Албанскиот за тебе е само еден обичен комшиски јазик?А зошто да се бира помеѓу Албански и Информатика?
Зошто не се бира помеѓу Италијански и Информатика или Кинески и Информатика?
Сфаќам дека колку јазици знаеш, за повеќе луѓе вредиш, ама барем да биде тоа јазик кој го говорат некаде 20тина милиони минимум и користен во светот, а не некој комшиски јазик.
Точно.Албанскиот за тебе е само еден обичен комшиски јазик?
А фактот што скоро третина од населението во Македонија знае Албански ? :wink:Точно.
Како прво, Албанците во Македонија не се 25 посто, пописот беше наместен, мој роднина и многу други беа избркани од работа само тоа да не се дознае.А фактот што скоро третина од населението во Македонија знае Албански ? :wink:
Пашиња мои, знаете ли и колку Македонци во оваа наша мила Македонија знаат Албански ?
Толку.Како прво, Албанците во Македонија не се 25 посто, пописот беше наместен, мој роднина и многу други беа избркани од работа само тоа да не се дознае.
А за темава, па нека си знаат де, кој сака ќе си учи, кој не сака не. Ако сакаат тие третината да учат Источно Фризиски, и јас ли ќе треба да го учам? Според мене да учам јазик кој се збори само од 7-8 милиони, наспроти Кинески на пример, кој го зборуваат милијарди е глупост.
Ова е мое мислење, реков, кој сака нека си учи.
Така ве лажат а?третина?! тоа процентите со сила ви ги извадија западњаците пред некое време. немате "т" од "третина".
А со кој ќе збориш Кинески во Македонија, или ако отидеш негде во Европа, кој ќе те разбере ако му збориш на Кинески ?Како прво, Албанците во Македонија не се 25 посто, пописот беше наместен, мој роднина и многу други беа избркани од работа само тоа да не се дознае.
А за темава, па нека си знаат де, кој сака ќе си учи, кој не сака не. Ако сакаат тие третината да учат Источно Фризиски, и јас ли ќе треба да го учам? Според мене да учам јазик кој се збори само од 7-8 милиони, наспроти Кинески на пример, кој го зборуваат милијарди е глупост.
Ова е мое мислење, реков, кој сака нека си учи.
Батали сега, батали утре, до кога ке бегате од вистината?Толку.
Кенгур, батали, кога на некој не можеш да му докажеш, џабе ти е.