- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Ја земав и Летизен и Авил и Лоратадин. Ништо не ми помогна. Можеби Летизенот (кој, секако, наместо два пати дневно по 10 мг ја го земав 4 пати по 10 мг) ми помогна малку, ама после тоа ми беше многу полошо.Авил се осетно полоши од Летизен и Лоратадин, а како најдобри јас би ги препорачала Летизен. Иако, Летизен се подобри за акутна алергија, за хроничните се подобри Аериус или Цезера, па видете со подобар алерголог кое од овие највеќе би ви одговарало. Алергијата на полен е прилично зезната работа. Капки за очи користите? Има едни добри, Патанол се викаат и доста помагаат. За затнат нос, спреевите што ги напиша Аурора. И нерви вежбање од март до септември-октомври со затнат нос и расплакани очи
Апокалипто, патем, за алергијата на оси/пчели (т.н. пчела-оса-стршлен) има многу ефикасна вакцина. Само, за таа никако приватно, во државна болница има одличен доктор за тоа, ако сакаш можам да ти дадам телефон и име.
И ај и јас да си се пофалам со алергијата на ванкомицин/едицин (антибиотик) од кој отеков и почнав да се гушам. Со гордост си ја носам :icon_cool![]()
За очи, ја не смеам да ставам ништо освен едни капки поради тоа што носам леќи и пред извесно време имав инфекција на очите.
Инаку, кај мене веќе почна. Од пред 2 недели ни можам да зборам/дишам/голтам, ништо. Незнам дали е на нервна база, ама со било која тревка да дојдам во допир, ми станува многу полошо од претходно.