Албанија ги избриша Македонците!

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Браво .
Албанија ниту ја немала Македонија призната под уставното име ,срамота .Треба да има почит спрема тоа што наместо во затвори шипо се во парламентот .

Улиците каде живеат албанци во Македонија , а имаат не-албански имиња ( кога веќе сакате да споредите и да речете дека македонците во Албанија се во тешка состојба)

Кримска

Коста Абрашевиќ

Јован Попович

Ужичка (град во Србија)

Вук Караџиќ

Србо Томовиќ

Браќа Филиповиќ

Лелинградска (Русија? Ленин ?)

Борис Кидриќ

Велко Влаховиќ

итн

Кои права им се загрозени на македонците во Албанија , ако тие можат да ја негуват нивната култура , да се организираат во политички партии и во друштва.
Да имаат своја општина , во грбот на општината да имаат Сонце на Вергина , да го употребат Државното знаме на Македонија пред државните институции , да имаат образование на мајчин јазик ...

Да , македонците во Албанија (4000) , имаат исти права како албанците во Македонија (509.000) , овие последните кренаа оружје за овие права , додека Владата на Албанија им ги гарантираше овие права на македонците иако се во мал број.

Македонците во Албанија имаат најмногу загарантирани права во споредба со македонците во Србија , Бугарија и Грција , и сепак трн во око ви е Албанија, која покрај се , ја признава Македонија целовита , не ја оспорува ни во етничката припадност , ни црквата или името.
Ах тиа Американци да не беа .Многу сакам да се закачите со рустие и така се правете многу храбри .

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
чекај бре во македонски пасоши и лични карти пишано е и на шќиптарски јазик со латинично писмо е тоа многу-многу е,додека во пустец кое е заборавен од светот дури мапите од igo android нема запис,а им дале македонски имиња по улици е тоа малку-малку е:mad:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
И овие не можат да го искоренат фашизмот како и другиве соседи

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Ни во Македонија не стојат. На сите документи стои само државјанството МАКЕДОНСКО.
Националност и државјанство мислам е различно или сум грешка ?
начиојналност може да имаш каква што се чуствуваш и сакаш ти а државјансто по автоматизам имаш од таму каде што си роден или ако го смениш под некои услови ...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ах бе тито златен. Само тој на крај моеше со нив да излезит
Зато ги донесе во Косово во неговото време ...

Он - топик, темава е за бришење на Македонците во комшилак...а Македонците веќе подолго време се бришат и во својата земја како луѓе.Заебана работа!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Полека но сигурно, Албанија и Албанците од своите непосредни соседи успешно градат крвни непријатели. Но едно треба да е јасно, слично како и Садам, како и бин Ладен и слични дневнополитички фигури на САД, нека се запрашаат што ќе се случи кога САД ќе им сврти грб.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
Нема потреба од воени структури , затоа што македонците во Албанија се 4000 (четири илјади) , а имаат загарантирани права.

Улиците во Пустец се преименувани со имиња на македонските херои , што не е случај во Македонија каде во населбите каде живеат 100% албанци , сеуште има имиња не на македонски херои , туку на СРПСКИ.

Еве како изгледат патните табли во Пустец (ни во Македонија не смееш вака) :

Табли само на македонски јазик:

Не знам дали има ваква улица во Македонија

Брат ти не знам дали си го посетил Гостивар ама очиглендно го немаш цел Гостивар е ваков и никој не им брани.
Да бидеме јасни како што им се признати правата на малцинствата во Македонија во ниедна друга земја не им се признати.

Во Македонија здрава капиталистичка и демократска земја со рамковниот договор доволно е да бидеш Албанец за да ти дадат работно место,не е важно дали полошо или подобро ја извршуваш од Македонецот(капитализам=подобриот го зема работното местото.)
Во Гостивар сакаа да му градат статуа на плоштад на националиста и убиец на македонци(ова можам да го докажам седни со дедо ми 90 години има ќе ти раскаже како го бркале и го фатиле партизаните. и што се правел предтоа).

Искрено не можам да верувам дека албанците немаат еден херој што се борел за слобода па се одлучиле за него(не ми текнува името.).Што секако е дел од политиката на албанските партии како македонскиот така и албанскиот народ ги боли кога ке ги буцнеш на национална основа.

Можам за уште мал милион работи да зборувам тука како на пример колку албанци живеат на територија на Македонија ,а не го познаваат македонскиот јазик.

И на крај да бидеме искрени нема ниту една земја не само во регионов туку и пошироко каде што малцинствата имаат толку многу права.

M

Muranyi

Гостин
Ne znam zosto, no 90% od makedoncite im zaviduvaat na srbite zatoa sto se srbi, bez nekoja si druga pricina. Taka da, da solis pamet tuka deka srbite ne cinat a pak albancite cinat, ne drzi mesto...
Србите се за жалење,не за завидување.Инаку историски гледано,македонскиот народ повеќе мака видел од српската политика.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
Па кога ќе слушнеш од некои , во Албанија има 300.000 македонци.

Братче тоа бројките не знам колку се точни ,но од 1913 со поделбата и Албанија присвоила мал дел(само погледни ја мапата слеп човек ќе види дека е политичка, а не етничка едно езеро на три дела поделено o_O)

Да се вратам на поентата од 1913 еве нај радикален пример е Грција почнал процес на бришење на македонскиот идентитет во сите соседни држави.
Им бришеле имиња на гробници ги преименувале и што уште не.

И еве на пример 1913 имало 300.000 македонци во албанија по скоро еден век освен перењето на мозок сменети се 2-3 генерации кој веќе не го памтат геноцидот и етноцидот и поголемиот број се асимилирани и поради тоа не не знаат кои се.
И така од бројка на 300.000 илјади ќе добиеш 4000.
И плус неможат ниту во графа да пишат дека се македонци па како сакаш да има поголема бројка ,а да не зборам за казните ако се потпишеш македонец.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
И после на форумов зборот шип.тар ќе биде забранет.... па па па кај одиме
Па не се сите криви за што е таква ситуацијата, а и имам пријатели албанци со кои многу подобро живеам од некои наши.
А и тие што ти ги споменуваш не се како тамошните албанци.
Има разлика од албанци до косовари и Албанци.
Не ги оспорувам мислењата на Дардан, ама многу мрси муда и ги прави светци гореспоменатите.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Кој беа Косоварите а кој Албанците?!

пс. За темава да кажам нешто. Ова одлука не е наменето против Македонците, туку како одговор на Грците и нивната политика кон етничките албанци во Грција. Грците прават обиди да ги поткупат албанците(сиромашните) со давање на месечни примања и до 300-400 еу, само да го зголемат бројот на лажни грци во Албанија, поготово во јужниот дел на Албанија. Сето тоа го прават затоа што стравуват за можни територијални претензии од Албанија спрема Грција, кои едно време му припаѓале на Албанија, потоа тука не треба да ги заборавиме и Чамите(етнички албанци кои живеат во Грција) кои се тешко дискриминирани во Грција. Македонците и онака се гола вода во Албанија, само со 4000 жители, ништо не правиме, така да ова одлука е директно насочена кон Грците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Кои права пак беа загрозени на 350 000 Шќиптари од Македонија?Право на основно и средно образование?Право да се изјаснуваш како Шќиптар, да има шќиптарски партии, културни организации што?Ви менуваше некој имиња како што правеа Шќиптарите во Албанија на македонското малцинство?
Бројката у црно ти го дава одговорот (иако малце ја намали).
500.000 албанци кога пробаа да закачат национално знаме пред една општина каде се мнозинство (Гостивар-Тетово) , им беше одговорено со оружје и убиени неколкумина.
Македонците во Албанија денеска таму каде што се мнозинство го употребуваат знамето и јазикот на највисоко ниво.
Замисли Полицијата на Албанија да интервенира во Пустец , да го уапси Едмонд Темелко , да го пикне у затвор , а на локалното население да им удри со пендрек и калашников , при што 3-ца ќе умра , 200 повредени , 150 пикнати у затвор - заради употребата на македонското знаме.

Во Албанија 60 години беше забрането да се попишува на национална и верска основа.Пола век тиранија преку институции врз нешќиптарско население.Тоа им беше трн во око на Шќиптарите дека се мешани како и сите други.
Албанија не била мешана како Македонија , знаеш зошто? Затоа што од сите страни граничи со албанци.

Денес во Албанија живее околу 30% православно население.Сакаш да ме убедуваш дека само 3 % од тие се Грци, Македонци, Власи, Срби, Црногорци?
Грците никогаш не биле сериозна бројка , и тука причината е затоа што на југот на денешната граница на Албанија живееле албанци (Чамерија) , кои беа протерани во втората светска војна , исто како Егејците.

И Македонците не се важно малцинство во Албанија , ако ја гледаш и таа мапа на Голема Македонија , во неа е вклучен само мал дел од денешна Албанија.

Власите насекаде се асимилирале , повеќе мислам дека се работи за самиот народ кој лесно се интегрира.

Албанците живееле до Ниш , а ти ми бараш Срби во Албанија.

На кого продавате муда за бубрези жити се.На некои од Џепчиште, Сарај?Пола век на сите Грци, Македонци, Власи, Срби, Цнрогорци успеавте да им ги смените имињата, да им наметнувате шќиптарска култура за да ги асимилирате.Каде се тука Македонците муслимани, Циганите, Турците, Египќаните?
Исто и македонците се обиделе , до пред околу 30 години сите албанци имале презимиња кои завршувале со - СКИ , а имало и листа на забранети имиња за албанците. ( испрашај малце).
Истовремено, албанецот полесно можел да се образува на турски него албански. (таква била политиката)

Вие сте дозволиле да има улици на македонски херои во Пустец и Голо Брдо?
Дозволила Албанија.

Па од кога тие се шќиптарки територии , па вие да дозволувате да има имиња на македонски херои.Таму од секогаш живеело македонско население за разлика од Македонија кадешто 60% ни се доселија планинари од Косово последните 30 години, па уште имиња на улици да сме им дале .Барајте имиња на улици и училишта во Швајцарија можеби они ќе ви дадат, или пак во Грција.Ќе ви дадат кур по чело ете тоа.
Тука веќе ти пукнал филмот , свесен дека слаби ти се тезите.

За твоја информација Албанија ја нема признаено Македонија под уставното име .
Јас ги слушам во Албанија сите се обраќаат како Македонија и македонци.

Во случај да го потврдиш тоа што го велиш (што не можеш) , мојот одговор би бил :

Албанија се граничи и со Грција , а како што велиш ти , имаат и јако грчко малцинство , Грција е еден од најголемите инвеститори , обезбедува работа за 700.000 албанци ...
--- надополнето: 19 декември 2011 во 22:33 ---

Имам и една порака до сите вас : Немојте да ги споредите албанците од Македонија, со македонците од Албанија.

Албанците од Македонија можете да ги споредите со Валонците во Белгија , или французите во Швајцарија. (заради бројноста и територијалната концентрација).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Немој така, после аутоматски и модераторот од љубав и секс ќе си отиде, па ќе треба тебе да те стаат (пошто од тебе потече идејата)
Чекај да те поздравам, ептен да не испадне дека не те приметувам:
Јас сум шеф шеф ,
ја сум ѓезве ,
ја сум сите што немаат везе ,
од стрес-бес психоанализа мојта психа е гром,
јас не сум мона лиза , како газда ,
со својте атоми ,
прави шо прави барабинду граби ,
сите муви на светов за кур да ми се фатат ,
сите крави на светов дома да се вратат ,
како мене нема човек што прави звук ,
ќе те истегнам за уши да се вртиш во круг
интервенирам во простор како улав на плоча ,
јас сум ГАТАНКА..(ти не си гатанка)
јас сум Куртис Блоу ,
ти не си Куртис Блоу ,
ја сум идолот на младите ко Диди Доу,
диди дам диди дам јас РИБИ сакам,
кога читам стрип јас повраќам
Ицко зашто свириш харфа ,
ЗА ДА ПОРАСНАМ ;
НЕ ЌЕ ЗАПЕАМ; ЗА ЕДЕН ГРАМ ;
ТВОЈОТ МОЗОК НЕМА ШАНСИ СО МОЈТЕ ПРОГНОЗИ,
ТОА ВООПШТО НЕ Е ГРЕФ ЗАШТО ЈАС СУМ ШЕФ...
ајде сите кажете бреее ,
зашто Ицко стварно ееее ,
и ако сте спремни за оваа песна тогаш кажете мееее ....

Може да намалиш од дрогите нели...

Во врска со темава еве гатанкава веќе се кажал, да не го повторувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom