Читај малку назад пред да бљуеш тука, о ти многу способен човеку.
Од такви како мене загинале сите дејци, јунаци и преродбеници? Дај ако имаш нешто дека сум убил некој оди пријави ме во полиција, што да ти кажам?
Државата ми е страдна оти сакам да ја напуштам? Човече дали се читаш што си напишал?
Ќе ни дојде крајот на сите? Хахаха... Напиј се едно диазепамче, не знам што друго да ти кажам.
Види вака ти како работодавец (така си пишал претходно, и тоа многу успешен) треба да си среќен што луѓе си заминуваат надвор да работат. Зошто? Затоа што така ти се намалува конкуренцијата, помалку луѓе ќе пробаат да го работат тоа што ти го работиш.
Друга работа, тие што се во странство, сите праќаат пари за дома. Луѓето коишто ги земаат тие пари ги трошат во Македонија. Дел од тие пари доаѓаат кај тебе. Не знам како не можеш да ги сфатиш овие работи?
Единствено што можам да помислам е дека си некој средношколец што се опишува како твојот тате или некој што го познаваш. Впрочем ако беше некој "газда" ќе се замараше со нас тука дека сме погрешиле што сме заминале во странство?
Мој заклучок: Премногу си контрадикторен со самиот себе и својата успешност, за да е вистина тоа што го зборуваш.
"Бљуам"...ама за мојата татковина "бљуам".
Да,вистина е дека сите наши видни личности кој се бореле за подобро утре биле искодошени од личности кој немале љубов и почит спрема татковината.Па кодошеле на Турците,Грците,Бугарите,Германците,кумунистите...
И речиси сите наши дејци загинале поради кодоши.
Јас не се препознавам во кодошката група,и немам причина блуешки да се бранам.
Тие што се во странство...македонци се само по ентитет,тие не придонесуваат за Македонија.Нивните деца се однародени.Значи од нив,толку...праќале пари...ха ха ха,по 10 еура за нова година
За жал не сум ни средношколец а би сакал да сум
.А не сум знаел дека Кајгана форумот е забранета за луѓе како мене,а јас пак си мислев дека сум во демократска држава.Исто така имам и фесбук...Имам и емаил
Да се замарам со тебе,не благодарам,има стручни лица кој се замараат со такви како тебе,пробај да најдеш некој на yellow pages под одделот психијатри.Може некој ќе ти помогне да си ја зголемиш самопочитта,па така ќе увидиш дека неживееш кучешки живот.
Се извинувам за мојата грубост.
--- надополнето: Nov 7, 2011 12:45 AM ---
Се извинувам што е лично прашање ама гледам така ја тераш темава, парите што ги заработуваш ги уплаќаш на сметка на НБРМ за помош на државата Македонија или пак си ги чуваш на сопствена сметка?
Ги уплаќам сите давачки спрема државата,а тоа е повеќе од третина заработка.Сликовито едно денарче за мене,едно за компанијата и едно за државата.