- Член од
- 2 август 2009
- Мислења
- 1.739
- Поени од реакции
- 136
Ќе им помине на Албанците во Албанија, до пред некое време ни овие косовариве не ги сакаа...
Не.Може да намалиш од дрогите нели...
Катастрофен пристапен кон проблемен.Не заслужиле! ни вода за пиење да им дадеме не па водовод и канализација....
ФАКАТ.....и така се небањати смрдливи со искривени фаци, малоумни прости необразовани невоспитани дивјаци...тоа е тоа..затоа нема за нив никаква инвестиција, не ги сака никој па дури ни самите шќиптари, сите шќиптари што ги познавам тука во Скопје го велат истото за нив...едноставно не ги поднесуваат....а кој би ги поднесувал со толку смрдлив здив и деформисани фаци.....а за однесување и култура...научна фантастика....неможе бе некој со два реда школо кој цел живот по дома гледал забулени мајки, сестри, роднини...учен од необразовани помалку ретардирани, заостанати со пречки во развојот да стане нормална личност, и да знае како да се однесува кога ке дојде во Скопје...знае само да свирка да довикува по улица и по афтобуси со некои недефинирани интерпукциски звуци ко небари офци паси на планина...итн...знаеме сите добро за каква маса станува збор....
Тоа е тоа пријателе....ФАКАТОТ од кои не се бега......тоа е РАЗЛИКАТА...помегу нас и вас...искрено и јас би сакал да е поинаку, и да се твоите малку по цивилизирани(ретки се цивилизираните, рака на срце има по некој нормален)......главната причина о која произлегуват сите проблеми.......
Кажи што имаш да кажеш....
Но во тоа све, секако според албанските норми, не влегуваат основните човекови права: слободно изјаснување на националната припадност и учење на мајчин јазик (барем во основно).Од страна на државата Албанија све им е овозможено , ...
ФАИЛ.Абе читам и се чудам.АЛо бе држава ни водат љочкиве па немале вода во арачиново .А да прошеташ по кујчите во арачиново едно 3 до 4 милиарди евра има да најдиш.Па напрајте си бе водовод ако толку сакате вода.Во секоја кујча има или по еден или по два и повече мерцедеси ауди и бемвина.Ах бе како не го срамнија во 2001 ко му влегоја со авионите.Познавам албанци кои се каде каде покултурни од овие љочки искривени во фациве шо се вели по културни и од македонците се знај и да зборува литературно и ти поштува држава и се.А овие по планиниве незна азбуката на македонски да ја кажа.
Јбг заминавме офтопик.
Само има еден мал проблем. Ние за разлика од тие 4000 во Албанија, тука сме над 400.000(читај 600.000). 30 пратеници, наспроти ниеден од тие во Албанија.Истото тие што го прават во Албанија треба и ние да го направиме во Македонија.
Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите. Кога ќе размислам подобро, знаеш подобро е некој што ве контрира бидејќи ако ве остави човек вас сами да серете по нас(албанците), сигурен сум дека ќе завршите со постовите за гасни комори. Секогаш ги избегавам овие теми, бидејќи не сакам многу да дебатирам на овие теми ВИЕ вс НИЕ, туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.Оној моменат коај ќе видиш дека дардан-нешо пишал на некоја тема, знај дека темата отишла до три пати до курац па назад.
Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите.
туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.
Сега фали да извади некои статистички податоци наталитет, па ајде ми ти надворешен долг, па албанците не плаќале карта у автобус зашо не бил исполнет процентот на албанци у ЈСП, па триста глупости кои само тој на памет си ги знае.Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите. Кога ќе размислам подобро, знаеш подобро е некој што ве контрира бидејќи ако ве остави човек вас сами да серете по нас(албанците), сигурен сум дека ќе завршите со постовите за гасни комори. Секогаш ги избегавам овие теми, бидејќи не сакам многу да дебатирам на овие теми ВИЕ вс НИЕ, туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.
Не бе. Супер е вака.Сега фали да извади некои статистички податоци наталитет, па ајде ми ти надворешен долг, па албанците не плаќале карта у автобус зашо не бил исполнет процентот на албанци у ЈСП, па триста глупости кои само тој на памет си ги знае.
А ретко кога е во право, ќе му извадиш факт каде му укажуваш дека греши и те избегава ко да ти должи пари. Тој нека контрира со аргуметни, а не само да вергла едно те исто што нема врска со темата и тотално ја дефокусира поентата.
А тоа со гасни комори, не верувам дека би дошло до тоа. Зашто претпоставувам се има некое општо ниво на почитување и култура.
Не си ти крив што свршаваш на ова,до инцестот е.Катастрофен пристапен кон проблемен.
Ако сеуште не му даваш вода , тој уште повеќе ќе смрди , ќе ти седне у близина , а ти немаш муда да му речеш слези од аФтобусот не можам да те поднесам , пошто он одма нож и у рбетот твој погаѓа 80 поени као у пикадо.
Ако не сакаш да ги гледаш често , ондак ОСМЕЛИ СЕ , биди паметен и донеси правилна одлука , со што ќе се спасиш ти , твојте кабриолет роднини , и шќиптарите кои не ги поднесуваат на шќиптарите од Арачиново ...
Паметна одлука би била :
Дај им вода , средно образование у село , медицински центар без амбулантно возило , улица со асвалт за кога ќе ти влезат у дуќанот да не ти направат 101 далматинец од плочките бели ... и со неколку други мудри потези , ти веќе ретко ги гледаш у Скопјето твое цивилизирано.
Има чаре и за селата кои експортираат селани од чии усти се шири јака миризба на лук/ракија/кромид со што ги гушат младите убаици од ЦентарМенхетенот Скопски.
Него , муабетот ни беше Пустец незапустено.