Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Во денешново општество е многу значајно да се учи информатика и да се знаат барем некои основни операции на компјутер. Албанскиот е далеку од неопходен да се учи и јас воопшто немам желба да го научам. Како и да е како што вика дедо ми колку повеќе јазици знаеш толку си побогат. Значи и албанскиот секако би користел доколку се познава ама не по цена на замена на информатиката.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
На брат ми школо му тргнаа Информатика му ставија ОТП-шо рече Точкест да шмиргла дрвца.Сето тоа за да има доволен фонд часови наставникот шо предава ОТП.

Значи тоа е изборен предмет,а они насилно им избраа на децата.

Он топик:Информатика во секој случај да имаат константно сите од 4-5одд нагоре.

Албански пожелно ,нека тргнат ОТП или некојси Екологија.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Дефинитивно информатика многу понеопходен предмет, но не е на одмет и албанскиот.Јас учам приватно и не е толку тежок(иако го учам тој "литературниот")треба малку објаснување од добро поткован професор.Но доколку би бирала дефинитивно понеопходен предмет е информатиката веќе се е поврзано со неа:toe:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.717
Поени од реакции
11.556
Информатика !! Шо ке ми е Албанскиот ебан јазик

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Никогаш не би учел Албански,се сложувам колку повеќе јазици знаеш толку повеќе вредиш,ама Албански да учам NO WAY!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Албански или Информатика???па добро бре шо избор е ова???
Информатика нормално.Никој со сила не може да ме натера да учам шќиптарски,иако не исклучувам да го научам во иднина ако имам потреба од него(за бизнис и сл.)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Информатика, фала Богу.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Нормално дека информатиката е најпотребна. Дури и мислам дека освен македонски јазик, треба да се забрани да се учат другиве јазици (освен светските). Срамота е во Македонија да се изучуваат и други јазици освен македонски.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
ИНФОРМАТИКА, нормално! Ова е Македонија, што ќе ни албански?

Ја само онаа година имав информатика, сега у 8-мо имам ОТП.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Ова ке Македонија зашо учите Англиски или Француски или Германски ?!?!
Можеби како втор јазик изборно да се постави ДА...ама место информатика никако...глупост е да смениш информатика со јазик(освен ако јазикот не е програмски што е глупаво да се постави во 8одд).Реално гледано со информатика ке се срекаваме многу многу повеке за неколку години одколку со Албански(и сеа е така де...)
Недека имам нешо проив албанскиот, напротив би го изучувал коа би имал шанса(читај слободно време)....

п.с. Македонски, Англиски во некој школи има и Германски/Француски па уште и Албански да убацат....глупости, ке ги збрлават децата.

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Не навлагам и нејкам да започнам некои препуцавања на етничка база...Само сакам објективен моабет околу тоа што е повеќе потребно како предмет за изучување на основците...Албанскиот јазик или Информатика...Темава ја отварам инспириран од фактот дека во неколку училишта на некои генерации предметот Информатика им бил заменет за Албански јазик
Димко, драг мој комшо. Изгледа дека некоја дезинформација си слушнал, прочитал. Ја сум осмо одделение, ни ја тргнаа информатиката, но не учиме албански. Додека петите, шесите и седмите ги учат и двата предмета. Не знам зашто како е вака, ама така е. :)

А иначе, најдобро е да се учат двата предмета.

п.с. Кенгур, тежок националиста си бил ти бе. :tapp:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
љиверпуљ фањ, кај го забележа тоа? за предмет правиме муабет, така!?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кога веќе дошле до такво супер решение нека пробаат Информатика на Албански.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Информатика нормално.. Информатиката е 13013121 пати попотребна од Албанскиот јазик...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас би информатика. И тоа како задолжителен предмет.
Албански...нека биде изборен.
А кадар за Албански по истоков тешка работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom