ако државата прогласи социјална категорија, н.пример пратеничката група на ΣΔΣΜ уште пред неколку месеци официелно излезе со предлог закон во собрание драстично да се намалат старосните граници на стечајци и технолошки вишок на 54/52 години, а неколку дена пред тоа нивниот тапоглав заменик министер лаеше дека не смее да се задолжува ... За да имаш јака социјала, здравство утн мора да го дебелееш буџетот, па погледни колку е буџетот на комшиските држави ( по глава на жител)... трошкови како градбите не се гледаат, тоа не е фиксна категорија, може да ја има само еднаш, а ако дадеш некому социјален статус ти има перманентен трошок... не дека не се излета слично ΔΠΜΗΕ, ама само еднаш, некоја патка за предвремена пензија, ама за 24ч се демантира, нема пари ....Куроми разбите и вие, та и едниот та и другиот.....
Шо ако ви покажам пример дека баш тоа може : И да се намали буџетот и да се зголемат пари за социјала , а ?
Ако покажам пример и вие се согласите дека е така - да не пишувате глупости 1 месец по форумов.
Ако дадете издржани аргументи дека не е така - јас не пишувам 3 месеца.
Фер инаф ?
...
Збориме за тоа како во МКД се добиваат тендери или за Луково и Бошков мост?немаш поим со животот, Луково Поле и Бошков мост се крупни работи, таму се јавуваат странски фирми...ама еве не се јавуваат, има проблем и со отпори и од тука ама и од ЕУ, дека ќе се загрози природното живеалиште на рисот и некој други врсти...Е сега симптоматично е дека опозицијата буцка да се протестира против изградбата, да се заштитела Шар Планина, ама исто така и боцка зошто се уште не се реализира проектот кој ќе даде ефтина струја од обновливи извори !!
Тоа може само во Македонија, во исто време исти луѓе да викаат и ЦРНО и БЕЛО .... било каде во светот ќе те множат со НУЛА така да даваш спротивставени ставови....
а б.т.в. истото го има со критики против зголемување на буџетот ама и барања за поголема социјала...
автопатот што го зеде кинеска фирма е 3х поефтин по километар од тој што го зема со европски пари грчка фирма... а и едниот и другиот ги прааат наши фирми, за мали пари... разликата е што гркот зема дебел кајмак а кинезот работи за мал ќар, сака да се докаже и да влезе на пазарот... башка Гранит работеше автопат во Хрватска, имаше и таму по медиуми дека имало мито, ама од причини што автопатот бил со бајаги солена цена по километар должен... Едно е сигурно, коруптивна е зделката со профавање на ЕСМ на ЕВН, без тендер, со таен договор кој остана таен и по продажбата на ЕСМ ??...Збориме за тоа како во МКД се добиваат тендери или за Луково и Бошков мост?
Демек опозицијата организирале протести за Луково Поле и Бошков мост, го буцкале народот и незнам што, не биди смешен грујо не ебе жива сила, си има тој некоја математика, најверојатно уште не нашол "добра" компанија со која ќе може да договори добра провизија, како што со кинеската фирма за автопатите, 25 милијони евра аванта си стави у џеб у го заболе таквото. А ти тука мене ми кажуваш сум немал врска со жовотот, па ти не си се правел будала, таков си природно.
Како можеа до толку да ти го испрат мочочето, ти вработија некој од фамилија, тебе те вработија па сега им се одолжуваш со продавање муда за бубрези по форими?
Ајдеее, ова сум го испуштил Ако почне Божиновски со овие муабети, нема крајот да му се знае. Рај за сеирџиите.Води Муса секс преку телефон, со некоја. Божиновски вика дека е Ермира во прашање, ама не звучи ко Ермира. Многу бизарен телефонски разговор.
Досадно беше ова. Ширината на вокабуларот беше еквивалентна на ширината на вокабуларот на сириски мигрант со основно образование во Минхен, кога збори со Германец. Малце разочарувачки.Ајдеее, ова сум го испуштил Ако почне Божиновски со овие муабети, нема крајот да му се знае. Рај за сеирџиите.
Да зборуваат и за глобалното затоплувањеoff topic
Некој кој знае албански да разјасни дали во разговорот кој е закачен на нет помегу Муса и Ермира освен ниски страсти дали разговараат и за др?
Те лаже Голди, за смислата на животот разговараат.off topic
Некој кој знае албански да разјасни дали во разговорот кој е закачен на нет помегу Муса и Ермира освен ниски страсти дали разговараат и за др?
на курс си идел или своеволно учеше?Те лаже Голди, за смислата на животот разговараат.
Божиновски објави една, крајно банална снимка. И супер што ја објави.на курс си идел или своеволно учеше?
инаку две снимки има од кои во едната е подолг разговор помегу нив и нема стенкање...
Pomisliv za OKTA zboris, da si ibes vekot........ Едно е сигурно, коруптивна е зделката со профавање на ЕСМ на ЕВН, без тендер, со таен договор кој остана таен и по продажбата на ЕСМ ??...
Сега има некое тело (совет или не знам како се вика), од тројца, кои оценуваат дали условите кои се бараат на тендер се нетенденциозни.... за да немам проблем со други понудувачи кој се за мене несолидни, во тендерот ќе барам специфични услови што може само тој бренд да ги исполни јас што сакам да земам...
Страшно многу си грешка !!!. Редно време е да им се покаже на шупаците и од позиција и од опозиција дека не се незаменливи.
Jac за првпат на наредните избори ќе гласам за некоја од помалите партии.