намери. (Пошто ми мириса на штабски бот, со мрсни амбиции)
Ама, да искачаш и да се гужваш и чекаш ко стока *по втор пат, за да бутнеш некој неспособен со некој што највероватно Скопје ќе го направи како Дубаи (сарказам)...
Веруваш у тоа шо збори он ? Од кога излезе на тв да се колне у жица, у предци дека нема ништо да мења ја прекинав да го рецкам и да го сфаќам за озбилно.Скопјани, ве молам искористете ја шансава и да не го гледаме Муртинецот веќе. Кажа дека избориве во СК биле all in, спружете му ројал флеш.
Ако имаш асални и модерни возови со ефтини карти верувај дека ќе има народ што ќе се вози. Не е исто да идеш со дурмо турс 6 саати 50км и со воз за 30мин на пример, плус што е посигурно и поудобно у ново да се возиш со клима или парно него у автобус со 16 милиони км од 92ра без кочници.Исто, колку луѓе на дневно/неделно ниво се возат со Воз?
Значи правиме муабет која е потребата и колку ќе се користи нешто -т.е дали ќе ги оправда парите.
Секад носеле дуи гласачи од странство.. Дали од Косово, Швицарска, Аустриа не е битно, они така опстојуваат на власт 20 години.Во Кичево орките се мобилизирале да гласаат и од Дијаспора, организирам превоз до Керчево ќе имало од еу земји. И после некој ќе ми каже гласај за сдсм кои намерно вештачки им ги дадоа Кичево Струга на орките да се мнозинство и Скопје да дое до 20% со ебено Чајлане да е под Скопје кој никој жив не ни знае дека постои тоа село. Знаат дека се иселени оркиве и таму спас се бара. Да дае бог да тепа наш човек таму.
Д У И во пaниka: Дијacпората повикува да гласа за нивниот кандидат во Кичево
Кичевската дијаспора ги повикува „сонародниците да гласаат за кандидатот Албанец“ во Кичево Обединетата кичевска дијаспора преку соопштение ги повика сонародниците да заминат во татковината, со цел, како што велат, да се гласа за кандидатот Албанец во Кичево во вториот круг од локалните избори, пренinfomax.mk
Че се мења сељачкото со скопското крило викаш а ? Рада ли е наследникБранко ќе си ја постигне целта односно моќно алиби за одржување на конгрес за смена на Заев поради дебаклот на изборите.
Кога се глеа на телевизија мислам и самиот дека не си верува шо збори...Не ти треба цело видео...само 20 секунди се доволни....
ПС.прво земи Хелекс од 100 милиграми пред да го гледаш видеото....
Откако почнаа кампањите за избориве само нешто против вмро зборат, 2 збора немаат кажано што ќе направат ако пак ги гласаме нив... Де со Мицко не знаеш на што си, де Грујо е крив, глас за Данела е глас за Грујо.. вмро тера нормална кампања со ветувања овие идат против вмро, сакам да знам овие пациентиве шо гласаат за нив на шо дроги се.. Колку и да сакаш некоја партија ако гледаш дека изиграваат мајмуни ќе се тргнеш. Бар на овие избори имаше многу опции за гласање, не беа само вмро и сдс главни кандидати.Добро бе ова северњациве, абе има ли на светов нешто помизерно и поодвратно од нив!?
Цело време после завршувањето на прв круг каде што убедливо ИЗГУБИЈА, тераат црна кампања.
Де зол народ сме биле ние што не сме ги гласале, де се приклучиле кон ѓаволот тие што прешле кон опозиција итн, итн.СДСМ Куманово: Градоначалникот во заминување склучи пакт со ѓаволот
Од поднесување "независна кандидатура" до зависноста од гласовите на ВМРО-ДПМНЕ. Максим...kanal5.com.mk
Секој ден по некоја нова гадотија од нив. Самобендисани ѓубриња. Тоа се оние луѓе што кога ќе пувнат, велат дека на ружа мириса.
Од препотентноста кога зборат на ТВ, сигурен сум дека полнат пелени.
Па не доликува на еден политичар, колку и да е морон во права смисла така да се изразува. Но тоа е оној очаен северен крик на тежок пораз.
Па да можат, сигурен сум дека сите што не сме ги гласале би не натовариле, би не фрлиле на Голи оток и би не пострелале таму.
Значи дефинитивно си се докажуваат во најдоброто нивно светло, како најодвратно нешто што Македонија го имала во 30 години наназад на власт.
Од се срце им посакувам ПОРАЗ од невидени размери на 31ви. Потоа набрзо, сакале или не ќе летнат и од Влада.
Откако ќе се случи тоа, само да се молиме да не се повтори. Да ги паметиме засекогаш како едно лошо, многу лошо минато, дури и во учебник по историја да ги пишува.
Наш тепа таму.. Гледав еден шпон постар на тв баш збореше дека и они имало шанси у голем дел да гласаат за нашиот од причина што другиве маме му ебале на Кичево. Исто ко у Тетово шо Теута ништо нема направено више 10 години.Отворена поддршка од СДС за Фатмир Дехари во Кичево. Едвај некако се поклопија коцките во тој град да се воспостави некаква рамнотежа и да има градоначаник Македонец кој барем теоретски би имал шанса да го спречи тоа што отворено се тера таму, и ете ти ги комуњарските измеќари на Али Ахмети, ќе излезат и ќе гласаат за терористот на УЧК да продолжи да ги иселува од градот.
До вчера Максо им одговараше и го бустаа а денес бил агент на Грујо Болни се у тоа мозоците, им нема спас...СДС отидоа full retard, сакаат да ја стигнат разликата во Скопје а фураат филм прогресивци/урбани Vs. режимот/злото. Само партиските кадри можат да ги извадат со овој филм, додуша ќе ги извадат и другите да гласаат против. Прогресивци ќе излезеле да ги гласаат...
Во Куманово изјавиле: Максо е кандидат на режимското ВМРО. Ова кога ќе го чуе симпатизер на ВМРО во Куманово прво што ќе му падне на памет е: не планирав да гласам ама сега ќе видите
Добро бе, каде со ваква кампања? Тие финти со доброто и злото палеа во време на Бранко и Рада, пред 20 и кусур години, кога се уште се идеализираа страните. Сега кога сите знаеме што калибар се сите, овие излегле да расправаат за доброто и злото. Страшна работа.