Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
зашто да зборам друг јазик?! ќе си зборам македонски и оро ќе играте и ќе одговарате. мој интерес кај што имам, стриктно македонски.
второ, кон што целиш цело време љивер? а? има цел твојов муабет?!
темава печена за у политика.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А со кој ќе збориш Кинески во Македонија, или ако отидеш негде во Европа, кој ќе те разбере ако му збориш на Кинески ? :)
Олимписки Игри, Пекинг 2008.
Нема зошто во Европа да зборам Кинески, ќе зборувам во Кина. И многупати е покорисно кинески, сестра на моја другарка е на Филолошки-Кинески и Руски, група од 20 души се само, кога ќе завршат имаат веднаш работа во Пекинг ако сакаат.
Не знам дали од знаење Албански се добиваат вакви привилегии.

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
jas sum definitivno za informatika...na malce mesta moze da prasa nekoj dali znaes albanski...a bitna e informatikata

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Олимписки Игри, Пекинг 2008.
Нема зошто во Европа да зборам Кинески, ќе зборувам во Кина. И многупати е покорисно кинески, сестра на моја другарка е на Филолошки-Кинески и Руски, група од 20 души се само, кога ќе завршат имаат веднаш работа во Пекинг ако сакаат.
Не знам дали од знаење Албански се добиваат вакви привилегии.
:lol: :lol: :lol: , заборавив сите се пливачи во мкд. ступид ми!

Болдираново ти е ... :lol: , нема врска да не ја расипеме темата...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
jas sum definitivno za informatika...na malce mesta moze da prasa nekoj dali znaes albanski...a bitna e informatikata
Добро бе, оти со сила ми извавате зборови?
Кое дете денес нема компјутер дома? Кој не знае да стартува Windows? Е пукнете од мака, ке мора да учите и ке учите. Кенгурчо ке видиш брат после 10 годинки (море и порано) дали вака ке мислиш за албанскиот јазик.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
:lol: :lol: :lol: , заборавив сите се пливачи во мкд. ступид ми!

Болдираново ти е ... :lol: , нема врска да не ја расипеме темата...
Болдираното е точно, па сега твое е дали ќе веруваш или не.
Како што не се пливачи сите во МКД, така и сите во МКД не сакаат да научат Албански.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
крејзи, нема да учам, нит мое поколение ќе учи. јас знам за друга иднина ;)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Болдираното е точно, па сега твое е дали ќе веруваш или не.
Како што не се пливачи сите во МКД, така и сите во МКД не сакаат да научат Албански.
Едно е да сакаш друго е да мораш.

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Добро бе, оти со сила ми извавате зборови?
Кое дете денес нема компјутер дома? Кој не знае да стартува Windows? Е пукнете од мака, ке мора да учите и ке учите. Кенгурчо ке видиш брат после 10 годинки (море и порано) дали вака ке мислиш за албанскиот јазик.
strasna rabota... drugo e da se uci naskola informatika drugo e doma...zs doma ako nema nesto zadolzitelno nikoe dete ne sednuva da pisi vo word ili da ti uci so e power point... pointeresni programi ima... a za albanski koga ke im potreba????

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
не,не.. тука ќе си седам. убаво ми е. ќе си дојде се на свое место. албански вие по потреба, а ќе пеете македонски. јас? чисто македонски.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
strasna rabota... drugo e da se uci naskola informatika drugo e doma...zs doma ako nema nesto zadolzitelno nikoe dete ne sednuva da pisi vo word ili da ti uci so e power point... pointeresni programi ima... a za albanski koga ke im potreba????
Не знам јас колку ке им терба албанскиот, за џабе мислиш го дават како предмет?:lol:

не,не.. тука ќе си седам. убаво ми е. ќе си дојде се на свое место. албански вие по потреба, а ќе пеете македонски. јас? чисто македонски.
Зарем на твоето мало фраерче нема да му овозможиш врвно школување (ШТУЛ:lol: ), лош татко :lol: .
Шала на страна, за да дојде све на свое место (според тебе) тоа значи сите албанци пак да си молчат, да го игнорират минатото и пак да тераме ко 1992-1998. Живи и здрави да сме иако тешко дека ова твоето ке се деси.

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
зашто да зборам друг јазик?! ќе си зборам македонски и оро ќе играте и ќе одговарате. мој интерес кај што имам, стриктно македонски.
второ, кон што целиш цело време љивер? а? има цел твојов муабет?!
темава печена за у политика.
Немам никаква цел, ти многу остро настапуваш на темава. :wink:

# И не сум љивер, ни љуверљфахлфа, Ливерпул фан сум. Кратко Ливер. :)

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Албански е странски јазик и е непотребно да се учи,додека информатиката е прозорец кон иднината....еј луѓе све е во компјутерон..а албанците во Македонија мораат на јавни места да зборат МАКЕДОНСКИ....

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Не знам јас колку ке им терба албанскиот, за џабе мислиш го дават како предмет?:lol:
abe vaka ispaga ni spremet zad grb nekoj raboti...sega kako sega bi rekla deka da se uci albanski (a da ne se ucat dr povazni jazici) e definitivno bez vrska, za dzabe i im oteznuvaat na ucenicine zs tie odvaj makedonskion go ucat...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom