Албанија ги избриша Македонците!

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Ќе им помине на Албанците во Албанија, до пред некое време ни овие косовариве не ги сакаа...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Не заслужиле! ни вода за пиење да им дадеме не па водовод и канализација....

ФАКАТ.....и така се небањати смрдливи со искривени фаци, малоумни прости необразовани невоспитани дивјаци...тоа е тоа..затоа нема за нив никаква инвестиција, не ги сака никој па дури ни самите шќиптари, сите шќиптари што ги познавам тука во Скопје го велат истото за нив...едноставно не ги поднесуваат....а кој би ги поднесувал со толку смрдлив здив и деформисани фаци.....а за однесување и култура...научна фантастика....неможе бе некој со два реда школо кој цел живот по дома гледал забулени мајки, сестри, роднини...учен од необразовани помалку ретардирани, заостанати со пречки во развојот да стане нормална личност, и да знае како да се однесува кога ке дојде во Скопје...знае само да свирка да довикува по улица и по афтобуси со некои недефинирани интерпукциски звуци ко небари офци паси на планина...итн...знаеме сите добро за каква маса станува збор....

Тоа е тоа пријателе....ФАКАТОТ од кои не се бега......тоа е РАЗЛИКАТА...помегу нас и вас...искрено и јас би сакал да е поинаку, и да се твоите малку по цивилизирани(ретки се цивилизираните, рака на срце има по некој нормален)......главната причина о која произлегуват сите проблеми.......

Кажи што имаш да кажеш....
Катастрофен пристапен кон проблемен.

Ако сеуште не му даваш вода , тој уште повеќе ќе смрди , ќе ти седне у близина , а ти немаш муда да му речеш слези од аФтобусот не можам да те поднесам , пошто он одма нож и у рбетот твој погаѓа 80 поени као у пикадо.

Ако не сакаш да ги гледаш често , ондак ОСМЕЛИ СЕ , биди паметен и донеси правилна одлука , со што ќе се спасиш ти , твојте кабриолет роднини , и шќиптарите кои не ги поднесуваат на шќиптарите од Арачиново ...

Паметна одлука би била :
Дај им вода , средно образование у село , медицински центар без амбулантно возило , улица со асвалт за кога ќе ти влезат у дуќанот да не ти направат 101 далматинец од плочките бели ... и со неколку други мудри потези , ти веќе ретко ги гледаш у Скопјето твое цивилизирано.

Има чаре и за селата кои експортираат селани од чии усти се шири јака миризба на лук/ракија/кромид со што ги гушат младите убаици од ЦентарМенхетенот Скопски.

Него , муабетот ни беше Пустец незапустено.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
И тоа што викаш за се има чаре врати од кај што дојдоа и сите ќе бидеме среќни тие на рат ќе си смрдат ,а ние нема да се замараме .:vozbud::cuc:

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Абе читам и се чудам.АЛо бе држава ни водат љочкиве па немале вода во арачиново .А да прошеташ по кујчите во арачиново едно 3 до 4 милиарди евра има да најдиш.Па напрајте си бе водовод ако толку сакате вода.Во секоја кујча има или по еден или по два и повече мерцедеси ауди и бемвина.Ах бе како не го срамнија во 2001 ко му влегоја со авионите.Познавам албанци кои се каде каде покултурни од овие љочки искривени во фациве шо се вели по културни и од македонците се знај и да зборува литературно и ти поштува држава и се.А овие по планиниве незна азбуката на македонски да ја кажа.
Јбг заминавме офтопик.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Истото тие што го прават во Албанија треба и ние да го направиме во Македонија. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.775
Од страна на државата Албанија све им е овозможено , ...
Но во тоа све, секако според албанските норми, не влегуваат основните човекови права: слободно изјаснување на националната припадност и учење на мајчин јазик (барем во основно).

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Оној моменат коај ќе видиш дека дардан-нешо пишал на некоја тема, знај дека темата отишла до три пати до курац па назад.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Абе читам и се чудам.АЛо бе држава ни водат љочкиве па немале вода во арачиново .А да прошеташ по кујчите во арачиново едно 3 до 4 милиарди евра има да најдиш.Па напрајте си бе водовод ако толку сакате вода.Во секоја кујча има или по еден или по два и повече мерцедеси ауди и бемвина.Ах бе како не го срамнија во 2001 ко му влегоја со авионите.Познавам албанци кои се каде каде покултурни од овие љочки искривени во фациве шо се вели по културни и од македонците се знај и да зборува литературно и ти поштува држава и се.А овие по планиниве незна азбуката на македонски да ја кажа.
Јбг заминавме офтопик.
ФАИЛ.
Ти, неписмен кој себеси се нарекуваш Македонец не знаеш да пишуваш како што треба на Македонски јазик, ги критикуваш лочките дека не ја познавале македонската абука? На лочките јас можам да им простам зошто не ја знаат Македонската азбука, но што правиме со вас(некои), кои јадете трици за Албанците демек некултурни, глупи, неписмени и незнам што, кога вие сте и по бетер од нив?

Кога веќе се фати за македонската азбука, само да ти кажам дека во твојот пост погоре имаш огромни граматички грешки, што се учат во прво оделение. Кога ќе ги искритикуваш другите за азбуката и македонскиот јазик, за момент застани и види се себеси, што си што знаеш и дали вредиш нешто.

Водоводот е обврска на државата а не на граѓаните. Со ова завршивме бидејќи сме надовор од темава.

Истото тие што го прават во Албанија треба и ние да го направиме во Македонија. :)
Само има еден мал проблем. Ние за разлика од тие 4000 во Албанија, тука сме над 400.000(читај 600.000). :) 30 пратеници, наспроти ниеден од тие во Албанија.

Оној моменат коај ќе видиш дека дардан-нешо пишал на некоја тема, знај дека темата отишла до три пати до курац па назад.
Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите. Кога ќе размислам подобро, знаеш подобро е некој што ве контрира бидејќи ако ве остави човек вас сами да серете по нас(албанците), сигурен сум дека ќе завршите со постовите за гасни комори. Секогаш ги избегавам овие теми, бидејќи не сакам многу да дебатирам на овие теми ВИЕ вс НИЕ, туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Кога ќе почне да плаќа Арачиново данок како сите други нормални,тогаш и канализација ќе добијат , за да и они можат да серат у канализација , а не у пољски ве це а ..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас ич не сум против малцинството, но само нека не ја расипуваат државата. Не зборам само за Албанците, туку за сите што живеат на овој простор. Само слога треба. Нека си живеат и тие тука и ние во Албанија. А незнам во Албанија каков проблем претставува малцинството па што сакаат да го селат. Може би имаат некој проблем со нив. А чиста држава без малцинство не постои никаде. во САД повеќе се малцинство, црнци, јапонци, јакузи, терористи, арапи, отколку чисти Американци, па никому ништо. Си живеат сложно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.775
И како овие две работи идат заедно? Па уште си ги пишал у ист пасус....
Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите.
туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Јас не гледам ништо лошо во неговите постовите. Кога ќе размислам подобро, знаеш подобро е некој што ве контрира бидејќи ако ве остави човек вас сами да серете по нас(албанците), сигурен сум дека ќе завршите со постовите за гасни комори. Секогаш ги избегавам овие теми, бидејќи не сакам многу да дебатирам на овие теми ВИЕ вс НИЕ, туку секогаш сум за тоа да дискутираме за нашите секојдневни проблеми и на албанците и на македонците, национализмот секој нека си го задржи за себе, но без да претерува.
Сега фали да извади некои статистички податоци наталитет, па ајде ми ти надворешен долг, па албанците не плаќале карта у автобус зашо не бил исполнет процентот на албанци у ЈСП, па триста глупости кои само тој на памет си ги знае.
А ретко кога е во право, ќе му извадиш факт каде му укажуваш дека греши и те избегава ко да ти должи пари. Тој нека контрира со аргуметни, а не само да вергла едно те исто што нема врска со темата и тотално ја дефокусира поентата.
А тоа со гасни комори, не верувам дека би дошло до тоа. Зашто претпоставувам се има некое општо ниво на почитување и култура.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.775
Сега фали да извади некои статистички податоци наталитет, па ајде ми ти надворешен долг, па албанците не плаќале карта у автобус зашо не бил исполнет процентот на албанци у ЈСП, па триста глупости кои само тој на памет си ги знае.
А ретко кога е во право, ќе му извадиш факт каде му укажуваш дека греши и те избегава ко да ти должи пари. Тој нека контрира со аргуметни, а не само да вергла едно те исто што нема врска со темата и тотално ја дефокусира поентата.
А тоа со гасни комори, не верувам дека би дошло до тоа. Зашто претпоставувам се има некое општо ниво на почитување и култура.
Не бе. Супер е вака.
Ќе си се појави со аксиоми од типот на "Албанија им дава све на Македонците" или "Албанија ја признала Македонија под уставно име" и готово, нема мубет. Доволно е само да го напишеш тоа на интернет (а сите знеме дека све што пишува на интернет е вистина).
Башка што си има универзален одговор за све. Секое срање што им го спремаат на каурите, едноставно се објаснува со на секаде применливиот шаблон: "не се доволно застапени", На пример:
"Куќите на Mакедонците во Арачиново се палат затоа што Албанците не се во соодветен процент застапени во нив."
или:
"Црквите во западна Македонија се вандализираат затоа што Албанците не се во соодветен процент застапени во нив."

Тие му се двата начини на комуникација, преку веќе споменатиот шаблон и преку аксиоми. Супер си е он.
А да не се лажеме има и каури-фанови, што го почитуваат и обожаваат...

M

Muranyi

Гостин
Јас навистина не ве разбирам како можете да се расправате со ајдуци.
--- надополнето: 20 декември 2011 во 16:05 ---
Катастрофен пристапен кон проблемен.

Ако сеуште не му даваш вода , тој уште повеќе ќе смрди , ќе ти седне у близина , а ти немаш муда да му речеш слези од аФтобусот не можам да те поднесам , пошто он одма нож и у рбетот твој погаѓа 80 поени као у пикадо.

Ако не сакаш да ги гледаш често , ондак ОСМЕЛИ СЕ , биди паметен и донеси правилна одлука , со што ќе се спасиш ти , твојте кабриолет роднини , и шќиптарите кои не ги поднесуваат на шќиптарите од Арачиново ...

Паметна одлука би била :
Дај им вода , средно образование у село , медицински центар без амбулантно возило , улица со асвалт за кога ќе ти влезат у дуќанот да не ти направат 101 далматинец од плочките бели ... и со неколку други мудри потези , ти веќе ретко ги гледаш у Скопјето твое цивилизирано.

Има чаре и за селата кои експортираат селани од чии усти се шири јака миризба на лук/ракија/кромид со што ги гушат младите убаици од ЦентарМенхетенот Скопски.

Него , муабетот ни беше Пустец незапустено.
Не си ти крив што свршаваш на ова,до инцестот е.

Kajgana Shop

На врв Bottom