Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ермира стенка народот дрка :icon_lol:.[DOUBLEPOST=1459097818][/DOUBLEPOST]Готово чим почнаа со секс разговори ништо нема да остани свето за необјавувања, ќе почнат сега уште и наместени убиства и хаос крај.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.603
Поени од реакции
16.812
Куроми разбите и вие, та и едниот та и другиот.....
Шо ако ви покажам пример дека баш тоа може : И да се намали буџетот и да се зголемат пари за социјала , а ?
Ако покажам пример и вие се согласите дека е така - да не пишувате глупости 1 месец по форумов.
Ако дадете издржани аргументи дека не е така - јас не пишувам 3 месеца.
Фер инаф ?
...
ако државата прогласи социјална категорија, н.пример пратеничката група на ΣΔΣΜ уште пред неколку месеци официелно излезе со предлог закон во собрание драстично да се намалат старосните граници на стечајци и технолошки вишок на 54/52 години, а неколку дена пред тоа нивниот тапоглав заменик министер лаеше дека не смее да се задолжува ... За да имаш јака социјала, здравство утн мора да го дебелееш буџетот, па погледни колку е буџетот на комшиските држави ( по глава на жител)... трошкови како градбите не се гледаат, тоа не е фиксна категорија, може да ја има само еднаш, а ако дадеш некому социјален статус ти има перманентен трошок... не дека не се излета слично ΔΠΜΗΕ, ама само еднаш, некоја патка за предвремена пензија, ама за 24ч се демантира, нема пари ....
Значи си има оние класични постулати или е црно или е бело, не може одеднаш и едно и друго... не може да подржуваш борба против пушење и стимулации на тутунари, борба против дрога и барање за рекреативно користење на марихуана...
ако ΣΔΣΜ сака да не увери дека ќе ја крене минималната плата на 300 евра, нека го спроведат прво олигархијата околу зајко во нивните фирми...
Патем, кога дискутираме дека просечната плата се крена од 200 евра 2005 на 370 евра 2016 кажувате ама 2005 беше се поефтино... ами ако стане минимална плата 300 евра се ке скокне во небо паа епи сибир, уште полошо...
Ние си имаме мака со инфлација предизвикана во 2008 од вештачки кренати плати на канцелариски стаорци од упоз а и на наставници, сега упоз пак мати нешто и штрајкува, ама штрајкува со блокирање улици ?? А да ги прашаш колку имаат плата, средношколци имаат 2х поголема плата од всс во производство и приватни фирми и малку им е:mad: на паразитите...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
немаш поим со животот, Луково Поле и Бошков мост се крупни работи, таму се јавуваат странски фирми...ама еве не се јавуваат, има проблем и со отпори и од тука ама и од ЕУ, дека ќе се загрози природното живеалиште на рисот и некој други врсти...Е сега симптоматично е дека опозицијата буцка да се протестира против изградбата, да се заштитела Шар Планина, ама исто така и боцка зошто се уште не се реализира проектот кој ќе даде ефтина струја од обновливи извори !!
Тоа може само во Македонија, во исто време исти луѓе да викаат и ЦРНО и БЕЛО .... било каде во светот ќе те множат со НУЛА така да даваш спротивставени ставови....
а б.т.в. истото го има со критики против зголемување на буџетот ама и барања за поголема социјала...
Збориме за тоа како во МКД се добиваат тендери или за Луково и Бошков мост?
Демек опозицијата организирале протести за Луково Поле и Бошков мост, го буцкале народот и незнам што, не биди смешен грујо не ебе жива сила, си има тој некоја математика, најверојатно уште не нашол "добра" компанија со која ќе може да договори добра провизија, како што со кинеската фирма за автопатите, 25 милијони евра аванта си стави у џеб у го заболе таквото. А ти тука мене ми кажуваш сум немал врска со жовотот, па ти не си се правел будала, таков си природно.
Како можеа до толку да ти го испрат мочочето, ти вработија некој од фамилија, тебе те вработија па сега им се одолжуваш со продавање муда за бубрези по форими?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.603
Поени од реакции
16.812
Збориме за тоа како во МКД се добиваат тендери или за Луково и Бошков мост?
Демек опозицијата организирале протести за Луково Поле и Бошков мост, го буцкале народот и незнам што, не биди смешен грујо не ебе жива сила, си има тој некоја математика, најверојатно уште не нашол "добра" компанија со која ќе може да договори добра провизија, како што со кинеската фирма за автопатите, 25 милијони евра аванта си стави у џеб у го заболе таквото. А ти тука мене ми кажуваш сум немал врска со жовотот, па ти не си се правел будала, таков си природно.
Како можеа до толку да ти го испрат мочочето, ти вработија некој од фамилија, тебе те вработија па сега им се одолжуваш со продавање муда за бубрези по форими?
автопатот што го зеде кинеска фирма е 3х поефтин по километар од тој што го зема со европски пари грчка фирма... а и едниот и другиот ги прааат наши фирми, за мали пари... разликата е што гркот зема дебел кајмак а кинезот работи за мал ќар, сака да се докаже и да влезе на пазарот... башка Гранит работеше автопат во Хрватска, имаше и таму по медиуми дека имало мито, ама од причини што автопатот бил со бајаги солена цена по километар должен... Едно е сигурно, коруптивна е зделката со профавање на ЕСМ на ЕВН, без тендер, со таен договор кој остана таен и по продажбата на ЕСМ ??...

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Води Муса секс преку телефон, со некоја. Божиновски вика дека е Ермира во прашање, ама не звучи ко Ермира. Многу бизарен телефонски разговор. :D
Ајдеее, ова сум го испуштил :pos: Ако почне Божиновски со овие муабети, нема крајот да му се знае. :D Рај за сеирџиите. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Ајдеее, ова сум го испуштил :pos: Ако почне Божиновски со овие муабети, нема крајот да му се знае. :D Рај за сеирџиите. :D
Досадно беше ова. Ширината на вокабуларот беше еквивалентна на ширината на вокабуларот на сириски мигрант со основно образование во Минхен, кога збори со Германец. Малце разочарувачки.

Последно уредено:
M

mar30

Гостин
off topic
Некој кој знае албански да разјасни дали во разговорот кој е закачен на нет помегу Муса и Ермира освен ниски страсти дали разговараат и за др?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
off topic
Некој кој знае албански да разјасни дали во разговорот кој е закачен на нет помегу Муса и Ермира освен ниски страсти дали разговараат и за др?
Те лаже Голди, за смислата на животот разговараат.

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Нешто збореа за албанската кауза и идните планови за голема албанија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
на курс си идел или своеволно учеше?
инаку две снимки има од кои во едната е подолг разговор помегу нив и нема стенкање...
Божиновски објави една, крајно банална снимка. И супер што ја објави.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.758
Поени од реакции
6.180
... Едно е сигурно, коруптивна е зделката со профавање на ЕСМ на ЕВН, без тендер, со таен договор кој остана таен и по продажбата на ЕСМ ??...
Pomisliv za OKTA zboris, da si ibes vekot.....
Inaku , da, ako e taka ko sto vikas....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... за да немам проблем со други понудувачи кој се за мене несолидни, во тендерот ќе барам специфични услови што може само тој бренд да ги исполни јас што сакам да земам...
Сега има некое тело (совет или не знам како се вика), од тројца, кои оценуваат дали условите кои се бараат на тендер се нетенденциозни.
Не знам дали имаш учествувано во комисија која организира тендер. Јас да и знам за какви глупости (сосема неоправдани) не враќаа да ги измениме условите за да нема фаворизирање. Иако се работеше за фискални апарати кои се со закон дефинирани и има 3 „производители“.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.758
Поени од реакции
6.180
. Редно време е да им се покаже на шупаците и од позиција и од опозиција дека не се незаменливи.
Jac за првпат на наредните избори ќе гласам за некоја од помалите партии.
Страшно многу си грешка !!!
Убаво би било кога навистина би се јавила “трета опција“. Ама....со сите мани што ги има СДСМ, ниедна друга партија засега НЕ МОЖЕ да ги бутне талибанциве. Дури, со сите мани и на Заев, немаме друг маж со такви муда да ја тера работава до крај.
Едноставно, прво мора да се нормализира работа, па дај боже да испадне и трета опција во иднина.

Гласање за помалите партии = распарчување на опозицијата = директна корист за талибанците !
Да е јасно !!!

Инаку, анализирајте некои од прошлите избори.
Еве пример од 2011

Пастирот и неговото фамозно “народот ќе реши “. Значи, во македонскиот блок :
438 илјади за ВМРО,
449 илјади против ВМРО

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom