Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Не знам од каде имаш идеја дека те мразам, јас тебе воопшто и не те познавам. Немам потреба да се иницирам, едноставно мојата слободна волја не ми го кажува тоа. Можеби понатаму.
Те интересираат би-сексуалци? И дали има такви ритуали? Бо бо бо... види што ми кажа...
Хм... ок... :) Твое си е тоа...
Сите знаеме дека Кроули во одредени периоди бил бисексуалец. Но тоа не значи дека и иницијантите во О.Т.О. мора да се тоа или пак ритуалите да се врзани со секс...
Има есеј на мојот блог во врска со магиката и злото. Таму е даден добар пример како сето тоа се надминува. Ашијах и нејзиното влијание мора да се блокираат преку Руах за да се оди до Нешемах. Технички кажано за еден ритуал.
Оди на мојот блог и таму има ритуали и види дали некаде има нешто за секс или слично.

П.С. Ах ти од видеото ги виде само голите тетки. Штета за тоа... ќе го изгледаш уште еднаш и ќе прочиташ нешто поеќе за Озирис и за Сатурн кој што си ги јаде своите деца. Голите тетки се за такви ко тебе да не разберат што гледаат. Што се палат сеуште на анималните страсти и им бега се друго од пред очи и од ум.

П.П.С. Ајде ајде не мора да се правиме до толку невини де... не си ме познавал, ама добро знаеш што сум. Почнав и јас да дознавам ти кој си.
Не ме интересира твојата слободна волја... Иднината ќе покаже.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Те интересираат би-сексуалци? И дали има такви ритуали? Бо бо бо... види што ми кажа...
Хм... ок... :) Твое си е тоа...
Сите знаеме дека Кроули во одредени периоди бил бисексуалец. Но тоа не значи дека и иницијантите во О.Т.О. мора да се тоа или пак ритуалите да се врзани со секс...
Има есеј на мојот блог во врска со магиката и злото. Таму е даден добар пример како сето тоа се надминува. Ашијах и нејзиното влијание мора да се блокираат преку Руах за да се оди до Нешемах. Технички кажано за еден ритуал.
Оди на мојот блог и таму има ритуали и види дали некаде има нешто за секс или слично.

П.С. Ах ти од видеото ги виде само голите тетки. Штета за тоа... ќе го изгледаш уште еднаш и ќе прочиташ нешто поеќе за Озирис и за Сатурн кој што си ги јаде своите деца. Голите тетки се за такви ко тебе да не разберат што гледаат. Што се палат сеуште на анималните страсти и им бега се друго од пред очи и од ум.

П.П.С. Ајде ајде не мора да се правиме до толку невини де... не си ме познавал, ама добро знаеш што сум. Почнав и јас да дознавам ти кој си.
Не ме интересира твојата слободна волја... Иднината ќе покаже.
Јас ја имам прочитано единствено Магика без солзи и мали парчиња овде онде за Телемата, ти кажав и претходно дека Алистер ми беше интересен како човек од причина што е инспирација за голем дел музичари од 60ти и 70ти години и знам понешто од неговата биографија.
Филозофијата на телемата колку што имам прочитано ми е океј, што лично мене ми пречи, односно не ми пречи туку не се согласувам и не е во мојот светоглед се токму тие ритуали, хиерархија и некои правила. Немам никакви аспирации да станам телемит, барем не во овој живот најискрено.

За останатото ќе се разбереме по ПП.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Философијата произлегува од ритуалите и магиските формули. Хиерархијата не би ја дискутирал, секако е дадена во нашите документи и се достапни јавно, може да се разгледа, да се размисли зошто така, како...
Но, штом не е тоа во твојот светоглед во овој живот, се гледаме некој нареден. :)
Ако не се разминиме ;)
П.С. Еве уште еднаш за сите што вели R.A. Wilson за Кроули:

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
А како дојде ти до констатацијата дека кабалата била куп од невистини? Што знаеш ти за неа?
Така другар ти кажа...ти текнуе?
Бисерот и збунувачкиот и бесмислен остаток....читај што пишуваат другарчињата твои на темата. А не знам ништо посебно за кабалата, не ни сакам да знам....не осеќам никаква потреба уствари.
Ти што научи од кабалата?
Сигурно не те направила помудар....тоа го приметив како поминува времето.....напротив.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 10:11 ---
Не знам, тоа со евреите си се расприкажи :)
И запознај се со кабалата, врескањето „не вистина“ за се што тебе не ти одговара или пак не ти го разбира умот, не значи дека не е вистина.
И МАРШ да прочиташ нешто за темава на која коментираш, бидејќи не си на патеката на темата...
Батали го... тој само трчи од тема на тема и скока и вреска.
Алистер по мене бил лудак.....а лудаците и мајсторите се многу слични. Имаат инсајд у работите бидејки перцепцијата им е од надвор од матрицата.
Така да А.Кроули има можеби нешто у неговите книги...не знам не сум читал многу многу, али од друга страна е луд.
Не луд према дефиницијата на Бонапарта, туку стварно луд :)

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
SUMMARY OF CROWLEY’S SEX MAGICK SYSTEM
VII° Adoration of the phallus as Baphomet, both within and without
VIII° Interaction with something outside the closed vessels of the vagina and the anus
IX° Interaction inside the vagina with either the blood or the secretions of a woman when excited
X° Impregnation + fertilisation of an egg + the act of creation or succession (e.g. election of the OHO)
XI° Two-folded: i) Isolation in the anus where it is considered unable to interact with anything at all ii) interaction with excrements (one of Crowley’s preferred ingredients) and small amounts of blood (when small wounds occur through the intercourse), mucus and of course the mucous membranes that lead directly into the blood supply, etc., etc.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Прашањето е да знаеш колку ТИ си луд. Колку самиот се познава човек, па потоа да понуди дијагноза за другите и решение за истата ако ти е волја.
Тоа е телемата. Кроули си го помина животот лудо, што денес голем број од младите способни луѓе едвај можат да пробаат од тој луд живот и нормално плачат за таков живот.
Ти сеуште не прогонуваш? Мислев дека си се откажал... Ти си бил експерт за високите степени во О.Т.О. бре момче, не сум знаел.
Види види чудо од твоја страна. А не си ниту инициран во првите степени на Човек на Земјата! Самоиницијација во О.Т.О.? Изјасни се еднаш да знаеме што толку ми те боли во врска со О.Т.О., чуствувам дека има нешто, но постојано го потиснуваш тоа. Ослободи се од маката... фрустрациите нема да ти помогнат.

Од кој форум го собра ова инаку? Коенинг е авторот?
Имаш искуство во врска со овие степени и знаеш кои се ритуалите (и кое О.Т.О., според Коенинг имало поеќе :) ) или од некоја книга ти е собрано ова и го пласираш како вистина(ок или само го пласираш)?

Јас лично не можам да зборувам за тие степени (не сум VII, ниту пак за друг степен би зборувал со неиницирани, нормално) а од книги кои зборуваат за степените во О.Т.О. не верувам многу како и од нет извори (до сега се што сум видел за степените нема врска откако ќе се помине истиот, не знам од каде таа бујна фантазија на авторите).
Така да не можам да кажам што е вистина а што не во врска со степените, освен да тврдам без знаење дека е вистина нечие туѓо мислење (во случајот на P.R. Koening).
А не сакам да тврдам вакви работи за точни, бидејќи ако си запознаен со уредувањето на Редот ќе знаеш дека ова и не е точно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Така другар ти кажа...ти текнуе?
Бисерот и збунувачкиот и бесмислен остаток....читај што пишуваат другарчињата твои на темата. А не знам ништо посебно за кабалата, не ни сакам да знам....не осеќам никаква потреба уствари.
Ти што научи од кабалата?
Сигурно не те направила помудар....тоа го приметив како поминува времето.....напротив.
Ти многу нешта приметуваш, ама никако да приметиш дека обидите да прикажеш нешто како невалидно, бесмислено, глупо итн, без да го познаваш истото, те прават тебе да испаднеш во тоа светло во кое се обидуваш да ги прикажеш другите.
Незнаеш ништо, ама сепак одлучи дека е куп од невистини, уште и мене ме оцени каков сум.
Ако не осеќаш потреба да дознаеш ништо, што бараш на овие теми? Или мислиш дека начинот да се стане помудар е да ги направиш останатите да изгледаат поглупи?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Ти многу нешта приметуваш, ама никако да приметиш дека обидите да прикажеш нешто како невалидно, бесмислено, глупо итн, без да го познаваш истото, те прават тебе да испаднеш во тоа светло во кое се обидуваш да ги прикажеш другите.
Незнаеш ништо, ама сепак одлучи дека е куп од невистини, уште и мене ме оцени каков сум.
Ако не осеќаш потреба да дознаеш ништо, што бараш на овие теми? Или мислиш дека начинот да се стане помудар е да ги направиш останатите да изгледаат поглупи?
Не се нервирај бе, Кроули не ли те научи на мирен ум?
Мое право е да ја оцрнувам оваа доктрина, зашто и како другите ќе проценат....ти сигурно немаш капацитет. Очигледно те влечат одредени ентитети, кој да знае зошто.....како и да е, ти не си битен другите се битни.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 22:28 ---
Прашањето е да знаеш колку ТИ си луд. Колку самиот се познава човек, па потоа да понуди дијагноза за другите и решение за истата ако ти е волја.
Тоа е телемата. Кроули си го помина животот лудо, што денес голем број од младите способни луѓе едвај можат да пробаат од тој луд живот и нормално плачат за таков живот.
Да ти каже бато за лудоста......нема таа степени. Или си или не си луд, нема помеѓу. Друго, не можеш да знаеш дали си луд, ако веќе си луд....и други да ти кажуваат секој ден џабе е, иако сумњам дека би биле нормални истите. А се се сведува на една проста работа, а таа е во која состојба си. Буден или спиеш, не луд или луд...тоа ти е. Така да праксите во тој поглед се многу далеку од целта.....можеш ти и цел живот да си седиш со скрстени нозе и џабе да биде....незнам со Бафомет како ви оди. Може он ќе ви отвори очи.
Baphomet, "this Goat is called also Strength, and standeth at the Meridian at the Sunrise of Spring, and it is his Nature to leap upon the Mountains. So therefore is he a symbol of true Magick.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се нервирај бе, Кроули не ли те научи на мирен ум?
Мое право е да ја оцрнувам оваа доктрина, зашто и како другите ќе проценат....ти сигурно немаш капацитет. Очигледно те влечат одредени ентитети, кој да знае зошто.....како и да е, ти не си битен другите се битни.
Незнам кај виде нервоза во мојот пост. Тоа е факт а не нервоза, неможеш да критикуваш, оценуваш или оцрнуваш нешто кое не го познаваш. Исто како што неможеш да кажуваш за некого дали има или не капацитет кога не го познаваш. Ти си на форумов две - три недели, јас сум две години, неможеш ти да ме оценуваш мене. Впрочем темава е за Кроули не за мене, имаш опција за праќање приватни пораки доколку сакаш со мене нешто да се докажуваш, во спротивно ќе бидеш офтопик.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Незнам кај виде нервоза во мојот пост. Тоа е факт а не нервоза, неможеш да критикуваш, оценуваш или оцрнуваш нешто кое не го познаваш. Исто како што неможеш да кажуваш за некого дали има или не капацитет кога не го познаваш. Ти си на форумов две - три недели, јас сум две години, неможеш ти да ме оценуваш мене. Впрочем темава е за Кроули не за мене, имаш опција за праќање приватни пораки доколку сакаш со мене нешто да се докажуваш, во спротивно ќе бидеш офтопик.
Што се деси со ова? Каде исчезна...
Intolerance is evidence of impotence.?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
--- надополнето: 11 јули 2012 во 22:55 ---
Intolerance is evidence of impotence.
Aleister Crowley
Ти ме цитираш прв, и тоа утна што сакав да потенцирам.....како и да е, на темата сме. Алистер Кроули и Бафомет...која е врската?
Инаку,.Intolerance is evidence of impotence.......
е релативна работа, вие сатанистите треба да знаете најдобро. Ако некој ти влезе у двор убиј го....така ли беше?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти ме цитираш прв, и тоа утна што сакав да потенцирам.....како и да е, на темата сме. Алистер Кроули и Бафомет...која е врската?
Инаку,.Intolerance is evidence of impotence.......
е релативна работа, вие сатанистите треба да знаете најдобро. Ако некој ти влезе у двор убиј го....така ли беше?
Нема утка, ако за нешто немаш познавање ниту интерес да го спознаеш, тогаш неможеш ниту да даваш оцени за истото. Ти самиот кажа дека немаш познавање ниту интерес да дознаеш, а сепак се дрзнуваш да делиш квалификации.
Што се однесува до поврзаноста на Кроули и Бафомет, т.е. што преставува Бафомет за него, тоа е многу добро објаснето во "Кига на Лаги":
Книга на Лаги
33​
Бафомет
Бафомет – Sopha
{Kappa-Epsilon-Phi-Alpha-Lambda-Eta Lambda-Gamma}
Црн двоглав орел е Бог; дури и Црн
Триаголник е Тој. Во неговите канџи носи меч;
да, остар меч тој држи во нив.
Овој Орел е изгорен во Големиот Оган; но ниту
еден пердув не е спален. Овој Орел е проголтан
во Големото Море; но ниту еден пердув не е намокрен. Така
лета Тој во воздухот, и фрла светлина на земјата на Негово задоволство.
Така зборуваше IACOBUS BURGUNDUS MOLENSIS
Големиот Мајстор на Храмот;
и за БОГОТ со Магарешка Глава не се осмели ни да проговори!
* * *
Коментар
33 е бројот на Последниот Степен во Масонеријата, кој беше доделен на Братот П. во 1900 година од вулгарната ера од Дон Хесус де Медина-Сидониа во Мексико Сити.
Бафомет е мистериозното име на Богот на Темпларите. Орелот опишан во првиот стих е оној на Темпларите(нема врска со албанци).
Овој масонски симбол, сепак Братот П. го идентификувал со птица, која е господар на четирите елементи, а со тоа и на името Тетраграматон.
Jacobus Burgundus Molensis починал од маченичка смрт во Париз 1314 година од вулгарната ера. Тајните на неговиот ред не беа загубени и сеуште неговите наследници ги пренесуваат на оние достојните, како што е соопштено во последниот дел, кој навестува знаење за тајно обожавање, за кое Големиот Мајстор не зборува.
Орелот може да се поистовети, иако не сосема, со Соколот, за кој е претходно зборувано(се мисли на претходна песна од Книга на Лагите).
Тој е можеби и Сонце, егзотеричен објект на обожавање кај сите разумни култови; не смее да се помеша со другите објекти од мистичниот кафез со птици: лебед, феникс, пеликан, голуб и така натаму.
Иницијалите на IACOBUS BURGUNDUS MOLENSIS, I.B.M. се почетните букви на Трите Столба на Храмот, чиј збир изнесува 52=13×4, NB(на еврејски Бет Нун[се чита од десно на лево])=Син.
За толеранцијата и правото да го убиеш оној што влегол во твојот "двор", објаснето е во Liber Oz:

1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.
2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;
да престојува каде му е волја;
да се движи по површината на земјата по својата волја.
3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;
да пишува што му е волја;
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;
да се облекува како му е волја
4.Човекот има право да љуби како сака –
задоволете се во љубовта како сакате, кога и со кого ви е по волја. Al I.51
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
“Робовите ќе служат” -AL I.58
“Љубовта е закон, љубов под волја”. -AL I.57

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Нема утка, ако за нешто немаш познавање ниту интерес да го спознаеш, тогаш неможеш ниту да даваш оцени за истото. Ти самиот кажа дека немаш познавање ниту интерес да дознаеш, а сепак се дрзнуваш да делиш квалификации.
Што се однесува до поврзаноста на Кроули и Бафомет, т.е. што преставува Бафомет за него, тоа е многу добро објаснето во "Кига на Лаги":

За толеранцијата и правото да го убиеш оној што влегол во твојот "двор", објаснето е во Liber Oz:

1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.
2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;
да престојува каде му е волја;
да се движи по површината на земјата по својата волја.
3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;
да пишува што му е волја;
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;
да се облекува како му е волја
4.Човекот има право да љуби како сака –
задоволете се во љубовта како сакате, кога и со кого ви е по волја. Al I.51
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
“Робовите ќе служат” -AL I.58

“Љубовта е закон, љубов под волја”. -AL I.57
Прво треба да има Свест па после волјата сама од себе ќе се појави...
Значи 99% (според ова 5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.) од луѓето најчесто ќе треба да се убијат себеси... најчесто самите себе сме си пречка само што сме вешти во барање на изговори и виновник однадвор...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прво треба да има Свест па после волјата сама од себе ќе се појави...
Значи 99% (според ова 5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.) од луѓето најчесто ќе треба да се убијат себеси... најчесто самите себе сме си пречка само што сме вешти во барање на изговори и виновник однадвор...
Секој човек мора да ги надмине сопствените пречки, да ги разобличи сопствените илузии. Сепак, други можат да му помогнат да ги оствари тие две и можат целосно да го оспособат да избегне многу лажни патеки, кои не водат никаде, а само ги искушуваат уморните стапала на неиницираниот аџија. Понатаму, тие можат да осигураат дека правилно е испробан и испитан, зашто има многумина кои за себе мислат дека се Мајстори а не ни стапнале по Патот на Служење кој води дотаму. - Алистер Кроули.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom