Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ќе заборавев на ова дополнително да те цитирам.
Една таква информација да протечеше во супротен табор од оперативни податоци, официјални списоци и теми за прес конференција како што тврдиш ти. ШТО МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ШТЕТА НА СДСМ, а знаејќи во каква тешка ситуација е Вмро.Одамна ке беа пуштени во јавност, и ќе се спамаше по 24часа секој ден на владините медиуми.

Другото, прочитај го во петходниот пост шо те цитирав.
Мафо не мантрај, ти кажувам како е. Твое е дали ќе веруваш или не. И од Скопје веројатно не веруваат, па затоа во Прилеп опозицијата е мизрија во раскош. Ама еве верувам дека коа ќе дојдеш министер, ќе ги зауздаш максимум :D

p.s Ако има струења е лошо и истите пумпаат негативна енергија и меѓу членови и пошироко, а кога истите ќе протечат во јавност е апла лошо (како во овој случај). Јавното препукување е најлошо само по себе, а ако целта е иста се бара солуција зад затворни врати без никој да слушни, а не по портали саторите да фрчат.. А тоа што си го болдирал си му ја утнал скроз поентата, оти оди во склоп со нешто за кое те цитирав ептен порано пред недела дена. Дека многу брзо се реагирало со соопштение/прес, на прес од СДСМ, па поради тоа еден новинар од нивните пиша ,,Некој меѓу нас не е наш" демек предвреме ги давале текстовите овие од СДСМ кај противникот, нешто како внатрешен шпиун. Сега е валјда појасно :)

Понатаму нема што да правиме мислам муабет, пошто ќе си вртиме во круг како дечиња мали, кога ќе дојди погодно време со резултати, фино лепо ќе се цитираме уште еднаш и така.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
уште една лага на заев, ништо чудно :)
Замисли, уше вели патриоти блиски до власта хахахахахах, заев комедијант низаеден, на другата страна се бе патриотите, не се во власта

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
До толку се забегани дпмновциве што Груевски да им ги ебе жените / девојките / швалерките овие аплаус ќе му даваат...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.240
Поени од реакции
84.264
Oва ти е најдолно дно дна, еталон за користољубие на сметка на својот народ.
Патриоти?
Има двеста точки кои можат да се наведат, а по кои оваа багра нема везе со патриотизам, па ни со национализам.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
http://sdk.mk/index.php/naslovna/no-pasaran-mu-porachuva-fatime-fetai-na-gorge-ivanov/

„Ја одбивам Вашата ’добрина’ и ’милостина’, која патем, треба да ја чувате за, како што изјавивте, во иднина. Но и во иднина Ве замолувам немојте неразумно да се расфрлате со неа за мене. Јас како јавен обвинител треба да бидам пример за правичност и затоа инсистирам да одговарам за моите постапки, како што и ќе инсистирам секој да одговара за своите, без исклучок. Ова последното е потсетување дека не сум од класата на Вашите ’политичари’ на кои несебично им ја поделивте Вашата ’милостина’, со цел и на начин разбирлив само Вам, преку неказнување на потенцијалните извршители на тешки кривични дела, да стимулирате социјална катарза и да постигнете благосостојба во општеството на подолг рок. Видливо е дека ќе ја постигнете целта која ја најавивте, само во обратна смисла“, пишува во писмото обвинителката Фетаи.

Таа истакнува: „Не, господине Иванов, Но пасарáн. Доколку сметате дека не сте дел од валкани игри и смислени конструкции, еве ви добра шанса тоа делумно да го докажете. Без разлика на Вашата одлука, за сторената повреда на мојата чест и углед ќе ги искористам сите правни средства. На крај, само да Ви посочам дека во изведбата на најсрамниот чин во историјата на Република Македонија при неразбирливо брзање, барем за мене не требаше толку да брзате, всушност сте ја помилувале Фатиме Фетаи од Гостивар. Верувам дека сте мислеле на мене, односно сугестиите Ви биле за мене, само што требало детално да Ви ги кажат моите лични податоци. Јас не сум од Гостивар, живеам во с.Боговиње – Тетовско и со целата оваа рашомонијада која ја направивте, Вие тотално го избришавте правниот систем во Република Македонија.“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со доаѓање на власт, гуги беше пријател на европа, сите не сакаа, влагаме во нато и еу, сфе е спремно, сите се наши. После тоа, дојде Букурешт, ни го турија курот европските браќа ама само грекос беа криви, они биле против, сите за. После 5-6 години, се врти тркалото, никој не не' сака, сите се против нас, цела европа сака да ја снема оваа величина, оваа моќна империја а власта се бори против нашето пропаѓање, додека пак опозицијата финансирана и потпомогната од оние кои ни беа браќа до пред некоја година, браќа кои повеќе не му се браќа на гуги, сега му се смртни непријатели, со сите сили на располагање прават се' што можат, буквало се', да си ја остварат погоре напишаната цел, да ја срушат гуговата империја.

Морам да издвојам само дел од еден пост напишан на форумов, не знам која будала го напиша, ме мрзи да листам страници.

„јас сум против насилство ама па кој и дава право да шкрта“

„јас сум против насилство ама па кој и дава право да ме изневерува“

ХК, ПУ!
#ДНО
Гледам, опсежни анализи, одлични за со пиво пред продавница, со речник достоен на најнизок степен. А веројатно имаш и факултет со м-р, а? Е што необразовани морончиња раснеме со приватниве т.н. факултети.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.718
Поени од реакции
6.094
Нека се докаже де, ... Сега за сега НИШТО не е докажано,.... Јас немам проблем сите да идат у ќорка ако се докаже, тоа е законот, они го прекршиле се знае што следува...Повторно, ако прекршиле нека одговараат. .. до сега јас сепак не видов ништо .
SJO vo segasna forma toest so segasnata politicka agenda ne treba da se poddrzi
Дај среди се, многу си контрадикторен.
Од една страна полна уста “ да се докаже, ништо не е докажано, закон ова-она “, а од друга страна не ја оправдуваш работата на СЈО ?

Што очекуваш, како да се докаже ? ВМРО самите да се осудат ?
Или само од Зврле подржувате обвиненија и постапки? Зврле што оди заедно со началникот по цигански балови ? Зврле што како јавен обвинител до сега не најде да покрене постапка како ПИМ снимките од кај премиерот се надоја по приватни телевизии ? У јеботе....

И онда , ако може, судија !
Да ги суди таа што “пуши многу“ и ќе му биде “благодарна цел живот на началникот“ ? Или таа што “цел општински застанал позади неа“ ? Или таа беше со Сваровски, се збунив....долго е тефтерчето на Гоца.....

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Се гледа доста упатен си со технологијва:) Друг пат не се брукај вака и известиги во штаб дека иос 5ка е одамна историја , нека се префрлат на нешто колку толку поново барем на иос7 , да не е толку очигледно дека е фејк , за гревота сте :pos::pos::pos::pos:

Повели http://www.ios7text.com/

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Гледам, опсежни анализи, одлични за со пиво пред продавница, со речник достоен на најнизок степен. А веројатно имаш и факултет со м-р, а? Е што необразовани морончиња раснеме со приватниве т.н. факултети.
Излагам на работа. Кога ќе се вратам, те молам да има уште еден несоодветен цитат, како овој, за да ги добиеш и следните 5 поени.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Фатиме ако е толку „на место“, нека не настапува како што настапува на пресовите. Нека не се дига дека го фатила ... за мадиња. Ако е правична и „на место“... немаше да си дозволи вакво обраќање на Иванов, без разлика кој и колку е во право. Не оди така Фатиме. Има кодекс и култура на однесување. Ти не си политичар, а настапуваш како таква.. и тоа „со инструкции“.
Не може да се има доверба во вакви како тебе.[DOUBLEPOST=1460980003][/DOUBLEPOST]Е да
Се гледа доста упатен си со технологијва:) Друг пат не се брукај вака и известиги во штаб дека иос 5ка е одамна историја , нека се префрлат на нешто колку толку поново барем на иос7 , да не е толку очигледно дека е фејк , за гревота сте :pos::pos::pos::pos:

Е да.. во СДСМ од 7 нема подолу. Опасен детаљ.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272

А вие таму ли ги правите тие фејк пораки? Чекај сега ќе им јавам да не се брукаат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.559
Поени од реакции
24.915
Дај среди се, многу си контрадикторен.
Од една страна полна уста “ да се докаже, ништо не е докажано, закон ова-она “, а од друга страна не ја оправдуваш работата на СЈО ?

Што очекуваш, како да се докаже ? ВМРО самите да се осудат ?
Или само од Зврле подржувате обвиненија и постапки? Зврле што оди заедно со началникот по цигански балови ? Зврле што како јавен обвинител до сега не најде да покрене постапка како ПИМ снимките од кај премиерот се надоја по приватни телевизии ? У јеботе....

И онда , ако може, судија !
Да ги суди таа што “пуши многу“ и ќе му биде “благодарна цел живот на началникот“ ? Или таа што “цел општински застанал позади неа“ ? Или таа беше со Сваровски, се збунив....долго е тефтерчето на Гоца.....
Читај убаво што пишувам и ќе ти биде јасно. Јас немам ништо против СЈО дури сум и за да се прошири нивната моќ и мисија. Сум и за специјално судство и се што ќе донесе правда. Против сум за овакво СЈО кое дејствува политички. Еве им можност нека докажуваат мада до сега се гледа дека ниту ги бива ниту се неутрални.

Очекувам да почнат да истражуваат и да бараат докази. Еве опремата е купена од некаде, заведена е во регистри итн итн нека работат и нека кажат дали требало да биде уништена или не... Има што да се работи само не се работи, побитно е да се излезе на пресови.

Ми е гајле за Зврле, ако не си ја врши работата и он нека лета.

Ти реков јас сум за специјален суд. Не мора овие ако народот нема доверба. СДСМ требаше тоа да го договори во пржино. Не го договорија - погоди зошто?

Иначе најмалку битно е дали овој суд ќе ги осудни, нека почне процесот, нека види народот докази па нека не ги осуди... Тогаш или ќе се случи народ или нема што понатака да се замара никој со политика.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.718
Поени од реакции
6.094
Фатиме ако е толку „на место“, нека не настапува како што настапува на пресовите. Нека не се дига .. Ако е правична ... немаше да си дозволи вакво обраќање на Иванов, ..Не оди така Фатиме. Има кодекс и култура на однесување. .
Фатиме дури и коректна.
Колегата нејзин , некој Бубевски, апла го работи Џорџе :
„Спремен сум да Ви доставам и образец за тоа како да изгледа, затоа што немам некоја искрена верба во Вашиот правен тим, вие треба само да го потпишете. За жал, Вие сѐ уште сте овластен потписник на такви акти“, му пишува обвинителот Бубевски на Иванов.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Тие „другите“ пораки што пробувате да ги ставите во ист кош со овој беден обид се реалност. Тие пораки им стигаат на наши роднини, пријатели. На другар што се зачлени во вмро во 2010, му стигна таква порака.

Верувам да има и фејк, али се дефинитивно инспирирани од вистински настани. :)

Од друга страна, порака за плаќање за присуство на вистински протести, фрлање боја и слично, им стигнало на 0 луѓе. Буквално. Хахах, па 10 евра било. Изглеа ќутат овие моиве соросоиди само јас не зимам ништо како задња будала :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Штета што на таквите сендвич луѓе им стигаат и пораки за работно место кога се отвараат фабрики, погони.

Другите што завршиле школо или факултет се морони, па тие последни се на ред за работа, ако останит нешто слободно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom