Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.903
Поени од реакции
3.186
Сакале неќеле ова албанија ќе биде по најмалце 5 години а а лбанскиот ќе биде официјален:vozbud:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
очајно плачеш за метак у чело пичка ти материна. ти и твоите истомисленици.
научна фантастика во соодветниот подфорум.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Abe kakov albanski, KAJ go ima izborov?
Dobro, normalni li ste vie? Ne zasluzuhuva ni da se postavi ova prashanje.
albanski da uchat nashite deca?
Bozhe. I toa da go smenat predmetot Informatika, vo 21 vek?
Choveche, shto se nema da prochitam..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А зошто да се бира помеѓу Албански и Информатика?
Зошто не се бира помеѓу Италијански и Информатика или Кинески и Информатика?
Сфаќам дека колку јазици знаеш, за повеќе луѓе вредиш, ама барем да биде тоа јазик кој го говорат некаде 20тина милиони минимум и користен во светот, а не некој комшиски јазик.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
А зошто да се бира помеѓу Албански и Информатика?
Зошто не се бира помеѓу Италијански и Информатика или Кинески и Информатика?
Сфаќам дека колку јазици знаеш, за повеќе луѓе вредиш, ама барем да биде тоа јазик кој го говорат некаде 20тина милиони минимум и користен во светот, а не некој комшиски јазик.
Албанскиот за тебе е само еден обичен комшиски јазик?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А фактот што скоро третина од населението во Македонија знае Албански ? :wink:
Како прво, Албанците во Македонија не се 25 посто, пописот беше наместен, мој роднина и многу други беа избркани од работа само тоа да не се дознае.
А за темава, па нека си знаат де, кој сака ќе си учи, кој не сака не. Ако сакаат тие третината да учат Источно Фризиски, и јас ли ќе треба да го учам? Според мене да учам јазик кој се збори само од 7-8 милиони, наспроти Кинески на пример, кој го зборуваат милијарди е глупост.
Ова е мое мислење, реков, кој сака нека си учи.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
третина?! тоа процентите со сила ви ги извадија западњаците пред некое време. немате "т" од "третина".

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Пашиња мои, знаете ли и колку Македонци во оваа наша мила Македонија знаат Албански ? :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ти знаеш?! статистичар си нешто?!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пашиња мои, знаете ли и колку Македонци во оваа наша мила Македонија знаат Албански ? :)
Како прво, Албанците во Македонија не се 25 посто, пописот беше наместен, мој роднина и многу други беа избркани од работа само тоа да не се дознае.
А за темава, па нека си знаат де, кој сака ќе си учи, кој не сака не. Ако сакаат тие третината да учат Источно Фризиски, и јас ли ќе треба да го учам? Според мене да учам јазик кој се збори само од 7-8 милиони, наспроти Кинески на пример, кој го зборуваат милијарди е глупост.
Толку.

Кенгур, батали, кога на некој не можеш да му докажеш, џабе ти е.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
третина?! тоа процентите со сила ви ги извадија западњаците пред некое време. немате "т" од "третина".
Така ве лажат а?
Е убо де, живеј ти со тоа дека нема ни Т од третина. После се чудите на избори и одма мавате на познатото, ’’ги полнат кутиите’’.

Над 30% албанци живеат во државава, и Господ да слезе не може да го смени ова мое мислење.

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
А со кој ќе збориш Кинески во Македонија, или ако отидеш негде во Европа, кој ќе те разбере ако му збориш на Кинески ? :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Толку.

Кенгур, батали, кога на некој не можеш да му докажеш, џабе ти е.
Батали сега, батали утре, до кога ке бегате од вистината?
Ке се докажат работите на следниве избори, па на другите, па на тие после 15 години, кој колку проценти е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom