Албанија - место за одмор

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
Пријател ми е син на поранешен градоначалник на Саранда и тој тврди дека во Саранда над 95% се ``ортодокс``

Член од
7 јули 2014
Мислења
346
Поени од реакции
165
Во југот мешани се муслимани и ортодокс, зависи каде како, а во северот селаните скоро сите се католици (повеќето живеат според канунот) а во градовите повеќето се муслимани. Една генерална слика на статистиките ама скоро никој не верува, муслиманите одат во црква, христијаните одат во џамија, за бракови ниту се зема во предвид верата.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Дај нека каже некој дали нашол за 15-16 евра смештај у Саранда?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
тешко, треба да идеш нагоре према брдото за тие пари

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
Најреално објаснување е дека и муслиманите и христијаните се слабо побожни. верата им е само за украс,освен грците на југот

Член од
8 мај 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
kako se dvizat cenite za smestaj privaten,za dvajca po kolku evra e od nojk od prilika nekoj ako znae i od minatite godini :D?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Едно малце поразлично прашање.Планирам за недела дена да идам за Албанија со кола.Прашањето ми е освен зелен картон кој треба да се има и знам дека нашата возачка важи таму дали ке ми прават проблем што колата е на име на татко ми или не се замараат со тие работи.Пред 3 години со друштво бевме во Улцињ и знам дека овакви проблеми ни албанците ни црногорците не правеа..

Член од
7 јули 2014
Мислења
346
Поени од реакции
165
Едно малце поразлично прашање.Планирам за недела дена да идам за Албанија со кола.Прашањето ми е освен зелен картон кој треба да се има и знам дека нашата возачка важи таму дали ке ми прават проблем што колата е на име на татко ми или не се замараат со тие работи.Пред 3 години со друштво бевме во Улцињ и знам дека овакви проблеми ни албанците ни црногорците не правеа..
Треба да извадиш одобрение дека може да ја возиш колата, особено ако ви е на лизинг, за ова може во граничен премин да те вратат и од страната на РМ

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Треба да извадиш одобрение дека може да ја возиш колата, особено ако ви е на лизинг, за ова може во граничен премин да те вратат и од страната на РМ
Не е на лизинг али кој ке се барата сега да вади полномошно или одобрение и глупости.Мора да се иде до МТВ за да извади ова или може и по осигурителните компании?

Член од
19 февруари 2011
Мислења
622
Поени од реакции
764
Не е на лизинг али кој ке се барата сега да вади полномошно или одобрение и глупости.Мора да се иде до МТВ за да извади ова или може и по осигурителните компании?
Кога возилото не е регистрирано на твое има ,и лицето на кого е автомобилот не се наоѓа во возилото кога се преминува границата потребно е полномошно кое се вади во здружение(или АМСМ) каде што се регистрира возилото .Потребно е сопственикот на возилото и оној на кого се дава полномошното да бидат присутни.Тебе ти треба да носиш слики и пасош а сопственикот лична карта, секако и пари (заборавив колку се плаќаше)

Kajgana Shop

На врв Bottom